Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři udolali Bílé Tygry, z Liberce jedou se dvěma body!

08.12.2011 · Daniel Ježek, Lukáš Šonský
K dalšímu měření sil v rámci NOEN extraligy museli junioři navštívit severočeskou metropoli, Liberec. Svěřenci trenérů J. Juříka a A. Macha si v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok, zápas ale po šedesáti minutách skončil plichtou. Rozhodnout musely nájezdy, v nichž se jako jediný prosadil Martin Kasperlík.
23., čtvrtek 8.12.2011
Liberec
Třinec
3:4sn
Třetiny: 0:2, 2:0, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 23. Klíma (Kedršt, Jánošík), 24. Bittner (Dám), 59. Šimek (Dlouhý, Psota) - 5. Bumbál, 11. Číhal (Roupec), 58. Matuš (Roupec, Hurtík), nájezd Kasperlík. Rozhodčí: Lucków - Hynčica, Hejl. Vyloučení: 3:12, navíc Dám (LIB) - Bumbál do konce hry, Foltýn (oba TRI) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 47:24. Průběh utkání: .  
Sobotka - Bednár, Dám, Čechura, Pícha, Procházka, Šimek - Jánošík, Bittner, Dlouhý, Kedršt, Klíma, Maďar, Miškovský, Morong, Pálek, Urban P., Psota, Krucký, Pravda, Frk.
Hollý - Běhal, Burzala, Foltýn, Hurtík, Roupec, Teper - Bajtek, Bumbál, Chomič, Franek, Diviš, Číhal, Hegyi, Ižacký, Kajaba, Kasperlík, Matuš, Pargáč.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři vstupovali do zápasu třiadvacátého kola na libereckém ledě v roli mírného favorita, tápající Bílé Tygry dokázali Slezané rozzuřit již v páté minutě duelu. Adrian Bumbál zůstal na okamžik úplně sám na levém kruhu, střelu si dlouho připravoval a vzápětí poslal kotouč do sítě - 0:1.

Liberečtí mohli soupeřův náskok brzy dorovnat, útočné komando vedené čiperným Psotou ale ve dvou slepených početních výhodách neuspělo. Naopak Třinec zanedlouho přetavil v gólový zásah svoji další akci, Robin Číhal trefil od pravého mantinelu přesně k protější tyči - 0:2.

Ovšem paradoxně za nevýhodného stavu Bílí Tygři ožili, brankář Hollý si musel poradit s pokusem Urbana po slibně se rozvíjejícím přečíslení třineckých řad a následně odolal také dorážce Miškovského. Ten zaváhal ve velké příležitosti na hranici soupeřova brankoviště.

V úvodu prostředního dějství mohl navýšit třinecký náskok Hegyi, z bezprostřední blízkosti si však na Sobotku nepřišel. Zato Jakub Klíma mířil přesněji, poskakující černou pryž přizvedl přesně nad brankářovo rameno - 1:2.

Neuběhlo poté ani šedesát vteřin a Liberec se radoval z vyrovnání. Ladislav Bittner přejel útočnou modrou čáru a vzápětí vypálil prudce k tyči. Hollý se natahoval marně a hostující lodivod Juřík, jenž byl nedávno nominován asistentem trenéra národního týmu do 20 let, zareagoval na bleskový nástup protivníka oddechovým časem.

Krátká porada však Oceláře příliš nevzpružila. René Kajaba sice mohl při vlastním oslabení vrátit svému výběru vedení, to bylo ale od hokejistů v červených úborech na delší dobu vše.

Tygři následně diktovali tempo hry, k čemuž výrazně přispělo také několik dvouminutových trestů na hostující straně. Ovšem gólman Hollý svoji svatyni na příští minuty uzavřel, Jánošík rozezvučel jen brankovou konstrukci a Klímův pokus posléze proklouzl jen těsně vedle levé tyče.

Pět desítek diváků ve stařičké liberecké hale zbystřilo také v sedmatřicáté minutě, kdy Dám ve středním pásmu odhodil rukavice a vyzýval k pěstnímu souboji hostujícího Bumbála. Oba kohouti ovšem předvedli ze svého boxerského umění jen minimum, rozzuřenou dvojici totiž brzy roztrhl hlavní sudí, jenž za nehokejovou vložku udělil každému z bojovníků trest ve hře.

Trestnými minutami prošívaná třetina nabídla, při dalších dvou drobných prohřešcích hostujícího výběru, Severočechům dvojnásobnou početní převahu. Jenže domácí byli v této disciplíně bezzubí, po velkém závaru před brankovištěm nevyvrátil tuto statistiku ani útočník Psota.

Závěrečná dvacetiminutovka se od předchozího dějství výrazněji nelišila. Na lavici hanby mířil jeden Ocelář ze druhým a Bílí Tygři stále demonstrovali své střelecké trápení. Patrik Urban zaslal v úvodu třetího dějství kotouč pod ležícím gólmanem do tyče, v dalších minutách ale již třinecká defenziva brzdila útoky protivníka včas.

Hosté přežili nevelký tlak soupeře bez úhony a necelé tři minuty před koncem základní hrací doby názorně předvedli, jak výhodu jednoho muže v poli dokonale zužitkovat. Radim Matuš obdržel přihrávku před brankoviště a kotouč přízemní střelou poslal za Sobotku - 2:3.

Severočeské družstvo ale nesložilo zbraně, v závěru třetiny odklouzal Sobotka na střídačku a domácí poslali do útočného pásma šestého hráče. Radim Šimek v nepřehledné situaci u svatyně slezského týmu dotlačit kotouč za brankovou čáru a zápas do prodloužení - 3:3.

V nastaveném čase měl rozhodující trefu na své holi aktivně hrající Jánošík, avšak uspěchanou střelu z levého kruhu namířil pouze do brankáře. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se jediným úspěšným střelcem stal ve třetí sérii hostující Martin Kasperlík - 3:4.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): "My jsme neodehráli špatný zápas, ale bohužel nás hrozně trápí střelecká nemohoucnost. Především v přesilových hrách jsme měli pár šancí, ale kolikrát ani z jasné pozice nedokážeme skórovat. První třetina nám nevyšla, dvě chyby soupeř potrestal. Ale pak musím kluky pochválit, že zápas nezabalili."

Jiří Juřík (Oceláři Třinec): "Sehráli jsme výbornou první třetinu, ve které jsme dvěma trefami odskočili soupeři. Jenže poté jsme několika zbytečnými fauly dostali Liberec zpět do tempa. Nakonec jsme ale zvládli samostatné nájezdy, takže za dva body jsme určitě rádi."