Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pátá výhra v řadě: Oceláři deklasovali Vary!

06.02.2014 · Martin Stebel
To je hokej - to jsou Oceláři! Vítězná šňůra nekončí, ale má své pokračování! Také na západě Čech se Třinec prezentoval výbornou hrou, svého rivala z Karlových Varů zdolal přesvědčivým poměrem 6:2 a poskočil v tabulce už na třetí příčku. Branky Ocelářů postupně zaznamenali D.Rákos, D.Krejčí, M.Adamský, D.Nosek, R.Bonk a Martin Růžička.
47., čtvrtek 6.2.2014
Karlovy Vary
Třinec
2:6
Třetiny: 0:2, 1:3, 1:1  Branky a nahrávky: 23. Pohl (Bičánek), 47. Roman Vlach (Gulaši, Koblasa) - 5. Rákos (D. Květoň), 17. Krejčí (Martin Růžička, Polák), 21. Adamský (Roth, Martin Růžička), 24. D. Nosek (Polák, Bonk), 31. Bonk (Orsava, Polák), 57. Martin Růžička (Adamský) Vyloučení: 5:4 Využití: 1:3 Střely na branku: 29:34 Zblokované střely: 6:10 Hity: 10:11 Vhazování: 34:30 Divácí: 2739 Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6 Rozhodčí: Souček, Hodek – Kostka, Blaha Nejlepší hráči utkání: Petr Pohl - Vojtěch Polák  
Závorka – Bičánek, Rýgl, Drtina, Šmach, Gulaši, Dresler, Schusser – Zaťovič, Vlach, Pohl – Micka, Balán, Zucker – Dlouhý, Vachovec, Koblasa – Buc, Hruška, Tomeček
Hrubec – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, David Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Polák, Bonk, Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Matus

Komentář k zápasu

Střetnutí dvou celků z opačných stran naší vlasti zahájili aktivněji domácí hokejisté, kteří ohrožovali hostující klec v početní výhodě. Ostrý projektil z hokejky Jana Dreslera však dokázal s notnou dávkou štěstí Šimon Hrubec vytěsnit. Tlak Západočechů měl jepičí život a brzy se ke slovu dostal Třinec.

Začátkem páté minuty udělal poctivý kus práce David Květoň, jenž objel karlovarskou branku a předložil kotouč pro kolegu z formace Daniela Rákose, jenž v předbrankovém prostoru prokázal důraz a výbornou orientaci a nadvakrát propasíroval touš do Závorkovy sítě. Oceláři nepolevili na tempu a domácí mužstvo se dopouštělo faulů, po kterých následovaly početní výhody, díky nimž měli hosté několik příležitostí.

Ve 14. minutě se připomenul Michal Vachovec. Jeho nadějnou akci ovšem Hrubec zpacifikoval. Udeřilo na druhé straně hrací plochy. V početní převaze za Závorkou nejprve po bombě Rotha zvonila tyč, ale krátce poté se střelou od modré prosadil Daniel Krejčí. Mladý zadák našel skulinku mezi betony a zvýšil vedení svého týmu. V závěru úvodní periody byl blízko gólu Lukáš Zíb, jenže jeho prudký projektil z mezikruží domácí brankář zkrotil.

Také vstup do prostřední části byl ve znamení třinecké převahy. Hned po půlminutě se gólově "vyjádřil" nejlepší letošní kanonýr v červenobílém dresu Martin Adamský. Střílený centr vyslal Vladimír Roth, kotouč proskákal až ke hráči s číslem 83, který jej jemně tečoval do karlovarské branky. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Rychlonohý Petr Pohl vyslal na Hrubce dalekonosný projektil, který zasáhl brankovou konstrukci. Domácí forvard vyražený kotouč dojel a umístil jej přesně k tyči.

