Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z jihu Čech jedou Oceláři bez bodu

18.11.2012 · Martin Stebel
Třinecká série porážek na kluzištích soupeřů bohužel nekončí. Svěřenci Josefa Turka v rámci 22. kola Tipsport extraligy podlehli rovněž českobudějovickému Mountfieldu poměrem 1:3. Čestný úspěch hostů zaznamenal tři minuty před závěrem obránce Josef Hrabal.
22.kolo, neděle 18.11.2012
České Budějovice
Třinec
3:1
Třetiny: 1:0, 2:0, 0:1  Branky a nahrávky: 7. Hanzal (Prospal, Michálek), 22. Podlešák (Mertl, Dej), 23. Šimánek (Knotek) - 58. Hrabal (Polanský) Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Jindra, Skopal Vyloučení: 5:7 Využití: 1:0 Diváci: 4382 Průběh utkání: 3:0, 3:1.  
Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Prokop - Dej, Mertl, Podlešák - Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Langhammer, L. Květoň - Suja, Knotek, Šimánek - Červený
Hamerlík (23. Hrubec) - Hrabal, Zíb, Galvas, Roth, Klouček, Lojek, Ovčačík, Klesa - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Adamský, Peterek, D. Květoň - Rákos, Polanský, Klimenta - Orsava, Podešva, Zagrapan.

Komentář k zápasu

Domácí hráči se na Oceláře vrhli s obrovskou chutí a zasypali Hamerlíka množstvím střel. Hosté přečkali úvodní domácí tlak a pak zahrozil Peterek, který málem překonal Kantora. Na chvíli byli hosté aktivnější a Kantor se měl co ohánět. Poprvé se domácí hala radovala při přesilové hře domácího mužstva, když ťukes domácích zakončil Martin Hanzal. Velkou šanci Ocelářů měl Růžička, který jel sám na branku, ale Kantor, spolu s obráncem, jeho nájezd zlikvidoval. Domácí měli velkou příležitost zvýšit svůj náskok při přesilovce pět na tři, ale i přes velký tlak se hosté ubránili. I nadále si domácí zachoválali převahu a stále bombardovali Hamerlíka v brance, ale v první třetině další branka už nepadla. První dvacetiminutovku byl k vidění výborný hokej, který diváky bavil.

Hned na začátku druhé části hráli Oceláři přesilovou hru, ale nedařila se jim. Navíc těsně po jejím skončení se do puku opřel Martin Podlešák a jeho střela propadla Hamerlíkovi do branky. Netrvalo dlouho a domácí se radovali potřetí. Knotek tvrdě pálil, Hamerlík vyrazil jeho střelu jen před sebe a tam byl připravený Jiří Šimánek, který přehodil Hamerlíka. Po tomto gólu se do branky Ocelářů postavil Šimon Hrubec. Do provozní teploty se dostal i díky přesilovce domácích. Oceláři měli velkou šanci na skórování při přesilovce pět na tři, která trvala skoro dvě minuty. Kantor zasahoval po střelách Růžičky a Květoně a domácí se ubránili. I v dalším průběhu třetiny ukazoval Kantor svoje kvality zvláště při nájezdu Růžičky. Po druhé části vedli Jihočeši zaslouženě už o tři branky.

Ve třetí části domácí kontrolovali hru, ale snažili se i přidat další branku. Diváci oceňovali krásné kombinace útočného tria z NHL. Oceláři se nevzdávali a nejvíce hrozili při přesilovce, když Kantor vyrazil Peterkovu teč po krásné souhře hostů. Svůj další nájezd neproměnil čarostřelec Růžička. Ke konci zápasu hráli domácí v moc velkém klidu a tak Oceláři trestali. Josef Hrabal plácl do puku a ten se odrazil od tyčky do branky. Jihočeši se vzpamatovali a nepustili hosty k závěrečnému náporu a své vítězství uhájili. Diváci viděli krásný hokej, ve kterém byli hráči HC MOUNTFIELD lepší a zaslouženě zvítězili.

Ohlasy trenérů

Peter Draisaitl (České Budějovice): Možná jsme nebyli suverénní celých šedesát minut, ale vyhráli jsme zaslouženě. Soupeř si také vytvořil šance, ale brankář Kantor nás v posledních zápasech drží, což nás těší. Škoda, že v závěru přišel o nulu, ale to je detail. Pro nás jsou důležité body.

Pavel Janků (Třinec): Domácí vyvinuli v úvodu velký tlak a jenom zásluhou Hamerlíka nevedli větším rozdílem. Ve druhé třetině nám však Budějovičtí odskočili a potom jasně kontrolovali vývoj. Chtěli jsme se ještě dostat do zápasu, ale náš gól přišel pozdě.
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice