Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka byla na Spartu krátká, prohrála poměrem 6:1

07.09.2013 · Luboš Olszar
Třinecká juniorka má za sebou i druhé utkání z hlavního města Prahy. Ve včerejších večerních hodinách Oceláři loupili v Edenu, naopak dnes byli přehráni vysoko Spartou. Jedinou branku Třineckých vsítil přibližně v polovině duelu Filip Ohera, ta však znamenala pouze snížení stavu na 3:1. V druhé půli utkání přidala Sparta další tři góly a zvítězila vysoko 6:1.
2.kolo, sobota 7.9.2013
Sparta Praha
Třinec
6:1
Třetiny: 2:0, 1:1, 3:0  Branky a nahrávky: 5. Pulkrab (Budiak), 11. Pulkrab (Klindera, Budiak), 29. Hampl (Schwamberger, Litera), 50. Hampl (Schwamberger), 51. Černoch (Augustin), 53. Hampl (Schwamberger) – 32. Růžička(Matuš). Rozhodčí: Wurtherle - Zavřel, Svoboda.. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 22:43. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.  
Neužil – Kliment, Mikliš, Bilek, Vacek, Vokurka, Široký, Litera, Arnošt, Skřivánek, Budiak, Slavíček, Hampl, Pulkrab, Černoch, Augustin, Klindera, Procházka, Brém, Schwamberger, Brejcha.
Svoboda – Běhal, Zahradníček, Valíček, Pěnčík, Matyáš, Foltýn, Mičulka, Jaroš, Franek, Motloch, Matúš, Růžička, Kofroň, Kasala, Kovařčík O., Bartoň, Vyčesaný, Ohera, Hortík.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Sparťané nastoupili do domácího utkání ve slušném tempu, začátek se jim vyvedl lépe. První gól na sebe nenechal dlouho čekat, Marek Pulkrab poslal z levého kruhu puk přesně pod břevno branky Třince. Domácím narostlo zdravé herní sebevědomí, k vidění byly pohledné akce na obou stranách. I přes zvýšenou aktivitu hostí se ale opět prosadili domácí. Svůj druhý gól v zápase vstřelil Marek Pulkrab. Domácí útočník se efektně protlačil do úniku, který zakončil přesnou střelou k pravé tyči – 2:0. Oba soupeři si ještě zahráli po jedné přesilovce. Za domácí mohl zvýšit Procházka, trefil ale jen tyč. I Třinec si vytvořil tlak, ani hosté z něj ale nic nedokázali vytěžit.

Třinec vstoupil do druhé dvacetiminutovky o poznání aktivněji a z toho pramenily i šance. Ani soustavný tlak ale Ocelářům nestačil, na 3:0 pro Spartu zvýšil Tomáš Brém. Velký podíl na této brance měl gólman hostů Svoboda, který propustil nahození z velkého úhlu za svá záda. Třinečtí ale zbraně nesložili, po řadě šancí na obou stranách se povedlo konečně snížit. Vyhraný puk z buly v útočném pásmu putoval na modrou k Filipu Oherovi, jenž ihned vypálil a puk skončil u pravé tyče.

Třetí perioda se zvrhla v debakl hostů. Na 4:1 zvýšil v přesilovce Daniel Schwamberger, kterému se povedla prudká rána z pravého kruhu. Na něj navázal i Jiří Černoch, který zužitkoval parádní přihrávku Augustina v úniku dvou na jednoho. Tečku za duelem napsal Ondřej Hampl, který proměnil pohlednou přihrávku Schwambergera zpoza branky. Sparta tak zdolala Třinec jasně – 6:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Do utkání jsme vstoupili špatně. Zbytečnými góly jsme soupeře pustili do vedení. Dnes ale vyhráli domácí zcela jednoznačně a zaslouženě. Dodržovali herní koncept, který si stanovili.

Jiří Zelenka (HC Sparta Praha): Povedlo se nám podat výborný výkon proti silnému soupeři. Pro zápas byly důležité naše přesilovky, které se nám povedly. Navíc jsme hráli disciplinovaně, i díky tomu jsme dnes vyhráli.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice