Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Chyby v obraně stály starší dorost body

15.12.2012 · Tomáš Golasowski
Třinečtí dnes nezvládli zápas s Hanáky z Olomouce a ztrácejí tři body na domácí půdě! Zápas rozhodla špatná obranná hra třineckých hráčů, kdy několikrát nechali svého gólmana napospas. I když ve třetí třetině Oceláři sahali po vyrovnání a byli lepším týmem, tak to již na body nestačilo a hráči zpod Javorového budou mít o čem přemýšlet.
28.kolo, sobota 15.12.2012
Třinec
Olomouc
4:6
Třetiny: 0:1, 0:2, 3:4  Branky a nahrávky:48. Cienciala (Růžička, O.), 50. Růžička (Motloch), 36. Kofroň (Růžička), 60. Kofroň - 15. Konečný (Brandýs), 25. Merkl (Minařík, Kropáč), 33. Minařík (Horák), 45. Pavlovksý (Šoustal), 54. Minařík (Kropáč, Horák), 55. Pavlovský (Šoustal, Vrána). Rozhodčí: Trombík - Čaja, Konvička. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6, 4:6.  
Svoboda (od 55. minuty Cieslar) - Polášek, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Cienciala - Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Christov, Kofroň, Janiczek, Trčka, Motloch, Pala, Lorek, Škorpík, Heider.
Urbisch (Pospíšil) - Gatěk, Horák, Nesvadba, Škoda, Klvaňa, Brandýs - Markl, Pavlovský, Minařík, Vrána, Hrabica, Kropáč, Sázel, Konečný, Šoustal, Galeta, Ministr.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina se nesla jasně v režii Olomouckých, kteří svým pohybem dělali Ocelářům značné problémy. Byli tvrdší, lépe kombinovali a hlavně se tlačili do zakončení, kdežto třineckým puky odskakovaly od hokejek a nemohli pořádně ani rozehrát. Brankář Svoboda držel naděje třineckých v této třetině dlouho nad vodou, Kohouti však nakonec Svobodu překonali. Po nepřehledné situaci před bránou Třince dotlačil puk za záda Svobody Martin Konečný. Olomoučtí měli poté dalších pár slibných šancí, ale skóre se již neměnilo. Do kabin tak šli s lepší náladou hráči Olomouce, naopak Oceláři měli nad čím přemýšlet.

Na začátku druhé periody to vypadalo, že si Třinečtí ke svému výkonu něco řekli v šatně a začali náporem. Jejich snaha však vyšla vniveč a Oceláři mohli být rádi, že ve čtvrté minutě druhé třetiny se po dvou dobrých šancích neprosadil Šoustal. Ale co se nepovedlo Šoustalovi, to za něj napravil Tomáš Merkl, kdy v pokračujícím tlaku prostřelil Svobodu střelou z otočky. Po polovině třetiny bylo pro Oceláře ještě hůř. Situaci dva na jednoho s chladnou hlavou řešil Horák, který perfektně našel Františka Minaříka, a ten už měl práci poměrně lehkou. Za zmínku stojí i hrubá taktická chyba třineckých, kdy nesmyslně dlouho hráli neopodstatněně ve čtyřech. V této fázi hry přišel i hrubý faul Michala Kovařčíka, který si šel odsedět trest na dvě plus pět minut za vražení.

Třetí třetina byla velice divoká. Již na rozdíl čtyř branek zvýšil olomoucký Matěj Pavlovský, který nadvakrát překonal Svobodu. Vypadlo to, že je již po zápase, ale Oceláři nesložili zbraně a Adam Cienciala dokázal z otočky korigovat utkání. Minutu a půl na to bylo pro Oceláře ještě lépe, kdy po vyražené střele Motlocha dorážel za záda Urbische Marek Růžička. Třineckým pak narostla křídla a vypadalo to, že zápas bude ještě velice dramatický, ale byli to hosté, kteří znovu udeřili. František Minařík se zjevil zcela osamocený za obranou Třince a měl dost času, aby prostřelil Svobodu. Hned po buly bylo pro Třinec ještě hůř, trefil se Matěj Pavlovský a bylo vymalováno. Znechucený Svoboda přenechal místo Cieslarovi a vypadalo to na to, že se zápas už v klidu dohraje. Ale opak byl pravdou, třinecký Kofroň totiž ještě dával góly. Poprvé předvedl krásnou individuální akci, kterou i přesně zakončil. Podruhé se neunáhlil, položil si Urbische a střelou do horních pater brány mu nedal jedinou šanci. I když se pak Oceláři ještě snažili s utkáním něco udělat, bylo již pozdě. Čtyřgólové manko již nesrovnali a všechny tři body berou hosté z Olomouce.