Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V Olomouci o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy!

16.11.2012 · Růžena Raszková
O L O M O U C – V dnešním kole nejvyšší juniorské soutěže změřili Oceláři své síly s Kohouty z Olomouce. Jako první se prosadili v polovině zápasu Třinečtí, kteří v třetí části ještě navýšili své vedení. Kohouti ale dokázali srovnat, a poslali tak utkání přes prodloužení až na nájezdy. V těch projevili třinečtí hráči větší šikovnost, proto prémiový bod putuje do Třince.
18.kolo, pátek 16.11.2012
Olomouc
Třinec
2:3sn
Třetiny: 0:0, 0:1, 2:1 – 0:0  Branky a nahrávky: 55. Šťastný (Heža O., Schejbal), 59. Šťastný (Heža O.) – 32. Ohera (Bartoň, Pisarik), 48. Franek (Pisarik), rozh. nájezd Bajtek. Rozhodčí: Humpolíček – Kříž, Linhart. Vyloučení: 6:5, navíc TS pro OLO, Bartek (TRI) 10 min. [ZHK]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 40:39. Průběh utkání: 0:2, 2:2 – SN 1:2.  
Lukáš – Rašner, Jergl J. (C), Schejbal, Kovář, Škůrek, Brančík, Hradil Z. – Lehečka, Heža O., Jergl A. – Kunce, Králík, Šťastný – Vaculín, Machal, Ostřanský – Novotný, Hes J.
Šimboch – Běhal, Pisarik, Bezuška, Kurzoch, Valíček, Hurtík, – Bajtek (C), Mach, Pargáč, Šjafotdinov, Ohera, Kovařčík O., Franek, Juhász, Matuš, Bartoň, Diviš, Foltýn, Jaroš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu lépe vstoupili olomoučtí hokejisté, neboť minutu po zahájení utkání našel Králík před brankou Lehečku, jehož následný střelecký pokus byl však zblokován mimo třineckou klec. O pár desítek sekund později mohl opět skórovat Lehečka, který se v přesilové hře procpal až před Šimbocha, puk za hostujícího gólmana ale nedostal.

Oceláři tak mohli trestat, jenže při přečíslení dvou proti jednomu selhali. Franek sice perfektně předložil puk Juhászovi, toho ale parádně vychytal Lukáš. Poté si Třinec zahrál dvě přesilové hry, které se mu ale vůbec nevyvedly.

Začátek druhé části se málem stal pro hostující hráče hororovým. Těsně za sebou byli na dvě minuty vyloučeni tři třinečtí hráči, navíc Bajtek ještě vyfasoval desetiminutový osobní trest. Olomouc ale při dvojnásobné početní výhodě marně dobývala hostující klec.

První gól střetnutí tak vsítil až v polovině duelu Filip Ohera, který využil chvilku, kdy byl sám před Lukášem, a bekhendem překonal domácího strážce svatyně. Vyrovnat mohl Králík, jenže toho při trestném střílení vychytal Šimboch.

Svůj jednobrankový náskok navýšili Oceláři v třetím dějství, z úniku se parádním vyšachováním Lukáše prosadil Tomáš Franek.

Moru dlouho trápila produktivita, ale nakonec se přece jen dokázala na svého soupeře dotáhnout díky dvěma trefám Davida Šťastného. Ten nejprve stál na konci pěkné kombinace Kohoutů v přesilovce, kdy zlehka doklepl puk za Šimbochova záda. Poté minutu před koncem základní části využil zmatku v třinecké obraně a střelou z levého kruhu se trefil do odkryté klec.

Zápas tak došel přes prodloužení až na nájezdy, ve kterých se vyznamenali oba gólmani, kteří v sedmi sériích pustili jen tři branky. Druhý bod nakonec Třinci vystřelil kapitán Filip Bajtek. Olomouc tedy podlehla Ocelářům 2:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Bylo to jedno z řady bojovných utkání, avšak také hokejově kvalitní. Bohužel se v poslední době těžko prosazujeme v koncovce, na což doplácíme. Často pak v zápasech totiž vytvoříme hrubou chybu, kterou zaplatíme gólem. Tak vlastně padly obě branky soupeře v tomto utkání, i když teda z pohledu střídačky padl ten druhý jednoznačně po minimálně dvoumetrovém ofsajdu. Rozhodčí ale gól uznal. Srazili jsme se tak sice trochu do kolen, avšak musím klukům poděkovat za obrovskou bojovnost až do závěru zápasu. Bod jsme sice vydřeli, ale zasloužili jsme si ho.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Utkání bylo poměrně vyrovnané. Lepším pohybem jsme se dostávali do šancí, které jsme ale pak bohužel neproměnili. Individuálními chybami v závěru utkání jsme přišli o tři body, když jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Při nájezdech pak byli oba gólmani výborní, nakonec jsme měli více štěstí my. I za ty dva body jsme rádi.