Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vezou z Brna tři body!

15.11.2012 · Růžena Raszková
V sedmnáctém kole NOEN extraligy juniorů se Oceláři utkali v KAJOT ARENĚ s Kometou. V polovině utkání vedli Třinečtí 3:0.Třígólové manko bylo pro Kometu neřešitelným problémem, i když v závěru si Brno vytvořilo slušný tlak. Každopádně body míří do Třince, který si upevňuje druhou příčku v tabulce.
17.kolo, čtvrtek 15.11.2012
Kometa Brno
Třinec
2:3
Třetiny: 0:1, 1:2, 1:0  Branky a nahrávky: 35. Dujsík (Mrázek), 47. Mrázek (Raška) - 13. Matuš (Bajtek, Běhal), 31. Pargáč (Kasperlík, Bezuška), 34. Franek (Pargáč, Matuš). Rozhodčí: Jeřábek - Měkýš, Pospíšil. Vyloučení: 5:5, navíc Kasperlík (TRI) 5+20. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 0:3, 2:0. 
Klimeš - Šidák, Dujsík (C), Peslar, Sedlák, Vojáček, Vágner, Krejčiřík, Dittrich - Pospíšil, Račanský, Raška, Beneš, Mrázek, Papp, Lašák, Boček, Wasserbauer, Buhaj, Janoušek
Šimboch - Běhal, Bezuška, Kurzok, Valíček, Hurtík, Foltýn - Heider, Bajtek (C), Kasperlík, Mach, Pargáč, Šjafotdinov, Ohera, Franek, Juhász, Matuš, Bartoň, Diviš, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V souboji osmého s druhým týmem tabulky se možná trochu překvapivě dařilo ze začátku lépe domácí Kometě. V první velké šanci zápasu ale Beneš nedokázal najít skulinu mezi betony Šimbocha v brance Ocelářů. Brňané měli i první výhodu přesilové hru, tu však nevyužili. Při druhé početní převaze málem ujel Kometě Matuš a musel být faulován Peslarem. Domácí si tím ale moc nepomohli. Ve hře čtyři na čtyři se totiž právě Radim Matuš prosadil po rychlé a pohledné kombinaci s Bajtkem.

I nadále měla v první třetině územní i střeleckou převahu domácí skvadra. Většina střel však třineckého gólmana mířila z poměrně velké vzdálenosti, jindy měl Šimboch i trochu štěstí. Asi největší porci si vybral těsně před první sirénou, kdy dokázal eliminovat brejk Mrázka, ale na dorážku Beneše už nedosáhl. K radosti slovenského brankáře v třineckých službách ale kotouč projel brankovištěm a samotný prostor tří tyčí nakonec minul.

Velmi dobrý hokej nabídla druhá třetina zápasu. Nejprve mohl Matuš zvýšit vedení svého týmu, samostatný průnik po levé straně ale nezakončil ideálně. Co nedokázal Matuš, obstaral Jiří Pargáč. Tomu se povedlo těsně před Klimešem asi ve výšce pasu tečovat nahození Kasperlíka a na změnu směru puku už nestihl domácí brankář zareagovat. Za chvíli bylo na střídačce hostí ještě veseleji, když přečíslení tři na jednoho dokázal zakončit přesnou střelou pod břevno Tomáš Franek, který tak navýšil stav na 0:3 z pohledu domácích.

V první třetině se dokázali při hře čtyři na čtyři prosadit hosté, v té druhé stejná herní situace pomohla domácím. Bekhendovou střelu Mrázka vykopl Šimboch pouze před sebe, kde byl sjetý Tomáš Dujsík a domácí kapitán dokázal usměrnit puk do z velké části odkryté branky. Minutu a tři vteřiny před druhou sirénou fauloval střelec druhé třinecké branky Kasperlík nevybíravě kolenem Jana Wasserbauera a sudí Jeřábek jej okamžitě poslal do kabin. První minutu z pětiminutové přesilovky domácí ve zbytku druhé třetiny využít nedokázali.

Dlouhá přesilovka Kometě užitek nepřinesla ani v úvodu třetí třetiny, Třinec se ubránil bez větších problémů. Naopak rozhodnout mohl Hurtík, po jeho ráně se ale puk odrazil od tyče jen na brankovou čáru, nikoli za ní. A tak v čase 46:58 přišla naděje pro domácí. Raška zpoza branky našel rozjetého Petra Mrázka, který šikovně poslal puk přesně mezi betony Juraje Šimbocha.

Gól Kometu na chvíli nakopl, postupně se ale hra opět srovnala. Oceláři nepouštěli domácích do velkých šancí, naopak rozhodnout mohl Matuš, který ale sám před Klimešem s bekhendovým blafákem neuspěl. V závěru zkusila Kometa hru bez brankáře. V ní mohl udeřit hostující kapitán Bajtek, z několika metrů ale namísto prázdné brány trefil jen tyč. Toto selhání už však Brňané nestihli potrestat a všechny body se vydaly na cestu do Slezska.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: První třetinu jsme hráli výborně, měli jsme dát aspoň dvě branky. Pak by se zápas odvíjel jinak. Ve druhé dvacetiminutovce jsme udělali chyby a soupeř je trestal. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, už jsme ale nedokázali srovnat stav. Asi jsme si to ani neprohráli druhou třetinou, kdy jsme inkasovali góly, ale tou první, kdy jsme nedokázali proměnit šance. Tam jsme mohli odskočit. Dostat tři branky od týmu jako Třinec není moc, ale dát doma dvěma branky je na výhru málo.

Jiří Juřík: Já mohu být spokojený jenom se třemi body a s výkonem brankáře. Jinak náš kolektivní výkon nemůžu pochválit. Byla vidět dlouhá reprezentační přestávka. Nepůsobili jsme aktivním dojmem, ani sehraností. K výkonu mužstva mám velké výhrady.