Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dva góly Franka na Tygry nestačily!

13.03.2013 · Tomáš Golasowski
Třinečtí jeli ke svému prvnímu zápasu play-off do Liberce, kde ovšem nezačali vůbec dobře. První nepovedená třetina, kterou Oceláři prohráli o dva góly, stála třinecké juniory celý zápas. Mladíci s drakem na prsou měli také více přesilovek, ale ani ty se jim nepodařily proměnit. O nápravu se junioři budou snažit v pátek v Třinci.
ČF 1., středa 13.3.2013
Liberec
Třinec
4:2
Liberec
Třetiny: 3:1, 0:1, 1:0  Branky a nahrávky: 12. Vlk (Říha, Langhammer), 17. Turek (Psota, Dlouhý), 19. Psota, 60. Psota – 11. Franek (Matuš), 32. Franek (Matuš). . Rozhodčí: Jílek, Jebavý - Hejl, Horinek. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.  
Jelínek - Říha, Jandejsek, Mrázek, Turek, Zuzaník, Pyrochta, Pilař - Langhammer, Maďar, Dlouhý, A. Chlapík, Psota, Vlk, Mikyska, Žďárský, Havlas, Frk, Zacha, Klíma, Bittner.
Němec - Běhal, Pisarik, Bezuška, Bajtek, Kasperlík, Mach, Kurzok, Pargáč, Žvatora, Kindl, Valíček, Ohera, Hurtík, Vyčesaný, Franek, Juhász, Matuš, Diviš, Foltýn, Jaroš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Play-off začaly oba celky ve velkém, s pořádnou chutí a důrazem. V sedmé minutě se do obrovské příležitosti pro domácí dostal v oslabení Adam Chlapík, jenže třinecký brankář souboj jeden na jednoho vyhrál parádním zákrokem. O tři minuty později propadla liberecká obrana, čehož využil Tomáš Franek, jehož našel samotného před brankou Matuš – 0:1. Rychlou odpověď mají Tygři zřejmě už v krvi, o minutu později totiž bylo vyrovnáno. Toho dosáhl Dominik Vlk, jenž byl jako první u volného puku v brankovišti – 1:1.

Ocelářům se to v žádném případě nelíbilo a prvním, kdo mohl se skórem něco udělat, byl Kasperlík. Ten jel sám na libereckého brankáře Jelínka, jenž jeho šanci zastavil vypíchnutím kotouče. Toho využili modrobílí, kteří následujícím protiútokem vytvořili tlak v útočném pásmu, při kterém skóroval Lukáš Turek. Jeho střela od modré prošla přes několik clonících hráčů a mezírku mezi Němcovými betony až do sítě – 2:1.

Ještě před koncem první dvacetiminutovky mohly domácí šelmy navýšit své vedení. Nejprve byl nejblíže Havlas, kterého obrana zapomněla v mezikruží před Němcem, ale ten situaci zachránil povedeným zákrokem vyrážečkou. O půl minuty později se ovšem prosadil jiný Bílý Tygr, a to Matěj Psota. Ten bezvadnou kličkou prošel přes dvojici třineckých beků, ačkoli byl hákován, a pak ještě hezčím trikem zavěsil kotouč za Němcova záda – 3:1.

Poté se tempo zápasu snížilo, jelikož domácí potřebovali jen kontrolovat své vedení a útoky Ocelářů bránili dobře. Sami se dostávali do šancí, ale hráli spíše na jistotu, což se jim dlouho vyplácelo. Hosté však po nějaké době přeci jen snížili. Tomáš Franek prostřelil vše, co mu stálo v cestě, podobně jako liberecký Turek v prvním dějství – 3:2.

Přesto se nezačal hrát o moc hezčí hokej, větší šance chyběly na obou stranách. Do jedné takové se však ke konci třetí dvacetiminutovky dostal Matuš, jenž pálil z voleje, ale našel pouze Jelínkovu vyrážečku. Hostům nezbylo než zkusit hru bez brankáře, při které vypadali velmi nebezpečně, ale pět sekund před koncem se z branky radovali modrobílí. Do prázdné svatyně dostal puk Matěj Psota – 4:2.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Dnes to bylo vyrovnané utkání s velice těžkým soupeřem. Přesto jsme, poté, co jsme dostali první branku, byli po zbytek třetiny lepším týmem. Nebýt vyloučení na naší straně, byli bychom schopni odehrát zápas více v klidu. Měli jsme zbytečně vyloučené hráče, což trochu pomohlo Třinci. V pátek se pokusíme Oceláře znovu potrápit.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání z obou stran. Oba týmy měli v různých částech utkání navrch. Bohužel rozhodly individuální chyby, kterých jsme udělali více než domácí.