Brankové hody však tímto zásahem neskončily a za delší konec znovu tahali Slezané. Na konci 24. minuty se krásnou brankou prezentoval David Nosek, který po nenápadné akci překvapil Závorku ostrou ránou od modré čáry. Západočeši mohli korigovat krátce poté, avšak nejlepší střelec zelenočerných Martin Zaťovič trefil pouze brankovou konstrukci. Neujala se ani tutovka Tomáše Micky před polovinou utkání, kdy v jasné šanci nedokázal ležícího Hrubce přehodit. V těchto minutách třinecký brankář několika brilantními zákroky podržel své mužstvo.

Znovu tedy zafungovalo okřídlené heslo "nedáš-dostaneš". Ofenzivní mašina Ocelářů i tentokrát prokázala mimořádnou šikovnost a efektivitu v zakončení. V rychlém přečíslení našel Jakub Orsava zcela nekrytého Radka Bonka, který v předbrankovém prostoru neměl problém zvýšit už na 5:1! Energie měla snahu snížit, ale jejich křeč vygradovala v neplodné přesilovce. Těsně před závěrem prostřední dvacetiminutovky stojí za zmínku nadějná příležitost třineckého kapitána Bonka.

Vstup do poslední části se nesl ve znamení územní převahy domácího celku. Svěřenci Karla Mlejnka měli urputnou snahu, kterou dokumentovala možnost Tomáše Micky. Exslávista ovšem v koncovce selhal. Snižující trefa tak přišla v sedmačtyřicáté minutě, kdy se v závěru přesilovky ujala precizně umístěná střela z hole Romana Vlacha.

Energie byla i poté v náporu, ale hostující defenziva pracovala spolehlivě. Oceláři zahrozili Květoněm, který v 51. minutě z mezikruží zasáhl hruď domácího strážce svatyně. Na druhé straně stojí za zmínku pokus agilního Tomáše Micky, jehož zakončení z ostrého úhlu neskončilo úspěchem. Oceláři skvěle bránili střední pásmo a snaha karlovarských byla spíš jen symbolického charakteru.

Třinec svého soka rozhodně nešetřil a šestá trefa na sebe nenechala dlouho čekat. V další přesilovce se po efektní kombinaci prosadil probuzený střelec Martin Růžička, který nekompromisní ránou zápěstím umístil kotouč pod břevno. Utkání se už poté dohrálo v relativním klidu a pohodě. Sečteno, podtrženo - Oceláři potvrdili znamenitou formu také v lázeňském městě a po vynikajícím výkonu vezou na východ republiky komplet bodů díky triumfu poměrem 6:2!

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Sice jsme si za stavu 1:3 vytvořili nějaké příležitosti, které jsme nevyužili, ale obecně vzato se nám utkání dnes hrubě nevyvedlo. Chtěl bych poděkovat divákům, kteří při nás stojí nejen doma, ale i při utkáních venku. Bohužel jsme si vědomi, že když jsme si takzvaně čuchli k tomu, že bychom mohli nakouknout do desítky, tak jsme od té doby nebyli schopni bodovat. Teď nás čeká pauza, ve které budeme v první části regenerovat, oživovat kondici a v té druhé se chceme co nejlépe připravit na závěr základní části. Samozřejmě mámě někde v hlavě myšlenku, abychom si neustále drželi náskok před Kladnem, ale zároveň je potřeba se i pokusit o vzkříšení nadějě na předkolo play off, ačkoliv víme, že se s největšími konkurenty utkáme na jejich ledě.

Jiří Kalous (HC Oceláři Třinec): Považuji body z Varů za velmi cenné, protože tým domácích bojuje, byť to dnešní utkání mu dnes možná nevyšlo. My jsme si na začátku vytvořili relativně dostatečný náskok a v podstatě jsme potom utkání kontrolovali. Možná jsme měli výpadek v první části druhé třetiny, v první desetiminutovce této časti hry nás domácí zmáčkli a měli tam i šance. My jsme to ale přestáli a zápas jsme už potom v relativním klidu dohráli.Jsme strašně rádi za tři body.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice