Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nadělili Olomouci půl tuctu branek!

16.02.2013 · Luboš Olszar
Boje o play-off pokračují a třinečtí junioři sehráli další z nich na domácím ledě proti Olomouci. Utkání zcela jasně řídili Oceláři, neboť vsítili Kohoutům šest branek a sami neinkasovali ani jedinkrát. V bráně se skvěle prezentoval Juraj Šimboch, v útoku zase Martin Kasperlík, který bere čtyři body do svých osobních statistik.
38.kolo, sobota 16.2.2013
Třinec
Olomouc
6:0
Třetiny: 1:0. 3:0, 2:0  Branky a nahrávky: 16. Matuš (Kofroň, Bajtek), 22. Juhász (Kasperlík), 23. Kasperlík, 35. Jaroš (Kasperlík), 49. Juhász (Kasperlík, Diviš), 51. Hurtík (Matuš). Rozhodčí: Mikula - Adamec, Vengřín. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 6:0.  
Šimboch - Běhal, Pisarik, Bezuška, Kurzok, Žvatora, Valíček, Hurtík - Kofroň, Bajtek, Kasperlík, Mach, Pargáč, Ohera, Vyčesaný, Juhász, Matuš, Diviš, Jaroš.
Lukáš (49. Urbisch) - Škůrek, Brančik, Nesvadba, Hradil, Pšeja, Kovář, Vondra - Ostřanský, Kunce, A. Jergl, Vaculín, Hes, Zitka, Beták, Heža, Lehečka, Šťastný, Novotný.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Počátek utkání se vyvíjel velmi opatrně a týmy urputně bránili každou útočnou akci soupeře, což zapříčinilo hned několik vyloučení, které rozkouskovaly první půli periody. I přes množství přesilovek se však hráčům nedařilo dostat puk do kýženého cíle v podobě brány soupeře.

V 9. minutě zápasu zcela osamocený Matuš nepřekonal na levé tyči Jana Lukáše, ovšem o sedm minut později z úplně stejné pozice se to právě třineckému ostrostřelci jménem Radim Matuš už povedlo, když na dvakrát dostal puk za bezmocného brankáře Olomouce – 1:0.

Do druhé třetiny vlítli hráči s drakem na prsou doslova po hlavě a tato hra velmi brzy přinesla své ovoce. Kasperlík z pravé strany přihrál do mezikruží na Jakuba Juhásze, který si puk přehodil na bekhend a zakončil přesně k pravé tyči. Za necelou minutu se Martin Kasperlík dostal sám do role střelce a donutil Lukáše lovit černou pryž ze své brány již po třetí.

Hra se poté navrátila do podoby první dvacetiminutovky, čili se znovu často vylučovalo a hrstka diváků shlédla dokonce i pěstní potyčku Jaroše s Kuncem jako v NHL. Po vyloučení těchto dvou hříšníků se hrálo ve čtyřech na obou stranách a právě v tomto počtu umístil Tadeáš Jaroš čtvrtý puk do sítě hostů.

Ve třetí periodě hráči spálili několik tutovek. Ostřanský nepropálil z bezprostřední blízkosti Šimbocha, na druhé straně zase Lukáš vychytal ve stoprocentní šanci Kasperlíka. Půl minutu po neúspěchu třinecké sedmnáctky se už domácí vskutku mohli radovat z páté branky, neboť Jakub Juhász přesně trefil z pravého útočného kruhu pro vhazování skulinku mezi betony olomouckého gólmana, což zapříčinilo změnu strážců svatyně hostů - Jana Lukáše nahradil Jakub Urbisch.

Brzy poté šli po faulu Novotného a následně krosčeku Urbische hosté do tří a Třinečtí trestali. V početní převaze domácí kombinovali tak dlouho, až dostal Pavel Hurtík puk před z půli odkrytou branku a třinecký obránce měl snadnou práci se zatlučením posledního hřebíčku do rakvičky Olomouce – 6:0.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice