Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zakončili základní část vítězstvím nad Mountfieldem!

09.03.2012 · Daniel Ježek
Poslední kolo dlouhodobé části NOEN extraligy sehráli třinečtí junioři. Mezi mantinely Werk arény se svěřenci trenérů J. Juříka a A. Macha střetli s jihočeským Mountfieldem. Ačkoli Oceláři od 12. minuty prohrávali o dvě branky, dokázali se nadechnout k obratu a zvítězit 4:2.
44., pátek 9.3.2012
Třinec
České Budějovice
4:2
Třetiny: 1:2, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 12. Bajtek (Bumbál), 21. Bumbál (Repe), 39. Diviš (Juhász), 52. Kapica (Hegyi, Kajaba) - 4. Švihálek (Heřman, Seidl), 8. Přibyl (Předota). Rozhodčí: Kubičík - Adamce, Štěpán. Vyloučení: 14:10, navíc Macháček (TRI) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 192. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:2, 4:2.  
Chvostek - Kasperlík, Macháček, Hurtík, Repe, Kurzok, Teper, Burzala, Bezuška - Ižacký, Bajtek, Pargáč, Juhász, Diviš Bumbál, Hegyi, Kapica, Kajaba, Chomič
Havlátko - Štěpán, Klement, Předota, Kříž, Kolařík - Seidl, Přibyl, Sekera, Švihálek, Heřman, Turek, Erben, Mocik, Semrád

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání se lépe povedl hostujícím Jihočechům, kteří ze své úvodní aktivity dokázali vytěžit vedoucí branku. Na začátku čtvrté minuty se střelou z mezikruží prosadil Michal Švihálek. Hned dvě minuty na to mohl za Oceláře odpovědět Jakub Ižacký, ten ale z první trefil jen brankáře Mountfieldu. A tak se z další branky radovali hosté. Osmá minuta – od modré pálil Jan Předota. Střela jihočeského beka se odrazila od Chvostkových betonů přesně do míst, kde stál Adamk Přibyl. Ten uplatnil důraz na brankovišti a podruhé zasunul puk za Chvostkova záda.

Hra se poté trochu uklidnila, více ze hry měli domácí Oceláři. Ti se ve dvanácté minutě dokonce propracovali ke korekci stavu. Lehkou střelu Bumbála vyrazil brankář Havlátko jen před Filipa Bajtka, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Srovnat poté mohl Bumbál, ten ale neproměnil samostatný únik. První perioda tak skončila vítězstvím Mountfieldu, které ale skončilo pár desítek vteřin po začátku druhé části.

Jurij Repe našel Adriana Bumbála, který se dostal do dalšího sóla. Bumbál rozhýbal brankáře Havlátka a zavěsil. Nutno podotknout, že Oceláři skórovali při vlastním oslabení. Do hry obou celků se poté vloudily menší nepřesnosti, diváci v třinecké Werk aréně na další větší šanci museli čekat do poloviny zápasu.

Chomič nahrával Bajtkovi, ten z první trefil jen brankáře hostů. O dvě minuty později mohli zahrozit hosté, nahození Švihálka ale těsně minulo pravou tyč domácí branky. Šestatřicátá minuta – další solový únik Třince, tentokráte v podání Damiana Kapicy. Polský forward ve službách Ocelářů zkusil kličku do pravé strany, brankáře Havlátka ale neobelstil. Další akce domácích už ale branku přinesla. Oceláři hráli v oslabení, po chybě hostující defenzívy se ke kotouči dostal Jakub Juhász. Ten namazal Janu Divišovi, který z bezprostřední blízkosti propálil brankáře Mountfieldu.

Do poslední dvacetiminutovky tedy v roli vedoucího celku vstupovali domácí. Úvod poslední části ale hodně poznamenali rozhodčí, kteří během prvních sedmi minut rozdali neuvěřitelných 32 trestných minut. Dlouhou dobu se tedy hrálo v nestandartním počtu hráčů na ledě, k vidění byla i hra tří proti třem. Šancí ale bylo pramálo, ty navíc končily buď na brankářích, nebo na obětavých obráncích.

Rozhodující nakonec byla minuta dvaapadesátá. V útočné fázi byli hosté, ti ale přišli o puk a do protiakce šli domácí. Kajaba s Hegyim poslali do sólového úniku Damiana Kapicu, který po kličce zasunul puk za ležícího Havlátka. Hosté se ještě do konce utkání snažili o korekci a případné vyrovnání, nepomohla jim k tomu ale ani přesilovka, ani závěrečná hra bez brankáře. Třinec – Mountfield 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Oceláři Třinec): Do utkání jsme vstoupili ospale, ve druhé třetině se nám ale podařilo otočit hru. Rozhodujícím faktorem byly naše dvě branky v oslabení. Poslední třetina byla hodně nepřesná z obou stran. Jsme rádi za vítězství.

Aleš Krátoška (HC Mountfield): Úvod utkání byl z naší strany povedený, dostali jsme se do rychlého vedení. Pak jsme ale vyprodukovali několik chyb, dostali dvě branky ve vlastní přesilovce a to rozhodlo celý zápas. Třinec byl pak v určitých chvílích lepší, my ale do poslední minuty věřili, že v power-play dokážeme srovnat. Nestalo se, domácí zaslouženě vyhráli. Chci popřát Třinci hodně štěstí v play-off.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice