Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Poruba prvním pokořitelem Třince, mladíci prohráli na nájezdy

04.10.2009 · Kateřina Juříková, Růžena Raszková
Třinečtí mladší dorostenci dnes zavítali na led VOKD Poruba. Ve vyrovnaném utkání se sice dostali do vedení, když v první třetině skóroval Filip Ohera a na začátku druhého dějství zvýšil na 2:0 David Cienciala, ale Poruba v této třetině ještě srovnala. Jelikož poslední třetina ani prodloužení rozuzlení nepřinesly, následovaly samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí. Mladí Oceláři si tak z Ostravy přivážejí jen jeden bod.
6.kolo, neděle 4.10.2009
Poruba
Třinec
3:2sn
Třetiny: 0:1, 2:1, 0:0 - 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 33. Kaleta (Hawlík), 37. Csomor, rozhodující sam. náj. Hawlík - 15. Ohera (Franek, Jancz), 22. Cienciala (Pisárik). Rozhodčí: Janda - Bartošák, Hanzlík. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 80. Střely na branku: 47:41. Průběh utkání: 0:2, 3:2. 
Oborák (od 22. Maček) - Demel, Hawlík, Soukal, Vrána, Trefil, Wolný, Pobuta, Gola, Zuščík, Kaleta, Rataj, Pěnčík, Smrčka, Gelnar, Csomor
Dohnal - Jancz, Pisárik, Mitrenga, Kluz, Brél, Běhal, Valíček, Franek, Ohera, Cienciala, Christov, Kovařčík, Dérkowski, Kofroň, Samek, Školoud, Walaski, Eichner, Matěj

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladší dorostenci dnes odehráli vyrovnané utkání na ledě VOKD Poruba. Oba týmy se o puk rvali jako lvi. Chvíli se hrálo na území domácích a chvíli v třineckém obranném pásmě. Ohromné štěstí zažil Oborák, když Školoud poslal puk k levé tyči brankové konstrukce. Zmatený a motající se kotouč si to ale namířil jinam a jen těsně minul klec. Dlouho se hosté zdržovali před domácí klecí, ale ti hru přesunuli na krátký čas před tu jejich. Porubští se pokoušeli dát branku, ale soupeř jim v tom úspěšně bránil a málo kdy je nechal vystřelit na Dohnala. Zato hoši z Třince měli šancí více a strážce domácí klece tak měl co dělat, aby vše pochytal. Běžela 14. minuta a Kaletovi se málem podařilo dát branku. Pohotový brankář však puk zakryl. Zato o pár sekund později, v čase 14:47, si Filip Ohera najel před domácí klec. Oborák se sice pokoušel zastavit kotouč, ale to se mu bohužel nepovedlo. První třetina byla vyrovnaná, ovšem branku dal jen Třinec, a tak vypadal stav lépe pro hosty, kteří vedli 0:1.

Druhá část začala již gólem v čase 21:58. David Cienciala vypálil na brankáře, kotouč proletěl mezi betony a brankář jen spatřil, jak se za jeho zády rozvlnila síť. Hned poté vystřídal Oboráka Marek Maček. Duo Wolný - Kaleta se pokusilo skórovat, jenže Dohnal jim v tom úspěšně zabránil. Domácí tedy přitvrdili. Kolem svých soupeřů kličkovali a stříleli tvrdší rány. Bohužel některé létaly příliš vysoko a jiné gólman odrazil. Maček se také nedal zastrašit soupeřovými útočníky. Obětavě se sápal třineckému hráči na hůl a chtěl mu vzít puk, ale vzápětí mu projíždějící útočník srazil masku. Gelnar sám najížděl na Dohnala, jenže jej dojel obránce hostí, který mu sklepl kotouč z hole. Domácím se naskytla velká příležitost, když byli v přesilovce 5 na 3. Nedlouho poté ale 4 na 3. I ve třech dokázali Třinečtí úspěšně bránit svou klec, ale ne na dlouho. V čase 33:26, když se vrátil jeden třinecký na led, Jakub Kaleta jel k pravé tyči a nadzvedl svou střelu nad brankářovo rameno a puk obloučkem přes něj přeletěl do klece. V čase 37:35 srovnali Porubští skóre na 2:2. Střela Martina Csomora našla to správné místo a puk skončil, kde měl. Po druhé třetině tedy bylo skóre vyrovnané.

Závěrečná část utkání měla rozhodnout. Vyhrají Porubští či jejich třinečtí soupeři? To se stále nevědělo, protože jak hra, tak skóre byli vyrovnané. Hra hodně přitvrdila a nebylo nouze o souboje u mantinelů. Oba týmy chtěly vyhrát, ale vítěz může být jen jeden. Tvrdé střely útočníků, bystří a rychlí obránci a hlavně pohotoví gólmani. Snažila se obě mužstva, ale branka doposud nepadla. Pobuta se několikrát v řadě pokoušel vsítit gól, jenže se nedařilo. Domácí málem obdrželi branku. Na porubskou klec najížděli dva Třinečtí, kteří nebyli nikým atakováni, pohotový Maček však situaci zachránil. Porubský gólman nepovolil svým soupeřům narušit jeho prostor a jeho výkon byl vynikající. Domácím se pěkně zavařilo. V 58. minutě hráli v oslabení 3 na 5, ale přežili to bez úhony. V čistém čase se o vítězi nerozhodlo, nastalo tedy prodloužení.

I v prodloužení neopustili nikoho síly a bojovalo se do posledního dechu. Ani po dvou minutách však nepadl vytoužený gól, i když měla obě mužstva pěkné šance. Pět minut nastaveného času také nerozhodlo a přišly na řadu nájezdy. První nájezd za domácí jel Adam Hawlík, který zvedáčkem dal. Soupeři se to nepovedlo. Tomáš Rataj také dal. Tomáš Franek za hosty proměnil, ale dalším Třinečákům se to již nepodařilo a domácí hokejisté tak vyhráli na nájezdy 2:1, celkově 3:2.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice