Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři v důležitém utkání vybojovali pouze bod

17.02.2012 · Růžena Raszková
T Ř I N E C - V dnešním kole NOEN extraligy juniorů zavítali do zasněženého Třince mladí Pernikáři. Po první třetině vedli hosté o dvě branky, domácím se podařilo vyrovnat a výsledek na světelní tabuli se zastavil na 4:4. Protože se o vítězi nerozhodlo ani v prodloužení, došlo na samostatné nájezdy. Vítězný samostatný nájezd proměnil Fiip Stoklasa.
38., pátek 17.2.2012
Třinec
Pardubice
4:5sn
Třetiny: 1:3, 0:0, 3:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 18. Hegyi (Burzala), 41. Bajtek (Bumbál, Franek), 51. Hegyi (Kasperlík, Burzala), 52. Hurtík (Bumbál, Hegyi) - 5. Nosek (Škvor, Stoklasa), 6. Půhoný (Nosek), 19. Nosek (Půhoný), 45. Vachutka (Březina), 65. Stoklasa. Rozhodčí: Smejkal - Barteček, Moravec. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 121. Střely na branku: 43:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5.  
Chvostek (Hollý) - Běhal, Hurtík, Repe, Kurzok, Macháček, Teper, Burzala, Bezuška, Ižacký, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Juhász, Diviš, Bumbál, Hegyi, Kajaba, Franek, Číhal, Chomič
Langhamer - Zdráhal, Škvor, Půhoný, Moučka, Nosek, Křečan, Zrůst, Stoklasa, Moučka J., Chmelař, Vondráček, Vachutka, Březina, Starý, Havlík, Poulíček, Vlček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka byla v režii hostů. Již v páté minutě Škvor vystřelil na branku a jeho střelu tečoval Tomáš Nosek. O minutu později ve vlastním oslabení zvýšil na 0:2 Jiří Půhoný. V sedmnácté minutě naservírovali Pernikáři domácím přesilovou hru a Ocelářům stačilo půl minuty, aby převahu hráče v poli využili. Dominik Hegyi projel celým hřištěm a trefil se přímo do horního růžku pardubické brány. Na třinecké střídačce ještě nedozněla radost ze vstřelené branky a Michael Chvostek lovil ze své sítě puk již potřetí, když již bezradně ležící nechytil střelu Jiřího Noska. Jeho místo v brance nahradil Juraj Hollý.

V druhé třetině jsme branku ve Werk aréně neviděli. V polovině utkání si nebezpečně vyjel z brány pardubický brankář, ale domácí se netrefili do prázdné klece ani nadvakrát. Také u třineckého brankáře stálo štěstí, když dvakrát s obtížemi puk chytil a potřetí černá guma neposedně poskakovala po brankové čáře. Na ledě jsme sledovali rychlý hokej, ale bez větších šancí.

Ve třetím dějství měli naopak více ze hry domácí. Hned v první minutě Filip Bajtek dorazil vyraženou střelu Langhamera . Ve 45. minutě nahrál Březina Danielu Vachutkovi a ten se nemýlil. V polovině třetiny projel Dominik Hegyi až k brance hostí a snížil na 3:4. Pavel Hurtík využil přesilovou hru a srovnal na 4:4, když tvrdou ranou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Prodloužení patřilo opět hostům, ale žádné ovoce jim nepřineslo. Teprve v samostatných nájezdech vybojovali Pardubičtí bonusový bod. Vítězný nájezd proměnil Filip Stoklasa.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Třinec): Hrát jen jednu třetinu na vítězství nestačí. Poslední dobou máme potíže s proměňováním šancí. Dnes jsme mohli také přiklonit vítězství na svoji stranu, ale opět jsme nedali puk do prázdné brány. Bylo to pro nás velmi důležité utkání, ale jsme rádi alespoň za ten jeden bod.

Jiří Šejba (Pardubice): První třetina byla pod naší režii. Nicméně jsme vyhrávali jen 3:1 a v poslední třetině jsme dostávali laciné góly. Relativně zápas, který byl v naší moci 4:2, jsme skončili na 4:4 a horko těžko jsme to uhájili až do konce prodloužení, kdy v závěrečných sekundách nedali domácí gól do prázdné brány. Samozřejmě dva body jsou dva body, ale mohli jsme sahat i po tom posledním.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice