Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři mocně dotahovali, nakonec ale Plzni podlehli

06.01.2012 · Daniel Ježek
Druhé utkání ve dvou dnech sehráli třinečtí junioři v západní části republiky. Po včerejším nezdaru se Slezané pokusili o nápravu na ledě Plzně. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodly dvě minuty v úvodu třetí třetiny, kdy domácí odskočili do dvoubrankového vedení. Oceláři už stačili jen zásluhou Filipa Bajtka korigovat.
28., pátek 6.1.2012
Plzeň
Třinec
3:2
Třetiny: 1:1, 0:0, 2:1  Branky a nahrávky: 1. Pacanda (Pejchar), 43. Pacanda (Petruška, Ruprecht), 45. Karpíšek (Tulačka) - 5. Matuš (Kapica), 54. Bajtek (Bumbál, Kajaba). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 55. Střely na branku: 33:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.  
Polívka - Houfek, Ruprecht, Slavík, Němec, Bastl, Pejchar, Karpíšek, Váchal, Kubalík, Baxa, Petruška, Noga, Pacanda, Pour, Tulačka, Varačka, Blumentrit, Pašek, Šimandl.
Chvostek - Ižacký, Franek, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Juhász, Bumbál, Macháček, Hegyi, Hurtík, Repe, Běhal, Kapica, Teper, Kajaba, Burzala, Matuš, Číhal, Chomič.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo pro Plzeňské báječně, již po třinácti sekundách Chvostek v brance hostů podcenil nahození Tomáše Pacandy z rohu kluziště a ten poslal indiány do vedení - 1:0. To však mělo jepičí život, Plzeň dovolila Třinci rozehrát se v přesilové hře a Oceláři již proti pěti indiánům srovnali se soupeřem krok po trefě Radima Matuše - 1:1. Hosté pokračovali ve vysokém tempu a indiáni přestali stíhat. Ale paradoxně si největší šanci z prostřední části dvacetiminutovky připsali oni, když Petruška byl v samostatném úniku faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Jenže ani ostřílený útočník nevytáhl Plzeň z útlumu a Chvostek pohodlně zasáhl. Indiáni se pak alespoň trochu osmělili, ale jejich akce končili bezzubým nahozením do rohu kluziště, což na druhé straně několikrát okopírovali i hosté.

Po necelých dvou minutách Radim Matuš v brejku dvou na jednoho chtěl sám na Polívku vystřelit, ale jeho plány mu překazil Jakub Houfek, který jeho ránu zblokoval tak, že plzeňský gólman ani zasahovat nemusel. O 4 minuty později pak stejný hráč nasadil do rychlého protiútoku a mířil znovu rovnou na Polívku. Jenže do cesty se mu postavil jiný plzeňský obránce Šimandl a dále ho nepustil. Největší neproměněnou šanci Třince si pak v 31. minutě připsal Adrian Bumbál, který trefil tváří v tváří Polívkovi břevno. Ve 37. minutě dostal zápas náhlý spád; nejprve od modré vystřelil Ruprecht, jehož pokus vyrazil Chvostek jen na hokejku u levé tyčky číhajícího Kubalíka, ale ten snad byl překvapený, že nedokázal hned zareagovat. Hned z protiútoku velká šance i pro hosty, Hegyi po zaspání Plzně měl chvilku před Polívkou sám pro sebe, ale ani nadvakrát výborného domácího gólmana nepřekonal. A z následujícího útoku Plzně byl v příležitosti i Pacanda, ale na prakticky stejném místě jako o málo chvil předtím Kubalík neuspěl.

Plzeň byla v úvodu 3. části aktivnější, a jak to tak bývá, odvážnému štěstí přeje. Kapitán Ruprecht od modré vyslal nabídku na teč na Petrušku, ten svou hokejkou změnil směr letu puku. Na to ještě Chvostek zvládl s obtížemi zareagovat, ale na dorážku Tomáše Pacandy už byl krátký - 2:1. Netrvalo dlouho a skóre se měnilo znovu. To ránu jako z děla od modré vypálil Marcel Karpíšek a puk se třepetal v síti nad Chvostovým ramenem. Svůj první kanadský bod v juniorské soutěži v prvním zápase si po přesné přihrávce připsal kapitán staršího dorostu Plzně Tulačka - 3:1. Poněkolikáté pak v souboji Ižacký - Polívka slavil úspěch plzeňský gólman. V 54. minutě se Třinec trefil podruhé do branky, ale hra už byla předtím přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti. To Ocelářům vůbec vadit nemuselo, protože o minutu a dvacet sekund nato korigoval už naprosto regulérně kapitán Filip Bajtek - 3:2. Třinec pak zabral z plných sil, odvolal gólmana a v přesile se vrhl na indiány. Přestože si v posledních dvaceti sekundách duelu připsal snad tři gólové šance, ani jedna nebyla proměněna, a tak všechny body zůstávají na západě Čech.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec