Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Rozhodla poslední třetina

03.10.2009 · Růžena Raszková
V dnešním derby se střetli mladí Oceláři s mladými Panthery z Havířova. Ve vyrovnaném utkání došlo ke zvratu až v poslední třetině, když v dvojnásobné přesilové hře zvýšil na 2:1 Adrián Bumbál. Vítězství zpečetil Radek Faksa brankou do opuštěné havířovské brány.
11.kolo, sobota 3.10.2009
Třinec
Havířov
3:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:0, 0:0, 3:1  Branky a nahrávky: 42. Číhal (Kalus, Matuš), 55. Bumbál (Teper, Roupec), 60. Faksa - 41. Čaja (Mráz, Číp). Rozhodčí: Kusý - Marek, Měkýš. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 38:19. Průběh utkání: 0:1,1:1, 3:1 
Chvostek D. (Sklenář) - Macháček, Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář V., Repe, Teper - Faksa, Slovák, Chvostek M., Ižácký, Labaj, Bumbál, Matuš, Šebek, Kalus, Franek T., Bezuška D., Číhal
Krkoška (Kohn) - Pilch, Musil, Ryška, Deutsch, Valentík, Patrman, Jaroch - Ganger, Puffer, Miczek, Čaja, Diviš, Mráz, Číp, Suchý, Kasperlík, Křivík, Juhasz, Pasker

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině jsme mohli na třineckém ledě sledovat vyrovnaný hokej. Z třineckých hráčů bylo nejvíce vidět Jakuba Tepera, který na havířovského Krkošku pálil v průběhu třetiny ze všech možných pozic. Do větší šance Havířova se v páté minutě dostal Juhasz, ale před bránou ho zadržel Kalus, za což šel pykat na lavici hanby. Havířov nabídnutou přesilovku ale nevyužil. V cestě mu stála výborná třinecká obrana, která téměř nepustila ke Chvostkovi žádnou střelu. Následovala série několika samostatných nájezdů. Nejdříve ujel sám Mráz, v zápětí na to třinecký Šebek, ale ani Slovákovi se nepodařilo překonat ze samostatné akce brankáře. Další akce třineckých i havířovských mladíků skončily u dobře chytajících brankářů.

Ani ve druhém dějství dnešního utkání se nerozhodné skóre na světelné tabuli nezměnilo. Havířov nevyužil ani jednu z pěti přesilových her, které jim podstrčili neukáznění třinečtí mladíci. V závěru třetiny měl Havířov velkou šanci, když se nejdříve Čaja dostal až ke Chvostkovi a následně ohrozily třineckého brankáře čtyři nebezpečné havířovské střely. Strážce třinecké svatyně nepustil za svá záda ani jednu jedovatou střelu.

Již v první minutě poslední třetiny se havířovští fanoušci radovali. Z pravého rohu se po ledě poslal Jiří Čaja prudkou střelu, která skončila v pravém rohu třinecké brány. Pouhých 22 vteřin stačilo Třinci , aby Robin Číhal odpověděl stejnou micní. Stav utkání byl opět nerozhodný , hráči zrychlyli tempo, každý chtěl dnes vyhrát. Zlom dnešního vyrovnaného utkání přišel v 55. minutě, když Adrián Bumbál v dvojnásobné přesilvce kolem pravé tyče zasunul puk za brankovou čáru. Havířovským Pantherům nepomohla ani závěrečná power play. Naopak do opuštěné havířovské klece se trefil Radek Faksa a dnešní vítězné body zůstávají v Třinci.

Jakub Teper: Ten gól dal Radek

Třineckému obránci dnes jeho četné střely do brány nepadaly a branka do prázdné havířovské klece, která mu byla nejdříve připsána, nebyla jeho a to také hned po zápase přiznal. „Dnes mi to nešlo, nemohl jsem to pořádně trefit. Myslím si, že jsme měli více ze hry více šancí. Hodně nám pomohla dvojnásobná přesilovka a to rozhodlo.“

Jiří Čaja: Měli jsme na to Třinec porazit.

V dnešním utkání jsme měli na to Třinec porazit. Udělali jsme spoustu zbytečných faulů a pak to bylo těžké. Celé dvě třetiny jsme drželi s Třincem krok a pak jsme to pokazili vlastními chybami.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala ( Třinec)

Jsem rád, že jsem tento víkend získali šest bodů. Včera jsme trpělivě hráli ve Zlíně a dnes jsme čekali derby, protože v Havířově hraje spoustu kluků, které jsme tomuto mužstvu uvolnili. Bylo to bojovné utkání se šťastným koncem pro nás.

Jan Daneček ( Havířov)

Bylo to vyrovnané utkání. Rozhodl závěr, když jsme nezvládli konec utkání. Zbytečně jsme faulovali a soupeř nás za to potrestal v přesilovce 5/3. My jsme měli také tu výhodu, kterou jsme ale nevyužili a to rozhodlo o celém utkání. Musím vyzvednout výkon obou brankářů, zápas byl vyrovnaný, ale soupeř uměl hrát lépe přesilové hry.
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec