Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři po těžké bitvě podlehli Slavii

17.03.2011 · Daniel Ježek
První utkání čtvrtfinále play-off sehráli svěřenci trenérů J. Juříka a A. Macha proti celku Slavie Praha. Po velmi vyrovnaném průběhu hry, kdy Oceláři dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu, se nakonec radují hosté, kteří si v prodloužení dokázali zajistit první vítězství v sérii.
ČF1, čtvrtek 17.3.2011
Třinec
Slavia Praha
3:4p
Třetiny: 0:2, 1:0, 2:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 28. Pavlík (Hegyi), 45. Faksa (Bajtek), 50. Rapáč (Roupec, Toman) - 4. Kejdana (Suchánek, Jaškin), 15. Barák (Krejčí, Jaškin), 52. Jaškin (Poletín, Jeník), 70. Barák (Poletín). Rozhodčí: Husička - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 234. Střely na branku: 38:39. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.  
Kotrla - Pavlík, Rajnoch, Toman, Kaďorek, Roupec, Burzala, Bezuška - Bajtek, Deveri, Marosz, Řezáč, Hegyi, Faksa, Rapáč, Chvostek M., Kajaba, Matuš, Číhal, Rufer
Dlouhý - Příhoda, Jeník, Růžička, Okuliar, Barák, Krejčí, Semrád - Poletín, Hrouda, Jaškin D., Müller, Hellar, Suchánek, Kejdana, Mavrojanidis, Palaščák, Wszolek, Klhůfek, Doležal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu se nesl ve znamení Slavie útočí, Třinec brání. Z aktivity středočechů pramenily taky vážné šance. V té prvni figuroval hostující kapitán Georg Mavrojanidis, tentokráte se ale skóre zápasu ještě neměnilo. Změna stavu nastala "až" ve čtvrté minutě. Po střele Jáchyma Suchánka se puk dostal k Filipu Kejdanovi, který bez sebemenších problémů doklepnul puk do odkryté svatyně Ocelářů. Inkasovaná branka nakopla domácí k větší aktivitě, byli to však hosté, kteří si dokázali připravit mnohem nebezpečnější šance.

Ujala se však až ta z patnácté minuty. V probíhající přesilovce Slavie se ke střele dostal Jindřich Barák, který zamířil přesně do horního rohu Kotrlovy branky. Zanedlouho mohl snížit Dominik Hegyi, který ale nedokázal přesně usměrnit pas svého spoluhráče. Udeřit tak mohli opět hosté. V poslední minutě první periody se do vyložené šance dostal Michal Poletín, který ovšem trefil jen břevno domácí branky.

Druhou periodu začali aktivněji domácí, paradoxně to však byli hosté, kteří si dokázali vypracovat nebezpečnější šance. V jedné z nich se parádními zákroky blýsk Tomáš Kotrla. Nejprve dokázal zneškodnit střelu Jaškina, následně zastavil také dorážku Kejdany. Jeho zásluhou tak byli domácí stále ve hře. Psala se 28. minuta, když se z trestné lavice vrátil Filip Pavlík. Domácí bek se ihned zapojil do útočné akce, ze které nakonec pramenil gól na 1:2. Zbývající část druhé dvacetiminutovky se nesla ve znamení zahazování šancí. Ať už to byli domácí Matuš, či Pavlík, a nebo hostující Barák, další změnu stavu přinesla až závěrečná třetina.

V té nejprve vyrovnával Radek Faksa, který se nejlépe orientoval v předbrankovém prostoru. Hosté mohli opět jít do vedení, to by ale musel Georg Mavrojanidis trefit branku, a ne hrazení za domácí svatyní. Udeřili tedy opět domácí. V polovině třetí třetiny tečoval Branislav Rapáč nahození Davida Roupce, a poslal tak Oceláře poprvé do vedení.

Domácí se ale z vedení netěšili příliš dlouho. Za další dvě minuty už bylo opět srovnáno. V přesilovce se k vyraženému puku dostal Dmitrij Jaškin, který tak vyrovnával na 3:3. Nerozhodný stav, i přes velké šance na obou stranách, vydržel až do vypršení šedesáté minuty, rozhodnout tak muselo prodloužení.

V prodloužení, hraném deset minut, dostali hosté příležitost výhodné přesilovky čtyř proti třem. Jenže Slavii se nepodařilo překonat skvěle chytajícího Kotrlu. Rozuzlení tak přinesla až poslední minuta hry. Od modré nenápadně nahazoval Jindřich Barák, kotouč nakonec, k údivu všech přihlížejících, zapadl za tyčku domácí branky.

Úvodní utkání této série tedy dopadlo lépe pro Slavii Praha. Druhé, případně třetí utkání budou hostit hráči z hlavního města. Série tedy pokračuje v sobotu na ledě Slavie.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec