Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost podlehl Pardubicím

21.03.2011 · Růžena Raszková
V prvním utkání osmifinále play-off se svěřenci Romana Ciencialy a Miroslava Macháčka utkali na východě Čech se stejně starými pardubickými mladíky. Pardubičtí si na začátku druhé třetiny vytvořili dvoubrankový náskok. Třinec do hry vrátil Radek Faksa, ale rozhodující úder zasadil Daniel Vachutka, který stanovil konečný stav zápasu na 3:1.
OF1, pondělí 21.3.2011
Pardubice
Třinec
3:1
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 20. Schneider (Poulíček), 24. Moučka (Vachutka), 50. Vachutka (Pištora, Moučka) - 36. Faksa (Repe). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.  

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina utkání vyšla sice výsledkově lépe pro Pardubice, aktivnější byl ale Třinec. Ten se častěji dostával do zakončení a byl velmi nebezpečný. Oceláři však troskotali na výborném brankáři Langhamerovi v dresu Eatonu.

Pardubice měly obrovskou šanci otevřít skóre v 15. minutě, Ondřej Starý byl faulován v jasné pozici a rozhodčí Hrubý nařídil trestné střílení. Penaltu však pardubický obránce neproměnil. Východočeši přesto šli do kabiny s jednogólovým vedením, Patrik Poulíček po rychlém vjetí do pásma vystřelil, puk za gólmana Ocelářů dorazil Jan Schneider – 1:0.

Na pardubické střídačce bylo ještě veseleji ve 24. minutě, opět rychlá akce do polootevřené obrany hostí znamenala vedení 2:0. Patrik Moučka nebezpečně vypálil a sám si pak puk dorazil do sítě.

Východočeši se snažili soupeře předčít bojovností a to se pardubickým mladíkům dařilo. Domácí hokejisté umně zahušťovali prostor, hosté se jen ztuha dostávali do šancí. A pokud ano, tak je likvidoval spolehlivý Langhamer.

Ten inkasoval první a poslední gól ve 36. minutě. Hrálo se čtyři na čtyři, čehož využil Radek Faksa. Třinecký útočník schoval svou střelu do klubka těl před pardubickou brankou, kotouč tak prosvištěl až k rozsvícení červeného světla – 2:1.

Asi klíčový moment celého utkání přišel v polovině třetí třetiny, Pardubice v tu chvíli byly mírně aktivnější, iniciativu využily ke vstřelení třetí branky. Oceláři nedokázali zformovat obranu, Daniel Vachutka získal kotouč, chytře si počkal a zasunul pod bezmocným gólmanem – 3:1.

V závěru utkání se Třinec pokusil vyrovnat i skrze dlouhou power play, už dvě a půl minuty sáhli Slezané ke hře bez brankáře, v ní měl ale největší šanci domácí celek. Útočník Vachutka však druhý gól nepřidal, protože trefil tyč opuštěné třinecké branky.

První zápas osmifinále play off zvládly lépe Pardubice, série hraná na dvě výhry se ve středu stěhuje do Třince, zápas začíná ve Werk aréně v 18.00 hodin.

Ohlasy trenérů

Jiří Fibiger (HC Eaton Pardubice): Byli jsme lepší v produktivitě. Měli jsme sice méně střel než soupeř, ale dali jsme tři góly. V Třinci musíme být střelecky aktivnější, na tom musíme zapracovat, musíme chytře využívat prostor ke střelám a tlačit se více do branky. Určitě uděláme všechno pro to, abychom postoupili, budeme hrát naši hru. Kluci se semkli a udělají vše pro to, aby postoupili.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice