Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Šňůra výher se utrhla: Oceláři padli v Pardubicích

04.03.2014 · Martin Stebel
Předposlední extraligové kolo přineslo po osmizápasové sérii výher neúspěch Ocelářů na kluzišti Pardubic. Domácí nejprve jasně vedli, hosté však heroickým výkonem v závěru utkání zdramatizovali. Druhým hattrickem v řadě se blýskl kanonýr Martin Růžička, dvě branky přidal Vojtěch Polák. Derniéru základní části obstará páteční derby, kdy Oceláři doma vyzvou Vítkovice.
51., úterý 4.3.2014
Pardubice
Třinec
7:5
Třetiny: 2:1, 4:1, 1:3  Branky a nahrávky: 10. Vašíček, 14. Kolář (Zohorna), 21. Radil (Vašíček, Nosek), 27. Zohorna (Sýkora), 27. Tybor (TS), 38. Kolář, 60. Ďaloga (Nosek) – 17. Růžička (Nosek, Bonk), 29. Polák (Polanský), 43. Růžička (Krejčí), 47. Růžička (Polanský, Adamský), 51. Polák (Růžička, Bonk) Rozhodčí: Horák, Wagner – Gebauer, Lederer Vyloučení: 6:3 Využití: 1:1 Diváci: 7379 Střely na branku: 21:50 Vhazování: 29:45 Blokované střely: 5:20 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:5. Nejlepší hráči: Jiří Vašíček – Martin Růžička 
Hudáček (Salfický) – Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Korím, Kočí, Zdráhal – Endál, Zohorna, Sýkora – Tybor, Nosek, Radil – Semorád, Mozer, Kolář – Číp, Moučka
Hrubec (27. Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Polák, Bonk, Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek, Marek Růžička

Komentář k zápasu

V posledním domácím utkání základní části se Pardubice utkaly s rozjetým Třincem. Přestože měli Východočeši už jistou účast v předkole play-off, snažili se vybojovat si co nejlepší postavení v tabulce, aby začínali vyřazovací sérii na domácím ledě.

Do boje s Oceláři, kteří vyhráli všech předchozích osm utkání, museli trenéři Pardubic opět nasadit okleštěnou sestavu. Od úvodního buly se točily tři útoky, brankoviště obsadil po jednozápasové pauze Hudáček.

Třinec potvrzoval, že se momentálně veze na parádní formě a v útočném pásmu směle kombinoval. Někdy možná až moc, a tak první vážnější situaci musel řešit Hrubec, na kterého pálil osamocený Radil. Chvíli na to ukázal drzost pardubický Nosek, jehož kličkovaná skončila až na výstroji gólmana Ocelářů.

Jak na to, ukázal třineckým hráčům až Růžička. Ten se vydal přímým směrem k brance a chytrým zakončením málem nachytal Hudáčka. Ještě lepší pozici měl za chvíli Polanský, který se ocitl s pukem mezi kruhy a zamířil přímo do hrudi domácího brankáře. Do stejného místa pálil i na druhé straně Sýkora, jenž měl hromadu času k zakončení.

Největší možnost Ocelářů nevyužil David Květoň, který se před brankou zmocnil puku, ale pak trefil pouze bezmocného Hudáčka. A za chvíli svého zaváhání litoval. Martin Růžička na modré čáře ztratil kotouč, do brejku se netypicky vydal obránce Jiří Vašíček a zkušeně zavěsil – 1:0.

Pak navíc Pardubice dostaly k dispozici první přesilovku zápasu a po dvaceti vteřinách trestaly. Třinečtí se nechali strhnout hrou u mantinelu, načež Zohorna zpoza branky vybídl ke gólové střele Jana Koláře – 2:0.

Zmírnit náskok soupeře mohl Polanský, avšak nedokázal přetlačit Hudáčkův beton. Úspěšný v prostoru před brankovištěm byl až Martin Růžička, který si chytře počkal na kotouč odražený od zadního mantinelu a bleskově zakončil – 2:1.

Pardubicím se vydařil hned vstup do druhé části a opět se krásnou hokejovou akcí blýskl obránce Vašíček. Ten na modré čáře vyčkal se střelou a pak neomylně našel volného Lukáše Radila, který bez problémů zasunul kotouč do branky – 3:1.

Třinec se snažil okamžitě odpovědět a vytvořil si místy až drtivý tlak. Přesto góly padaly do jejich branky. Po akci Sýkory, který se vrátil z trestné lavice rovnou do útoku, se přesně trefil Tomáš Zohorna – 4:1. Hrubec po tomto gólu přepustil své místo Peteru Hamerlíkovi.

Nový maskovaný muž se ale ani pořádně nezahrál a kotouč ze své branky tahal taky. Radoslav Tybor byl v úniku faulován, a tak si svůj pokus zopakoval při trestném střílení a byl úspěšný – 5:1.

Tentokrát už Oceláři dokázali rychle reagovat a kontaktní branku rychle vstřelil Vojtěch Polák, který zužitkoval hezký pas Polanského zpoza branky – 5:2. I po tomto gólu pokračovali hosté v ostřelování Hudáčkovy branky, celkem nastřádali během druhé části 21 pokusů, ale další kotouč už za čáru nedostali. A to měli k dispozici hned čtyři přesilové hry. Udeřilo na druhé straně. Šestou trefu domácích zaznamenal před odchodem do kabin Jan Kolář.

Pardubickému týmu, který celý zápas točil jen tři útočné formace, ve třetí třetině evidentně docházely síly a útočně laděný Třinec toho dokázal využít. Závěrečná dvacetiminutovka se nesla hlavně v duchu soubojů Hudáček versus třinečtí forvardi.

Ve 43. minutě snížil na rozdíl tří branek Martin Růžička, který před Hudáčkem šikovně tečoval nahozený kotouč – 6:3. A tlak hostů postupně gradoval… Za necelé čtyři minuty Martin Růžička dokonal hattrick, když ze své oblíbené pozice trefil mimo dosah pardubického brankáře – 6:4.

A stále neměli hosté dost. V 51. minutě se ve strkanici před pardubickým brankovištěm nejlépe zorientoval Vojtěch Polák a svou druhou brankou vrátil Třinec definitivně do zápasu – 6:5.

Třinečtí měli k dispozici ještě téměř deset minut, ve kterých sice neustále obléhali pardubickou branku, ale k další trefě už se nepropracovali. Pardubice trochu uklidnil oddechový čas, po kterém se snažili domácí hráči důsledněji bránit. V závěrečné dvouminutovce ještě Oceláři dvakrát trefili tyč, ale za čáru doputoval pouze pokus Marka Ďalogy, který trefil prázdnou branku soupeře – 7:5.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha junior (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): My jsme za tři body hrozně rádi, Třinec prokázal, že je má velmi dobrou formu. Pro nás bylo důležité, že jsme dvakrát odskočili na rozdíl čtyř branek. Od poloviny zápasu nás začal Třinec citelně přehrávat. Musím vyzdvihnout výkon brankáře Hudáčka, který ač pětkrát inkasoval, tak byl naším nejlepším hráčem. I když jsme hráli s tak kvalitním soupeřem, nemělo by se nám stát, že si necháme takový náskok stáhnout.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Chtěli jsme si odvézt body, abychom udrželi postavení v tabulce. Nezačali jsme tak, jak jsme chtěli, ale postupně se v naší hře objevovaly dobré věci, ve druhé třetině jsme soupeře jasně přestříleli. Bohužel jsme udělali základní chyby, po kterých vstřelily Pardubice góly. Musím pochválit hráče, že se za stavu 6:2 zvedli a ukázali, že formu máme.
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice