Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí junioři deklasovali na domácím kluzišti Spartu!

29.11.2012 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - Třinečtí junioři vévodící tabulce dnes přivítali pražskou Spartu, kterou doslova smetli z ledu. V divokém zápase nebyla nouze o krásné akce a ještě hezčí branky. Toto utkání okořenila bitka jako vystřižená ze zápasu NHL, kterou vyhrál taky Třinec, a to konkrétně Filip Bajtek. Oceláři se tak radují ze zisku dalších tří bodů a drží se na špici extraligy.
21.kolo, čtvrtek 29.11.2012
Třinec
Sparta Praha
8:2
Werk aréna
Třetiny: 1:1, 4:1, 3:0  Branky a nahrávky: 15. Bajtek (Matuš, Franek), 22. Kasperlík (Mach), 29. Franek (Hurtík), 30. Kasperlík (Bezuška), 39. Matuš (Bajtek), 42. Mach (Kasperlík), 48. Běhal (Kasperlík, Diviš), 59. Ohera (Franek, Jaroš) - 6. Skřivánek (Teubner, Slavíček), 27. Doležal (Vítek). Rozhodčí: Šír - Tošenovjan, Moravec. Vyloučení: 10:8, z toho Bajtek a Teubner 5+DKÚ. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 52:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 8:2.  
Šimboch (Němec) - Běhal, Pisarik, Bezuška, Valíček, Hurtík, Foltýn - Bajtek, Kasperlík, Mach, Kurzok, Žvatora, Ohera, Kasala, Franek, Matuš, Bartoň, Diviš, Jaroš
Neužil (od 14. minuty Bílek) - Bílek D., Skřivánek, Březina, Veselý, Müller - Vítek, Doležal, Brém, Slavíček, Teubner, Brzobohatý, Havlena, Eis, Arnošt, Matějíček, Merta, Sekerka, Dvořáček, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala hodně svižně a více ze hry měli hosté ze Sparty. Martin Procházka se brzy po úvodním hvizdu dostal do vyložené šance, ale tu spálil, jelikož mu puk sklouznul z čepele hokejky. Brzy na to se však Sparta přece jen radovala. David Skřivánek dostal nabídku, která se neodmítá a poslal Pražany do vedení. Po prvním gólu hokejisté Sparty zle dotírali na gólmana Šimbocha, ten však držel šance svého týmu nad vodou. Ve čtrnácté minutě byla Sparta nucena střídat brankáře. Za Jakuba Neužila zamířil do hostující svatyně Pavel Bílek a ten se musel mít hodně na pozoru již od svého příchodu na led. Třinečtí začali přebírat aktivitu, a ta nesla kýžené ovoce. Filip Bajtek vyrovnal stav utkání, když zasunul puk mezi betony hostujícího brankáře. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Spartu mohlo mrzet, že v první třetině nevstřelila více branek, protože ta druhá se jí vůbec nevyvedla. Hned ve druhé minutě se nemýlil, po skvělé nahrávce Macha, Martin Kasperlík. Sparta sice dokázala na tento gól odpovědět šťastným gólem Zdeňka Doležala, který od modré prostřelil Šimbocha mezi nohama, ale to bylo ze strany Sparťanů vše. V přesilovce se na brankovišti prosadil Tomáš Franek, který ukázal skvělý důraz. Hned o minutu později bylo pro Spartu ještě hůř, kdy se Martin Kasperlík nemýlil a skvělým blafákem zakončil svůj samostatný únik. Poté Sparta měla šanci dostat se zpět do zápasu, ale dvojnásobnou přesilovku nedokázala využít, a tak opět trestali Třinečtí. Radim Matuš dostal nahrávku před bránu a překonal bezmocného Bílka.

Sparta chtěla něco s vývojem utkání ve třetí třetině udělat, ale byli to Třinečtí, kteří skórovali a zvýšili svůj náskok. Martin Kasperlík všem ukázal svou rychlost, prokličkoval se do útočného pásma, dostal se ke střele a z dorážky pak profitoval Jakub Mach. Sparta poté dostala další šanci v podobě přesilovky pět na tři, kdy na trestnou lavici putovali najednou tři třinečtí hráči, ale ani tu nedokázali využít. V pozdější hře čtyři na čtyři udeřili opět Oceláři, kdy varazili do úniku dva na jednoho Martin Kasperlík a Jiří Běhal. Druhý jmenovaný se nemýlil a zvýšil náskok Třince. Zápas ještě okořenila bitka v podání Bajtka a Teubnera. Bajtek z ní vyšel vítězně, kdy po pár přesných ranách na hlavu svalil Teubnera na záda. Oba hráči pak zaslouženě putovali pod sprchy. Třinci pětibrankové vedení ještě nestačilo, a tak osmý zásah do sítě Sparty si připsal Filip Ohera, který se nemýlil a odražený puk poslal kolem betonu Bílka do brány.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice