Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři berou dva body po výhře nad Kometou

29.09.2011 · Daniel Ježek
Dalším celkem, který prověřil kvality třineckých juniorů, byla Kometa Brno. Svěřenci trenérů J. Juříka a A. Macha sice vedli již 3:0, nakonec se ale musí spokojit se ziskem dvou bodů za výhru v prodloužení. Vítěznou branku zaznamenal Adrian Bumbál, který se trefil po dvaceti vteřinách nastaveného času.
7., čtvrtek 29.9.2011
Třinec
Kometa Brno
4:3p
Třetiny: 2:0, 1:1, 0:2 - 1:0  Branky a nahrávky: 12. Diviš (Bezuška), 13. Franek (Herman, Bajtek), 25. Kasperlík (Teper), 61. Bumbál (Roupec, Bajtek) - 36. Káňa (Dlapa), 44. Křivohlávek (Káňa, Dlapa), 55. Káňa (Křivohlávek). Rozhodčí: Mikula - Barteček, Moravec. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.  
Chvostek D. - Kurzok, Hurtík, Teper, Roupec, Burzala, Bezuška - Pargáč, číhal, Franek, Bajtek, Kasperlík, Juhász, Bumbál, Hegyi, Diviš, Herman, Kapica, Kajaba, Matuš, Rufer
Barus (od 21. Zelenka) - Dujsík, Peslar, Koukal, Dlapa, Šidák, Dittrich, Bilčík - Wasserbauer, Hnilička, Křivohlávek, Pospíšil, Zemánek, Kozák, Zbořil, Novák, Maša, Káňa

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Stejně jako ve včerejším duelu staršího dorostu se i dnes proti sobě postavily celky z Třnce a Brna. Junioři začali zápas ve velmi vysokém tempu, šance se střídali na obou stranách. O něco lepším celkem ale byli domácí, kteří si přeci jen vytvářeli vyloženější šance. V prní velké šanci zápasu se ocitl Peter Bezuška. Ten se, po rychlém protiútoku, dostal do střely z mezikruží. Domácí bek si ale špatně seřídil mířidla a vystřelil puk nad branku. Následně se do šancí dostali domácí Roupec, či Bumbál nebo hostující Koukal. Ani jednomu se však nepovedlo překonat dobře chytající brankáře.

Branky tak padaly až po polovině první dvacetiminutovky. Ve dvanácté minutě si Bezuška objel branku, následně se snažil najít své spoluhráče. Kotouč se dostal až k Janu Divišovi a ten jej mezi nohami brankáře Baruse poslal poprvé do sítě. Hosté se ještě nedokázali vzpamatovat z první branky a už museli lovit puk ze sítě podruhé. O druhou branku se postaral Tomáš Franek, který dokázal zužitkovat akci Jakuba Hermana. Do konce první části se zrodilo ještě několik šancí, ve všech případech ale kralovali oba gólmani.

Hosté do druhé třetiny vystřídaly brankáře, potřebný impuls to ale nepřineslo. Naopak si domácí tvořili ještě více šancí. Tu první Tomáše Franka ještě brankář Zelenka zastavil, na další už ale byl krátký. V přesilovce jej po krásné akci překonal Martin Kasperlík, který využil perfektní pas Jakuba Tepera. Po polovině dvacetiminutovky se ale obraz hry trochu pozměnil. Hosté začali čím dál tím víc vystrkovat růžky, pomohly jim k tomu především dvě početní výhody. Také hosté ukázali, jak umí naložit se stavem 5 proti 4. Nahození Ondřeje Dlapy tečoval mimo Chvostkův dosah Jan Káňa. Hosté se ještě do konce třetiny snažili o další korekci, domácí obrana jim to ale neumožnila

Do poslední dvacetiminutovky tak domácí vstoupili s dvoubrankovým vedením. V té se ale dokázali prosadit jen hosté, a to hned dvakrát. Nejprve na 3:2 snižoval Jan Křivohlávek, vyrovnání pak přinesla padesátá pátá minuta. Krásnou sólovou akci předvedl Jan Káňa, který nejprve prošel domácí obranou a poté poslal puk do šibenice domácí branky. Oceláři se ještě v závěru dostali do tlaku, ten ale nedokázli proměnit. Utkání tedy šlo do prodloužení

To začali Oceláři v přesilovce 4 na 3 a ukončili jej přesnou střelou již po dvaceti vteřinách. Rozuzlení zápasu přinesl Adrian Bumbál, který na modré zavřel oči a propálil vše, co mu stálo v cestě. Třinec – Brno 4:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Oceláři Třinec): Jsme rádi za dva body. Herní projev se nám líbil v první třetině, pak jsme ale nedisciplinovaností pustili soupeře do utkání. Ve druhé části zápasu byli hosté lepší, my jsme se nemohli vrátit ke hře z první třetiny. Konec utkání jsme se štěstím zvládli.

Pavel Pazourek (Kometa Brno): Utkání jsme začali ve vlažném tempu. To nás stalo víc bodů, jelikož jsme v dalších dvou třetinách byli lepším celkem. Utkání rozhodly vyloučení. My jsme hráli dva čtyřminutové bloky v oslabení, vždy když jsme se dostávali do tlaku. Myslím si, že zápas rozhodlo naše vyloučení do tří v prodloužení.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec