Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nasázeli Dukle osm branek!

29.02.2020 · Dominik Stošek
Oceláři přicestovali v rámci 8. kola DHL Superpoháru skupiny C do Jihlavy, kde jeli s jednoznačným cílem, a to vrátit Dukle porážku 2:3 ze svého domácího utkání. Povedlo se jim to na jedničku. Rozhodla první třetina, ve které junioři vstřelili tři branky. Utkání se mimořádně povedlo útočníkovi Adamu Stránskému, který si připsal hattrick a také brankáři Patriku Švančarovi, který spolehlivě zlikvidoval dvaatřicet střel soupeře a připsal si až sedmadevadesátou procentuální úspěnost.
C8, sobota 29.2.2020
Jihlava
Třinec
1:8
CZ Loko Aréna
Třetiny: 0:3, 0:4, 1:1  Branky a nahrávky: 53. Zadražil (Krajíček) – 5. Stránský (Vacula, Mastič), 9. Havránek (Geidl), 13. Jenáček, 24. Havránek (Geidl), 24. Ramík (Krč), 34. Jobánek (Konečný), 40. Stránský (Jenáček, Mastič), 48. Stránský (TS). Rozhodčí: Vrba - Polák, Smetková. Vyloučení: 4:6, navíc Barák (JIH) osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku, za faul Baráka (JIH) nařízeno TS (neproměněné), za faul Dvořáka (JIH) nařízeno TS (proměněné). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:55. Diváci: 87. Průběh utkání: 0:8, 1:8. 
Chaloupek (34. Malant) – Piskač, Dvořák, Grauer, Smolko, Trávník, Černohorský – Zadražil, Pětník, Krajíček, Fiala, Juda, Čermák, Doležal, Barák, Vyvial
Švančara – Radzienciak, Jenáček, Vacula, F. Cienciala, Šulák, Homola – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Konečný, Matiaško, Matěj, Ramík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na zajímavé šance se v první třetině nemuselo čekat dlouho, protože už v pětapadesáté vteřině zvonila tyč třinecké branky. Doležalova střela z kruhu byla sražena mezi kruhy, kde dorážející Krajíček svou ránou orazítkoval brankovou konstrukci Švančary. Oceláři na obrovskou šanci soupeře zareagovali nejlépe jak mohli. V 5. minutě z protiútoku překonal Adam Stránský hostujícího gólmana Chaloupku bekhendovým blafákem, když se po obdržené přihrávce od Radzienciaka dostal podél levého mantinelu skrze obranný blok Dukly. V čase 08:06 bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, když svou střelou ke vzdálenější tyči z pravé strany kluziště uspěl Marek Havránek. V 11. minutě musel Švančara předvést těžký zákrok, protože svižnou střelou hned po buly mířil mezi jeho betony Pětník, třinecký brankář ale své betony bleskurychle přitlačil k sobě a kotouč zachytil. Ve 13. minutě po faulu Dvořáka získali třinečtí junioři přesilovou hru, kterou se jim po necelých patnácti sekundách podařilo využít. V čase 12:54 po dvou střelách Pavla Matěje dorazil kotouč v předbrankovém prostoru za záda hostujícího brankáře Šimon Jenáček. V 17. minutě mohl čtvrtou branku přidat David Pastor, jelikož po faulu od Baráka nařídil hlavní arbitr trestné střílení. Pastor zkoušel propasírovat kotouč skrze Chaloupkovy betony, jihlavský gólman byl ale proti.

Druhá třetina se hostující dvacítce povedla stejně dobře jako ta první. Ve 24. minutě se po Havránkově střele odrazil kotouč od Chaloupky do mezikruží příhodně pro Nico Geidla, který zamířil přesně nad vyrážečku jihlavského brankáře. V téže minutě navýšil skóre na 5:0 pro Oceláře Michal Ramik, který ihned po vhazování projel skrze bránicí hráče Jihlavy jako nůž máslem a svým přesným zakončením překonal Chaloupku. V 33. minutě opět skvěle zasáhl Švančara, když vychytal Doležalovu ránu z pravého kruhu. O necelých dvacet sekund později se vyplnilo pořekadlo "nedáš, dostaneš". Mezi kruhy byl po ataku poslán k ledu Konečný, který však ještě stihl vypálit. Chaloupek tuto střelu pravděpodobně nečekal a kotouč mu propadl k levé tyči, kde jej dostal za brankovou čáru Jonáš Jobánek, který donutil jihlavského brankáře odjet na střídačku. Mezi tři tyče nastoupil Malant, ale ani tato skutečnost domácí nenakopla. Necelou minutu před koncem druhé periody v čase 39:14 poslal kotouč na branku Adam Stránský, jehož nahození si domácí hráči sami smolně srazili do své branky.

Třetí dvacetiminutovka byla v úvodu nejopatrnější ze všech třetin a zdálo se, že skóre už se měnit nebude. Ve 48. minutě však Dvořák fauloval Stránského v samostatném úniku a opakovala se situace z první třetiny. Hlavní rozhodčí Vrba zkřížil ruce nad hlavou a nařídil trestné střílení. Adam Stránský zakončoval úplně stejně jako před tím Pastor, avšak s jediným rozdílem - byl úspěšný. Malant své betony nepřitiskl k sobě včas a musel lovit kotouč ze sítě. V 53. minutě se Dukle přeci jen podařilo překonat třineckého brankáře Švančaru. Čestný gól vstřelil po nahrávce od Krajíčka Martin Zadražil, který pálil z kruhu. Ve zbytku třetiny už se nic zajímavého nestalo a Oceláři tak porazili Duklu na jejím ledě vysoko 8:1.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice