Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nasázeli znojemským Orlům půl tuctu branek!

26.11.2011 · Daniel Ježek
Ve dvacátém kole juniorské NOEN extraligy hostili Oceláři loňské mistry ze Znojma. Svěřenci trenérů J. Juříka a A. Macha dokázali, po vyrovnané první dvacetiminutovce, odskočit hostům do tříbrankového vedení, které nakonec ještě zvětšili o další dva góly. Velkou měrou na výhře se podílel Damian Kapica, který dal první branku utkání a pak ještě na dvě přihrál.
20., sobota 26.11.2011
Třinec
Znojmo
6:1
Třetiny: 1:0, 2:1, 3:0  Branky a nahrávky: 20. Kapica (Teper), 21. Bumbál (Franek), 22. Kasperlík (Diviš), 47. Kasperlík (Běhal, Diviš), 55. Hurtík (Kapica, Bajtek), 56. Bumbál (Bajtek, Kapica) - 34. Horák (Rada). Rozhodčí: Jeřábek - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 124. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.  
Hollý - Běhal, Hurtík, Repe, Teper, Burzala, Macháček, Bezuška - Ižacký, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Diviš, Bumbál, Hegyi, Franek, Kapica,Kajaba, Matuš, Číhal
Vrba - Kovář, Tichý, Hobza, Pražák, Liška, Šťáva, Liška, Kún - Rada, Horák, Mikulášek, Janoušek, Nahodil, Špaček, Telesz, Kacetl, Pelikán, Zika, Kastner, Nováček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V sobotním duelu dvacátého kola NOEN extraligy na led třineckých Ocelářů zavítali Orli ze Znojma. Od úvodu utkání byli aktivnějším týmem domácí. Obrovskou gólovou šanci zahodil již v páté minutě utkání Bumbál. Po střele Bajtka se dostal k odraženému puku jako první, avšak po jeho střele kotouč skákal za zády Vrby pouze před brankovou čárou. I nadále si tlak tvořilo domácí mužstvo, Orly ale se svými pohotovými zákroky skvěle držel brankář Tomáš Vrba. Ani Franek brankáře hostí ze své dobré pozice nepřekonal a na první gól utkání jsme museli i nadále čekat. Na konci 16. minuty se radoval Bajtek, který sklepl vysoko letící puk do branky Znojma. Branka však rozhodčími uznána nebyla, neboť Bajtek zasáhl kotouč vysokou holí. Už se zdálo, že první třetina skončí bez branek. Damian Kapica se ale pouhé čtyři vteřiny před sirénou oznamující konec třetiny gólově prosadil, když dokázal využít přesilovku domácích a střelou nad vyrážečku překonal Vrbu.

Ve druhé dvacetiminutovce Třinečtí dobře navázali na závěr třetiny první. Po pětadvaceti odehraných sekundách, po úvodním tlaku Třineckých, Adrian Bumbál protlačil puk až do sítě a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Oceláři ze své aktivity těžili i nadále. Ve 22. minutě utkání využili již druhou přesilovku a zvýšili na 3:0. Branku zařídil svým výborným pohybem a smyslem pro orientaci Martin Kasperlík , který před bránou procpal puk mezi betony Vrby. I Kajaba se mohl gólově prosadit, když se hnal kupředu. Naštěstí pro hosty Vrba zůstal pozorný a včas Kajabovi vypíchl puk z hole. Také Znojmo se ale dočkalo branky. Kotouč na brankáře Hollého tvrdě vystřelil Rada. Jeho projektil byl ale zablokován a puk se odrazil ke Zbyňku Horákovi. Ten nikým netísněn bez problémů dokázal vstřelit puk do sítě odkryté branky domácích a snížit stav. Hra byla rázem velmi vyrovnaná a šance byly na obou stranách. Do té největší se ale dostal Kastner ze Znojma, který z mezikruží otočkou a následnou střelou bekhendem trefil puk, který proletěl těsně vedle pravé tyče domácích.

Do poslední části utkání Orli vstoupili s potřebou snížit skóre. Brzké vyloučení jim ale cestu zkomplikovalo. Oslabení se Znojmu podařilo ubránit, ovšem ve 47. minutě Třinci zajistil čtvrtou branku Martin Kasperlík, který před bránou změnil dráhu letu Běhalovy střely a kotouč se dostal mezi tři tyče. I nadále byli aktivnější domácí a hosté dokázali zastavit Třinecké pouze v podobě faulu, a proto Slezané dostali již čtvrtou příležitost zahrát si přesilovou hru. V této početní výhodě se Třinec usadil v pásmu Znojma téměř po celou dobu zvýhodnění, ale stav utkání zůstal nepozměněn. Pátou branku do sítě hostů přidal velmi efektivně Pavel Hurtík, který si najel od mantinelu a prudkou střelou zápěstím vystřelil puk, který se od horní tyče odrazil za záda Vrby. Třinec pokračoval nadále ve výborné hře. V 56. minutě utkání zvýšil na 6:1 Adrian Bumbál, který si na své konto připsal druhou branku utkání. Poslední obrovskou šanci jsme viděli dvě minuty před koncem, kdy se dostal Ižacký ve vlastním oslabení do protiútoku a z levé strany od mantinelu orazítkoval spojnici branky hostů. Třinec – Znojmo 6:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Oceláři Třinec): Dnešní utkání, i když jsme hráli s týmem, který se nachází na posledním místě, bylo velmi nepříjemné. V takových zápasech musíte potvrdit roli favorita a získat ty tři body. První třetina byla vyrovnaná, měli jsme tam menší převahu. Nedokázali jsme však vsítit branky. To se nám povedlo na začátku druhé periody, pak už jsme utkání kontrolovali.

Milan Kastner (Znojemští Orli): První třetina byla vyrovnaná. My ale máme takové výsledky, že každá branka, kterou inkasujeme, nás srazí dolů. Domácí dali gól čtyři vteřiny před koncem, to navíc ovlivnilo i úvod druhé třetiny. Výsledek sice vypadá hrozivě, my jsme ale při hře v pěti nijak nepropadali. Utkání rozhodly přesilovky. V poslední třetině to už byl koncert pro domácí. Největším problémem je naše psychika, navíc hráči, kteří by to mužstvo měli táhnout, chybují. Pak už se zápasy velmi težko otáčejí.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice