Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kometa vyhasla již v první třetině

04.12.2011 · Tomáš Vacho
Třinečtí Oceláři v zápase osmadvacátého kola proti brněnské Kometě dokráčeli k pohodovému vítězství 5:1 bez jakýchkoliv komplikací. Zápas rozhodla již první třetina, ve které Brněnští velkou nedisciplinovaností dovolili soupeři hned tři dvojnásobné přesilové hry.
28.kolo, neděle 4.12.2011
Třinec
Kometa Brno
5:1
Třetiny: 2:0, 1:0, 2:1  Branky a nahrávky: 6. Hořava M. (Bonk, Hrabal), 12. Peterek (Hořava M., Hořava P.), 31. Orsava (Hořava P., Kohn), 44. Klimenta, 45. Polanský (Chovan, Richter) - 45. Čermák (Kováčik). Rozhodčí: Minář, Husička – Bryška, Novák. Vyloučení: 8:11. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2896. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 5:0, 5:1.  
Hamerlík (39. Vojtek) - Hrabal, Zíb, Richter, Lojek, Cartelli, Hudec, Bolf, Hořava P. - Hořava M., Bonk, Květoň - Orsava, Peterek, Klimenta - Kohn, Polanský, Chovan - Rufer, Ostřížek, McGregor
Trvaj (21. Hovi) - Žižka, Kováčik, Valach, Holec, Bičánek, Švrček, Malec, Kempný - Zohorna, Petrovický, Pospíšil - Čermák, Dlouhý, Jaroslav Svoboda - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Jankovič, Koreis, Erat

Komentář k zápasu

Domácí celek, který doma v této sezóně nepředvádí zrovna oslnivé výkony, na svého soupeře vlétl hned zkraje zápasu. V první pětiminutovce se luxusními šancemi blýskl Jakub Orsava, ale v obou případech byl faulován. Kromě toho ale hosté v prvním dějství celkově hráli velmi nedisciplinovanou hru, což mělo za následek, že Oceláři hráli v první desetiminutovce hned třikrát ve dvojnásobné přesile!

Třinec toho ale dokázal využit pouze v prvním případě, kdy Radek Bonk vybojoval kotouč pro Miloslava Hořavu, který propálil Trvaje mezi betony. V dalších případech si domácí sice počínali taktéž dobře, ale zejména zásluhou skvěle chytajícího Trvaje Brno tato oslabení přežilo.

Když už se zdálo, že Kometa přežila největší uragán, navíc hrála první přesilovku, přišel další tvrdý direkt ze třineckých hokejek. V oslabení ujeli Miloslav Hořava s Janem Peterkem, po brilantní příhře zakončoval nadvakrát u levé tyče druhý jmenovaný. Za nepříznivého stavu pro Brněnské se navíc na začátku sedmnácté minuty po srážce s Polanským skácel k zemi Jiří Trvaj, který ještě dochytal třetinu, do dalšího vývoje již ale nezasáhl.

Brňané se ke slovu dostali až v závěru první třetiny, kdy srovnali hru a dokonce i střelou Hubáčka překonali Hamerlíka, jenže téměř jistou branku zvrátil Bonk, který puk vytáhl z brankové čáry.

Kometa, již se Sasu Hovim v bráně, byla po první přestávce jako vyměněná. Nejenže se vyvarovávala vyloučení, ale byla i aktivnější a vlivem toho vybojovala přesilovou hru. Jenže v té byli hosté takřka bezzubí. To ale pro hokejisty z moravské metropole nebyla ta nejhorší zpráva, protože v pětadvacáté, respektive šestadvacáté minutě, se vše vrátilo do kolejí z první třetiny a Kometa znova musela čelit dvojnásobné přesile soupeře, tentokráte v trvání dvou minut.

V té se do největší šance dostal Miloslav Hořava, ale před prázdnou svatyní mu téměř jistou branku zmařil jeden ze soupeřových defensorů. Hra se pak znovu srovnala a Brno mohlo v přesilové hře pomýšlet na ofenzívu. To se vyplatilo, v polovině zápasu byli hosté blízko kontaktní branky, když Jozef Kováčik neskutečnou bombou orazítkoval tyč. Bezprostředně poté následoval slet na ležícího Hamerlíka, ten se ale roztáhl a dotírajícím soupeřům zabránil v dotlačení kotouče za brankovou čáru.

Po vhazování tlak hostů pokračoval, do tutovky se dostal i Radek Dlouhý, jenže poloprázdnou bránu přestřelil. To už ale z trestné lavice naskakoval Jakub Orsava, který si poklepal na led, obdržel přesný pas a v samostatném nájezdu střelou zápěstím překonal Hoviho.

Ve třiatřicáté minutě se do tlaku dostali hosté, ale ani natřikrát Hamerlíka nepřekonali. Třinecký brankář při těchto zákrocích utrpěl nějaké zranění a po chvíli, kdy ještě zkoušel hrát, musel být vystřídán Martinem Vojtkem.

Začátek třetí třetiny měl rychlý spád a diváci se dočkali hned tří branek. V přesilovce nejprve ujel Tomáš Klimenta, který byl v rozhodující chvíli faulován, liberecký útočník ve službách Třince si v následném trestném střílení ale spravil chuť, když prudkou ranou z mezikruží prostřelil Hoviho. V pětačtyřicáté minutě to bylo již 5:0, protože Jiří Polanský při signalizované výhodě dorazil Chovanovu střelu.

Za další půlminutu se konečně dočkali i Brňané. Vojtek neudržel nahozený puk, čehož využil Leoš Čermák a dorazil puk za bezmocného brankáře. Kometa se s utkáním snažila ještě něco udělat a zvýšená aktivita přinesla ovoce okolo padesáté minuty, kdy na trestnou lavici usedli dva třinečtí hráči. Jenže Brno, ač v kombinaci precizní, nedokázalo tuto výhodu zužitkovat ke svému prospěchu.

Ve zbytku zápasu se již nic nestalo, domácí celek tak za aplausu vlivem televizního přenosu prořídlých tribun dokráčel k jednoznačnému vítězství.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera (HC Kometa Brno):
Domácí vyhráli zaslouženě, byli lepší hlavně v činnostech v útočném pásmu. V první třetině jsme předvedli spoustu zbytečných faulů, navíc jsme inkasovali v oslabení. Tím jsme si to celé rozhodili. Naděje svitla ještě za stavu 2:0, kdy jsme měli několik slibných šancí, byla tam i tyčka. Třetí gól, kdy naši hráči měli za zády hráče naskakujícího z trestné lavice, to utkání definitivně zlomilo.

Břetislav Kopřiva (HCO Třinec):
My jsme měli dobrou první třetinu, velké množství vynucených přesilovek, mužstvo hrálo dobře. Ve druhé třetině se hra srovnala, soupeř měl několik dobrých šancí, ale naštěstí branka nepadla. Důležitá byla i situace při třetím gólu, pak již si myslím, že jsme zápas dohráli vklidu. Musím poděkovat hráčům.
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice