Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři konečně bodovali, Zlín porazili 3:0

20.09.2013 · Daniel Ježek
Podruhé v letošní sezóně se Oceláři představili před vlastním publikem. V zápase třetího kola se hráči s dráčkem na prsou postavili Zlínu. Duel měl jednoznačný průběh, Slezané si po koncentrovaném výkonu dokráčeli k výhře 3:0. Vychytanou nulou se blýskl Šimon Hrubec.
3., pátek 20.9.2013
Třinec
Zlín
3:0
Třetiny: 1:0, 2:0, 0:0  Branky a nahrávky: 14. Adamský (Polanský, Gorschkov), 26. Marek Růžička (Matuš), 31. Hrabal (Rákos, Martin Růžička. Rozhodčí: Hradil, Šír - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2970. Střely na branku: 44:22. Průběh utkání: 3:0.  
Hrubec – Linhart, Hrabal, Galvas, Roth, Zíb, Roupec, Foltýn, Krejčí – Rákos, Bonk, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Gorškov – Varaďa, Peterek, Zagrapan – Rufer, Marek Růžička, Matuš
Štůrala – Valenta, Marušák, Řezníček, Zámorský. Tesařík, Matějíček – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, Veselý – Okál, Holík, Čech – Ondráček, Melenovský, Kubiš

Komentář k zápasu

V utkání třetího kola Tipsport extraligy se Oceláři postavili nepříjemnému soupeři ze Zlína. Slezané dokázali koncentrovaným výkonem dokráčet k jasnému vítězství, to navíc podtrhl Šimon Hrubec svou první nulou v této sezóně.

Úvod zápasu se nesl v poměrně opatrném duchu. Oba týmy se potýkaly s rozehrávkou, ani jeden z gólmanů nemusel řešit žádnou komplikovanější situaci. Větší rozruch přinesl až přelom sedmé a osmé minuty.

Agilní Gorshkov vybojoval pro svůj tým početní výhodu, v ní měli gól na hokejce Hrabal a Adamský. První jmenovaný nedokázal propálit Štůralu, Adamský, před kterým zívala odkrytá branka, jen promáchl. Po ubráněném oslabení se do útoku vrhli také ševci, Balaštík s Marušákem si ale vylámali zuby na bezchybně chytajícím Hrubcovi.

Na první branku tedy diváci ve Werk aréně museli čekat do čtrnácté minuty. K radosti většiny publika se trefili domácí hokejisté. Gorshkov vybojoval kotouč pro Polanského, ten naslepo namazal Martinu Adamskému, jenž ranou z první vymetl pavučinky v horním růžku hostující svatyně.

Hra se po prvním gólu přesunula opět do klidnějších vod, do konce první periody nebyly k vidění žádné vážnější akce. To prostřední dvacetiminutovka už přinesla více vzruchu. Zvýšit třinecké vedení mohl Gorshkov, ruský forward v třineckém dresu ale nedokázal zvednout kotouč nad Štůralův beton.

Stupňující se třinecký tlak gradoval v minutě šestadvacáté. Rychlou akci čtvrté formace zakončil šikovnou tečí Matušovy střely Marek Růžička. Třinecký mladík šikovně tečoval kotouč přímo mezi betony hostujícího brankáře.

Oceláři nadále bušili do zlínské defenzívy, její vrata opět otevřeli za dalších pět minut. Slezané hráli v početní výhodě, nahození Martina Růžičky doklepl za Štůralova záda nekrytý Josef Hrabal.

Po třetí inkasované brance hosté trochu pookřáli, dopomohli jim k tomu především dvě po sobě jdoucí přesilovky v závěru třetiny. V početních výhodách si berani připravili dvě gólové šance, ale ani Leška, ani Balaštík nedokázali překonat pozorně chytajícího Hrubce.

V úvodu poslední části se hra hodně kouskovala, na vině byly časté prohřešky proti pravidlům. Přesilovky se střídaly na obou stranách, ani jedna ale zužitkována nebyla. Oceláři si po celý průběh poslední dvacetiminutovky zkušeně hlídali náskok, Zlínští se nemohli dostat do větších šancí.

Jedna z největších příležitostí pro hosty přišla až tři minuty před koncem zápasu. Honejsek se protlačil kolem Linharta, zpětnou kličkou ale na Hrubce nevyzrál. A když Valenta v závěru utkání fauloval Polanského, bylo o vítězi rozhodnuto. Oceláři si v poklidu dokráčeli k zisku prvních tří bodů v novém ročníku extraligy. Třinec – Zlín 3:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Třinec): "Podali jsme zodpovědný výkon, byli jsme více na kotouči a měli jsme více ze hry. Uklidnila nás první branka, která padla pro nás relativně brzy. To byl důležitý moment. Dalším bylo, že jsme v přesilovce zvýšili a soupeři odskočili. Zápas jsme měli pod kontrolou a jsme spokojeni s výkonem i vítězstvím."

Rostislav Vlach (Zlín): "Dnes byl Třinec lepší, převyšoval nás herně, prosadil se i střelecky. My jsme mu možná konkurovali až v poslední třetině, ale jinak měli domácí více ze hry a zaslouženě vyhráli."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice