Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost veze z Havířova vítězné body!

04.12.2011 · Růžena Raszková
H A V Í Ř O V - Propastný rozdíl téměř dvaceti bodů dělil před zápasem druhý Třinec a šestý Havířov. Rozdíl byl od začátku evidentní i na ledě. Třinec byl rychlejší, důraznější a přestřílel Azet 55:28. Šestkrát se Ocelářům podařilo dostat kotouč do sítě, zatímco domácí jen korigovali výsledek za rozhodnutého stavu. Nebýt výborných zákroků domácího brankáře, mohl být brankový rozdíl ještě vyšší.
18.kolo, neděle 4.12.2011
Havířov
Třinec
2:6
Třetiny: 0:2, 0:3, 2:1  Branky a nahrávky: 42. Kotala, 51. Bednář (Kotala, Přízek) - 9. Motloch (Petrák), 11. Jašek (Christov, Adámek), 22. Orság, 35. Motloch (Orság, Jašek), 35. orság (Christov, Jašek), 45. Christov (Jašek, Zahradníček). Rozhodčí: Koziol - Bala, Krokovčík. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0 . Diváci: 104. Střely na branku: 22:58. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6.  
Šimeček - Bednář, Chroboček, Fejko, Gajdoš, Holeš, Ďurkáč, Kiss, Kotala, Mareček, Pacas, Peterek, Polak, Pořízek, Stružík, Trombik
Turšner - Adámek, Christov, Cienciala, Kaukič, Jašek, Kovařčík, Lorek, Motloch, Orság, Polášek, Radzienciak, Petrák, Roman, Sikora K., Wojtyla, Zahradníček, Škorpík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Jak již bylo zmíněno výše, Třinec hned od začátku utkání předváděl, proč je tam, kde je – na čelních místech tabulky Eliod extraligy mladšího dorostu. Zejména dvojice Motloch – Orság byla hodně vidět, oba si krátce po začátku zápasu připravili šance, ale Šimeček, respektive domácí obránce, jim je zneškodnil. V 6. minutě měli hosté výhodu přesilové hry, ale nedokázali jí využít. To je nakonec nemuselo mrzet, neboť krátce po návratu vyloučeného hráče branky dosáhli. Konkrétně Lukáš Motloch, jenž po přihrávce Petráka prostřelil Šimečka.

Neuplynuly ani tři minuty a hosté vedli 2:0 – Orság s Jaškem jeli na jediného obránce, druhý jmenovaný se rozhodl zakončit sám a nadvakrát překonal domácího gólmana. Asistence si připsaliChristov a Adámek. Azet se v první třetině do šancí téměř nedostal a protožeOceláři nedokázali využít své další šance, svítil tento stav na světelné tabuli i po skončení první části hry.

Druhá třetina začala rychlou brankou Třince, když se již po minutě povedlo překvapit Šimečka hostujícímu Orságovi, jehož nahození Havířovský gólman viděl až v síti Ve 33. minutě zůstal po souboji ležet za brankou hostí třinecký Zahradníček, nakonec odjel na střídačku po svých a přes roztržené obočí utkání dohrál. Poté měli domácí několik šancí, ke kterým jim pomohly i přesilovky, ale branky nedosáhli. Byli to naopak hostující hokejisté, kdo střílel góly – ve 35. minutě se jim to povedlo hned dvakrát – nejprve po krásné akci skóroval podruhé v utkání Lukáš Motloch, kterého před brankou našel Orság, poté se prosadil sám Jakub Orság po kombinci s Christovem a Jaškem, Třinec tak měl luxusní náskok 5:0.

Do konce druhé třetiny ještě hráli hosté dvakrát přesilovku, ale další branky už nepřidali. Podobně se vedlo v početní výhodě i domácím. Začátek třetí části zápasu zastihl domácí ve čtyřech, když hosté dohrávali přesilovku z části druhé. Byl to však Azet, kdo dasáhl branky – Kotala vybojoval kotouč, přebruslil obránce hostí a nakonec perfektně provedeným blafákem do bekhendu překonal Turšnera. O tři minuty později hráli Oceláři další přesilovku a tentokrát již byli úspěšní – Vít Christov jemně tečoval Jaškovo nahození, takže Šimeček byl bezmocný.

O chvíli později mohl přidat sedmou branku Ocelářů Jašek, který se prokličkoval až před Šimečka, ale netrefil poloodkrytou branku. V 51. minutě snížil Lukáš Bednář bombou z první na 2:6, velkou zásluhu na brance měl Kotala, který zatáhl puk do třetiny a našel svého spoluhráče volného před brankou. To bylo, co se gólového účtu týče, vše. Oba celky se snažily tlačit do šancí, ale vždy chyběla přesná finální přihrávka. Poslední šanci měli hosté, jmenovitě Jašek, ale Šimeček jeho pokus vyrazil.

Třinec tedy zaslouženě vyhrál a odváží si všechny body.