Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci porazili Berany 2:1

18.03.2011 · Daniel Ježek
Poslední zápas základní části extraligy staršího dorostu čekal svěřence Romana Ciencialy proti týmu PSG Zlín. Po velmi vyrovnaném průběhu hry se nakonec radují Oceláři, kteří vyhráli v poměru 2:1. Největší podíl na vítězství má Jakub Ižacký, který vstřelil obě branky domácích.
II.22., pátek 18.3.2011
Třinec
Zlín
2:1
Třetiny: 1:0, 0:1, 1:0  Branky a nahrávky: 3. Ižacký (Slovák, Matěj), 49. Ižacký (Slovák) - 27. Doležálek (Macharáček, Skočík). Rozhodčí: Kusý - Bojda, Mrákava. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 24:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.  
Chvostek D. - Kurzok, Bumbál, Pargáč, Slovák, Ohera, Ižácký, Valíček,Jonáš, Chvostek M., Samek, Štencel, Běhal, Franek, Repe, Vrabel, Matěj, Jaroš
Rozum - Buchta, Řezáč, Tomeček, Strojil, Kovařík, Galuška, Papežík, Mika, Burša, Skočík, Janota, Matula, Macharáček, Sekerka, Popelka, Urbanec, Hrazdíra, Sedláček, Doležálek, Vaculín

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod utkání byl aktivnější na straně hostů. Ti, ačkoli po většinu času drželi puk na svých holích, si ale nedokázali vytvořit nějakou vážnější šanci. Udeřili proto domácích. Po jednom z protiútoků se puk po ose Matěj - Slovák - Ižacký dostal až k Jakubu Ižackému, který bekhendovou střelou trefil přesně mezírku mezi Rozumovými betony. Inkasovaná branka nakopla hosty k ještě větší aktivitě, ve vyrovnání jim zabraňoval skvělými zákroky Daniel Chvostek. Rozlet hostů přibrzdilo oslabení tří proti pěti dlouhé minutu a 43 vtěřin. Domácí, ačkoli zatlačili svého soka do defenzívy, si ale nedokázali vytvořit pořádnou šanci. Tato přesilovka tedy zůstala nevyužita. Zbývající čas první třetiny poznamenaly častá vylučování na obou stranách, další branka už ale nepadla.

Hráči i diváci si tedy museli počkat do prostřední části. V té se prosadili hosté, ačkoli úvodní minuty prostřední dvacetiminutovky patřily domácím. Vyrovnání přinesl Radim Doležálek, který přesnou ranou švihem rozvlnil síť domácí branky. Další průběh periody byl pod taktovkou hostů, nicméně vyloženější šance si vytvářeli domácí. Psala se 35. minuta, když se do přečíslení dvou na jednoho dostali Tomáš Franek s Jiřím Běhalem. Druhý jmenovaný, po pasu Franka, střílel jen do brankáře Rozuma. Hosté se ještě v poslední minutě snažili zvrátit vývoj zápasu na svou stranu, jenže Daniel Chvostek nepřipustil další branku. Stav po čtyřiceti minutách byl tedy nerozhodný.

Poslední perioda se nesla v duchu poměrně neatraktivního hokeje, zapříčiněného problémy s přechodem středního pásma. Ani jednomu z celků se nedařilo dobýt obranné pásmo soupeře, ojedinělé šance končily na skvěle chytajících gólmanech. Hokejovou nudu tak protrhl až v polovině závěrečné části Jakub Ižacký, který podruhé rozvlnil síť hostující branky. Hosté se ještě do konce periody snažili o vyrovnání, překážkou jim však byly dobře sformované obranné šiky Ocelářů. Zlínští nakonec zkusili i hru bez brankáře, nic jim to však nebylo platno. Oceláři Třinec si tedy do tabulky připsali další tři body.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice