Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nestačili na Kometu

15.10.2011 · Růžena Raszková
Brno - Ve dvanáctém kole Noen extraligy juniorů se mladí Oceláři utkali s týmem HC Kometa Brno. Kasperlík poslal již v páté minutě svůj tým do vedení, ale domácí ještě v téže třetině vyrovnali a vedení se ujmuli ve 21. minutě hry a už ho nepustili. Třinečtí se tak vracejí domů s prázdnou.
12., sobota 15.10.2011
Kometa Brno
Třinec
5:2
Třetiny: 1:1, 2:1, 2:0  Branky a nahrávky: 15. Novák J. (Káňa), 21. Novák J. (Křivohlávek), 36. Zemánek (Wasserbauer, Jankovič), 43. Jankovič (Zemánek, Wasserbauer), 50. Jankovič (Wasserbauer, Zemánek) - 5. Kasperlík (Juhász), 38. Ižacký (Bumbál, Roupec). Rozhodčí: Jeřábek - Černý, Kříž. Vyloučení: 6:4 navíc Jaroš (TRI) 5 min + OS do konce utkání za píchnutí holí. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.  
Barus - Šidák, Dujsík, Pelsar, Koukal, Dlapa, Dittrich, Bilčík (C) - Fusek, Wasserbauer, Křivohlávek, Novák P., Zemánek, Kozák, Jankovič, Zbořil, Podešva, Novák J., Káňa
Chvostek - Jonáš, Hurtík, Repe, Roupec (C), Burzala, Bezuška, Macháček - Ižacký, Bajtek, Kasperlík, Juhász, Bumbál, Kajaba, Matuš, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty hry nabídly hokejovou bitvu s nevelkým množtvím pohledných kombinačních akcí. Jedna taková se ale vyvedla hostujícím Ocelářům v páté minutě a hned se měnilo skóre. Juhász přihrál puk na brankoviště osamocenému Martinu Kasperlíkovi a ten zblízka Baruse v bráně Komety překonal.

Nadále se na hřišti tvrdě bojovalo o každý centimetr ledu, puk putoval z hole na hůl, nikdo jej nebyl schopný přidržet. To se povedlo až Janu Káňovi, který po akci vedené z levé strany kluziště předložil puk do ideální poziceJakubu Novákovi, který úspěšně zakončil a vyrovnal. Chvíli na to měly velké šance oba týmy. Třinečtí však nedokázali v mlýnici před Barusem prošťourat puk za brankovou čáru a brněnský Káňa napálil svou prudkou ránu jen do tyče branky Ocelářů.

Do druhé třetiny Kometa doslova vlétla. Křivohlávek vystihl rozehrávku Třineckých a akci dva na jednoho vyřešil přesným pasem na Jakuba Nováka. Brněnský útočník chvíli zpracovával kotouč a následně jej ukázkově poslal nad padajícho Chvostka.

Po minutě a pár sekundách se radovali i hosté. Jenomže Kasperlík tečoval do branky Roupcovo nahození hokejkou, která byla nad úrovní břevna domácí klece a branka nemohla být uznána. Jako další se tedy radovali opět hráči z jihu Moravy. Wasserbauer zpoza branky našel Jiřího Zemánka a ten v ideální pozici vypálil volejem. Chvostek neměl nárok střelu chytit.

Znovu chvíli po brance Komety udeřil i Třinec. A tentokrát zcela v souladu s pravidly. Po další z mnoha střel Davida Roupce vznikl závar před Barusem a v něm se dobře zorientovala hostující dvojička Adrian Bumbál a Jakub Ižacký. Druhý jmenovaný dokázal protlačit puk do branky Komety a závěrečnou třetinou dostal svůj tým na dostřel jedné branky.

Jak ale třetí dvacetiminutovka ukázala, nebylo to Třinci nic platné. Ve 43. minutě totiž znovu navýšil vedení Komety Braňo Jankovič, který z povzdálí sledoval mlýnici před brankou hostí, počkal si, až se k němu odrazí kotouč a nemilosrdně jej zavěsil „pod víko.“

Hosté se nedokázali vyburcovat k nějakému většímu tlaku. A tak v padesáté minutě Kometa definitivně rozhodla o své výhře. Wasserbauerovu střelu vyrazil Chvostek vysoko nad sebe a ztratil puk z dohledu. Naopak dobře se zorientoval Braňo Jankovič, ze vzduchu si kotouč rukavicí sklepl na zem a poslal ho do odkryté klece.

O poslední zbytky naděje nakonec Třinecké připravil pět minut před koncem zápasu jejich hráč Tadeáš Jaroš. Zbytečně fauloval Peslara a za píchnutí holí mu byl udělen trest do konce zápasu. Brno tak hrálo až do závěrečné sirény přesilovku. V největší šanci ale Novák místo zkompletování hattricku trefil tyčku.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa): Výsledek vypadá jasně, ale zápas jednoduchý rozhodně nebyl. O Třinci víme, že hodně bruslí a je nepříjemný v osobních soubojích. I když hra nebyla moc pohledná, byl to především boj, tak jsme se prosadili a dali pár hezkých branek. Samozřejmě jsme rádi za vítězství. Také bych dnes chtěl pochválit gólmana Baruse.

Jiří Juřík: My jsme měli problémy na ten zápas vůbec složit tým. Rozhodl začátek třetí třetiny, kdy jsme nesrovnali na 3:3, naopak Kometa odskočila. Pak už si to utkání jasně pohlídala.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec