Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí dokázali otočit vývoj zápasu a berou tři body!

22.11.2012 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - V zajímavém utkání juniorské Extraligy byli lepší mladíci z Třince. I když brzo prohrávali, nesklopili hlavy a Ševce ze Zlína udolali. Třinečtí Oceláři se tak posouvají do čela tabulky juniorů, a mají tak bod náskok na druhé piráty z Chomutova!
19.kolo, čtvrtek 22.11.2012
Třinec
Zlín
4:2
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 2:1, 2:0  Branky a nahrávky: 25. Franek (Matuš , Bajtek), 32. Diviš (Bajtek), 46. Juhász (Diviš), 56. Hurtík (Matuš) - 15. Kovařík (Popelka, Janota), 29. Kovařík (Popelka). Rozhodčí: Trombík - Bojda, Mikler. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 42:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2.  
Šimboch - Běhal, Pisarik, Bezuška, Kurzok, Hurtík, Foltýn, Kurzok - Bajtek, Kasperlík, Mach, Ohera, Kasala, Franek,Jihász, Matuš, Bartoň, Diviš, Jaroš
Rozum - Řezáč, Janota, Zbořil, Strojil, Talán, Macharáček - Kundera, Kovařík, Matula, Popelka, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Mika Tomiga, Doležálek, Al

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina, hlavně ze začátku, patřila spíše Ocelářům z Třince. Ti si vytvořili několik nadějných šancí, ale defenzíva Zlína, která je již delší dobu svou urputností pověstná, pracovala na jedničku. O nic horší výkon nepodával ani brankář hostí Rozum, a Třinečtí si tak právě na něm často vylámali zuby. Oceláři si zahráli první dvě přesilové hry utkání, ani jednu z nich však neproměnili. Naopak Zlínští proměnili hned tu první. V patnácté minutě hry pálil od modré čáry Lubomír Kovařík a jeho střela prošla až za záda Šimbocha v třinecké kleci. Do konce třetiny se již skóre neměnilo, a proto odjížděli do kabin s lepší náladou hokejisté Zlína.

Ve druhém dějství hry jsme mohli vidět brzký gól Třince, který tak srovnal krok. Radim Matuš nabral rychlost a poslal perfektní přihrávku na osamoceného Tomáše Franka, který už měl poměrně jednoduchou práci , kdy jen zametl puk za bezmocného Rozuma. Třinečtí se však z vyrovnání moc dlouho neradovali. O tři minuty později totiž Lubomír Kovařík napřáhl a ránou jako z kanónu propálil Šimbocha, který neměl na tuto střelu nárok. Třinec ale opět našel odpověď na gól Zlínských. Jan Diviš nádhernou individuální akcí, kdy se stahovačkou zbavil bránícího hráče, nedal Rozumovi šanci a opět srovnal skóre zápasu. Pro Ševce mohlo být ještě hůř, o minutu později jel Filip Bajtek trestný nájezd, ale na výborně chytajícího brankáře hostí si nepřišel.

Třetí třetina již byla jasně v režii Ocelářů, kteří vsítili dvě další branky, a dali tak najevo, kdo je na ledě pánem. Jako první se trefil Jakub Juhász, kterému na zlatém podnosu naservíroval puk v tomto utkání velice aktivní Jan Diviš. Poté dostal Zlín velkou šanci ke srovnání, ale nabídnutou čtyřminutovou přesilovku Ševci trestuhodně zahodili. A tak trestali třinečtí hráči. Pojistku v podobě gólu přidal Pavel Hurtík, který se nemýlil přesnou ránou od modré čáry. Zlínští už nestihli vyrovnat, proto se Oceláři mohli radovat z vítězství, které je katapultovalo do čela juniorské Extraligy.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice