Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci odvážejí od jihočeských rybníků cenné tři body

11.03.2011 · Daniel Ježek
Další kolo extraligy staršího dorostu donutilo Oceláře cestovat do Jihočeského kraje. V utkání s místním Mountfieldem Oceláři jasně dominovali, když si necelých šest minut před koncem vybudovali pětigólový náskok. Ústřední postavou, která se nejvíc podílela na vítězství, byl Radek Faksa, který zaznamenal dvě branky a navrch přidal ještě asistenci.
II.20, pátek 11.3.2011
České Budějovice
Třinec
1:5
Třetiny: 0:2, 0:1, 1:2  Branky a nahrávky: 56. Plášil (Hájek) - 10. Kofroň (Kovařčík, Cienciala), 12. Faksa (Matuš, Repe), 21. Štencel, 46. Faksa (Štencel, Matuš), 54. Repe (Jonáš, Faksa).
Rozhodčí: Pražák - Slavík, J. Mertl. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: 33:39.  
Gába - Plášil, Kříž, Škopek, Kypta, Prokop, Pařízek, Piegl, Ťoupal - Bárta, Trummer, Svoboda - Beneš, Hájek, Mareš - Rob, Švec, Bílek - Pašek, Prokop, Ruda.
Chvostek - Běhal, Jonáš, Kurzok, Pisarik, Repe, Valíček, Štencel - Cienciala, Faksa, Ižacký, Kofroň, Kovařčík, Matěj, Matuš, Ohera, Pargáč, Samek, Slovák, Vrabel.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe hosté. V 7. minutě odstartoval představení Třince Adam Kofroň, který nastřelil tyč Gábovy branky. O minutu později se konečně ke slovu dostali i domácí, ale ani pěkná kombinace Bárty se Svobodou brankou neskončila. V 10. minutě to byl právě Adam Kofroň, který otevřel skóre zápasu po přihrávce Kovařčíka. Uběhlo pár sekund a hosté vedli již o dvě branky. Střelou z kruhů se prosadil Radek Faksa. Ke konci třetiny hráli domácí přesilovou hru a k puku se dostal v bezprostřední blízkosti Chvostka zapomenutý Bárta. Českobudějovický forvard ale dlouho váhal a svou šanci nakonec neproměnil. Poté se na něm vyfauloval Repe a domácí hráli 1:33 ve výhodě o dva muže. Ani to jim však nepomohlo ke gólu. Největší šancí byla střela obránce Kříže od modré čáry, která ale letěla Chvostkovi přímo do hrudi.

Na začátku druhé části hosté ještě zvýšili svůj náskok. Třetí branku vstřelil obránce Jan Štencel. Ve 24. minutě se dostal k nebezpečné střele Bárta a dezorintovaný Chvostek vytáhl zákrok přímo do Zlaté helmy, kdy máchl lapačkou spíše jen tak do prostoru a překvapivě vytěsnil puk mimo tři tyče. Další velkou šancí byl únik Radka Faksy ve 32. minutě. Třineckého útočníka ale vychytal Gába. Do konce třetiny se už nic nezměnilo a špatná hra domácích ani neslibovala drama do poslední části.

Třetí třetina byla spíše nudná. Šancí ještě ubylo. Aktivní Oceláři si přesto vypracovali další brankové příležitosti. Faksa a Matuš se dostali do nebezpečné šance, kterou ale neproměnili. O chvíli později si ale vše vynahradili a po přihrávkách Štencela a Matuše se stal šťastným střelcem opět Radek Faksa, který skóroval v utkání podruhé. Stav 0:4 trval až do 54. minuty. V té době totiž rozsvítil červené světlo za českobudějovickou brankou dělovkou od modré čáry obránce Jurij Repe. Otřesný výsledek pro domácí nakonec alespoň trochu upravil reprezentační obránce Karel Plášil a nedovolil tak Chvostkovi vychytat nulu.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice