Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři v dramatickém zápase nezvládli nájezdy a v sérii prohrávají

30.03.2013 · Michal Samiec
Třinečtí většinu zápasu se Zlínem prohrávali, Slezané přežili nepříznivý vývoj utkání, dokázali v poslední desetiminutovce normální hrací doby stáhnout dvoubrankové manko. Ocelářům to však v konečném účtování nebylo nic platné. Zlín zvládl nájezdy a vede v sérii 2:1.
SF3, sobota 30.3.2013
Třinec
Zlín
3:4sn
Třetiny: 0:1, 1:1, 2:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 39. Peterek (Roth, Rákos), 53. Klimenta (Adamský, Roth), 56. Peterek (Galvas, Klimenta) – 16. Čech (Ondráček), 35. Čajánek (Veselý, Okál), 49. Leška (Hamrlík), roz. sam. náj. Čech. Rozhodčí: Šindler, Jeřábek – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5200. Střely na branku: 44:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4. Stav série: 1:2. 
Hamerlík – Hrabal, Zíb, Ovčačík, Galvas, Lojek, Klouček, Roth – Orsava, Bonk, Varaďa – Klimenta, Polanský, Adamský – D. Květoň, Peterek, Rákos – Matuš, Zagrapan, Rufer.
J. Sedláček – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Matějíček – Balaštík, Leška, Köhler – Okál, Čajánek, Veselý – Ondráček, Melenovský, F. Čech.

Komentář k zápasu

Do zápasu aktivněji vstoupili domácí Oceláři. Ti si hned ve druhé minutě vybojovali přesilovku, v ní se ale Slezanům nevedlo. Dvě minuty po skončení početní výhody se do dobré šance probojovali Orsava s Bonkem, hostující brankář ale kotouč za svá záda nepustil.

Oceláři se i nadále tlačili do branky, Rákos s Peterkem ale úspěšní nebyli. Berani se do šancí dostávali spíše sporadicky, Hamerlíka otestoval Čech či Melenovský, strážce třinecké svatyně ale byl připraven.

Zlín nakonec dokázal z minima vytěžit maximum. V závěru první periody Hamrlík našel rozjetého Filipa Čecha, ten potáhl puk k brance a zasunul kotouč za záda domácího gólmana.

Také druhá třetina byla aktivnější ze strany domácích hráčů, Sedláčka ale dlouho nemohli překonat. Na hostujícím brankáři si zuby vylámal Orsava, Peterek a také Zíb. Na druhé straně mohl zahrozit Veselý, hostující forward však netrefil branku.

Třinečtí také v prostředním dějství dostali možnosti početních výhod, žádnou ale zužitkovat nedokázali. A tak se ke slovu přihlásili Berani. Pětatřicátá minuta – branka na 0:2. Petr Čajánek si ze strany najel do brankoviště, jeho střelu Hamerlík vyrazil jen před sebe. Kotouč do branky pak nešťastným způsobem uklidil Zíb.

Na rozdíl od první periody ale Oceláři dokázali na gól Zlína zareagovat. Po vhazování se kotouč dostal k Rothovi, jeho střelu Sedláček sice vyrazil, neposedný kotouč se pak ale dostal k Janu Peterkovi, jenž jej doklepl do odkryté branky.

Závěrečná třetina byla hokejově nejzajímavější. Diváci ve vyprodané Werk aréně viděli tři branky a nespočet dalších šancí. Ve čtyřiačtyřicáté minutě mohl srovnat Adamský, Sedláček ale jeho pokus zastavil.

O tři minuty později si hosté zahráli svou jedinou přesilovku v utkání. Tu sice Ševci nevyužili, z pokračujícího tlaku už ale gól vytěžili. Za třineckou brankou operoval Petr Leška, hostující centr nakonec zasunul kotouč za přesunujícího se Hamerlíka.

Třinečtí však své zbraně nesložili. V padesáté třetí minutě se Tomáši Klimentovi povedlo přiblížit Slezany na rozdíl jediné branky. Rychlonohý forward zužitkoval přesný pas Polanského, střelou bekhendem nedal Sedláčkovi šanci.

Hned v další minutě mohl srovnat Květoň, jeho nahození ale Sedláček zastavil. Hráči s dráčkem na prsou se vyrovnávající branky nakonec dočkali v minutě šestapadesáté. Od modré pálil Galvas, kotouč mimo Sedláčkův dosah tečoval Jan Peterek.

V závěru základní hrací doby ještě mohl vítězství na stranu hostů strhnout Köhler, Hamerlíka střelou mezi betony nepřekvapil. A když se neprosadil ani Balaštík, šel zápas do prodloužení.

V něm byli mírně aktivnější hosté. Linhart pálil vedle, Matějíček nad. V předposlední minutě nastaveného času mohl o vítězi rozhodnout Zíb, jeho pokus ale Sedláček zastavil.

Nakonec tedy došlo na nájezdy. V nich se jako jediný dokázal prosadit hostující Filip Čech, čímž zajistil Beranům druhou výhru v sérii.

Videosestřih třetího semifinále Třinec - Zlín

Ohlasy trenérů

Josef Turek (Oceláři Třinec): Začali jsme špatně a nebyla to ta naše hra z posledního zápasu. Tlak jsme začali vyvíjet až od druhé třetiny. Za stavu 1:3 už to vypadalo, že už to je hotové, ale vrátili jsme se do hry šťastnými góly. V prodloužení jsme byli malinko horším týmem. V penaltách proměnil nájezd jen Čech, a proto Zlín zaslouženě vyhrál.

Juraj Jurik (PSG Zlín): Očekávali jsme tlak Třince, který přišel v první třetině, ale nás podržel Sedláček. Důležité pro nás bylo, že jsme dali první branku. Pak byla hra celkově vyrovnaná a šance se střídaly na obou stranách. My jsme se zaměřili na obranu, nechali domácí tvořit, což se nám dařilo. Odskočili jsme na 3:1, a když už jsme doufali, že si to podržíme, Třinec vrhl všechno do útoku a v euforii se mu podařilo srovnat. Penalty jsou o štěstí, já bych byl pro to, aby se v play-off prodloužení hrálo do rozhodnutí.


×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice