Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili ve vypjatém utkání kladenské Rytíře!

12.01.2013 · Tomáš Golasowski
Třinečtí junioři dnes odčinili výhrou dvě poslední porážky na svém ledě. Výhra se však nerodila snadno, Oceláři dvakrát prohrávali, nakonec však byli šťastnějším týmem. Hvězdou tohoto utkání byl určitě Tomáš Franek, který si připsal hattrick a navíc jednu asistenci. Třinečtí tak výhrou zakončili sérii tří domácích zápasů po sobě.
30.kolo, sobota 12.1.2013
Třinec
Kladno
5:3
Werk aréna
Třetiny: 0:2, 2:1, 3:0  Branky a nahrávky: 29. Juhász (Diviš), 31. Bajtek (Hurtík, Franek), 47. Franek (Hurtík, Bajtek), 54. Franek (Kofroň), 59. Franek (Kofroň) - 17. Redlich (Bunda), 17. Fiala (Kobeš, Kalla), 40. Pípal (Král). Rozhodčí: Jeřábek - Vengřín, Záviský. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3.  
Šimboch - Běhal, Pisárik, Bezuška, Valíček, Hurtík, Foltýn - Bajtek, Kasperlík, Pargáč, Šjafotdinov, Ohera, Vyčesaný, Franek, Juhász, Kofroň, Diviš, Jaroš
Exner - Bunda, Znamenáček, David, Kolařík, Tomáš - Slánský, Kobes, Redlich, Kalla, Véber, Novák, Janeček, Fiala, Král, Rajter, Vyšín, Pípal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři nastoupili do utkání s vervou a chutí odčinit dva poslední domácí nezdary. Na úvod zasypali kladenského brankáře Exnera množstvím střel, ty však nebyly příliš efektivní a Exner si s nimi lehce poradil. S ubíhajícím časem se však do hry dostávali i Kladenští a v krátkém intervalu se dvakrát po sobě prosadili. Jako první se trefil Tomáš Redlich, který z úhlu prostřelil Šimbocha. Ani ne o minutu později bylo pro Oceláře ještě hůř. Střelu Petra Kobeše sice Šimboch dokázal vytěsnit, ale nikým nehlídaný Petr Fiala měl už poměrně jednoduchou práci a doklepl puk do třinecké svatyně.

Třinečtí dostali v šatně od trenéra Juříka co proto, protože do druhé třetiny vletěli jako znovuzrození. Rytíři se zuby nehty snažili svůj dvoubrankový náskok uhájit, ale tlak domácích byl nad jejich síly. V polovině utkání snižoval na rozdíl jediné branky Jakub Juhász, kdy puk dorážel za záda bezmocného Exnera. O dvě minuty později bylo již srovnáno, a to když Filip Bajtek nahazoval od modré čáry, a k překvapení všech puk skončil za zády Exnera, který ovšem nic neviděl. Třinec následně dostal i výhodu dvou přesilových her, ale ty se jim nepodařilo využít. Naopak to byli Rytíři, kteří vstřelili gól. Studeného Šimbocha, který neměl ve druhé třetině skoro žádnou práci, prostřelil Jakub Pípal. Kladenští tak šli do kabin s jednogólovým náskokem.

Oceláři šli do třetí třetiny s jediným záměrem, a to otočit toto utkání a zlomit nepříznivou sérii na svém ledě. Vyrovnávací branku vstřelil po krásné individuální akci Tomáš Franek, když si z hostujících hráčů udělal kužely. Tento muž byl i u další branky, kdy prostřelil Exnera od modré čáry. Třinec poprvé v zápase vedl, ale hned na to nabídl Rytířům výhodu přesilové hry. Třinečtí už vyrovnání nechtěli dopustit a své oslabení perfektně odbránili. Pojišťovací gól vstřelil kdo jiný než Tomáš Franek, který se neunáhlil a nechytatelnou střelou vymetl pavučinku v Exnerově bráně. Rytíři ani tentokrát nesložili zbraně, ale skvělým zákrokem se předvedl domácí brankář Šimboch, jehož beton byl ve správný čas na správném místě. Třinečtí tak ukončili sérii tří porážek na svém ledě a mohli se radovat ze tří bodů.