Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ocelářský dorost přetlačil Vary, Kašpárek má hattrick!

08.03.2020 · Šárka Kolková
Dorostenci vyzvali v dalším souboji o pořadí v play off dorostence Energie. Svěřenci trenéra Muchy sice prohrávali, ale po napínavém průběhu nakonec vybojovali vítězství a to i díky třem gólům Alexandra Kašpárka.
OPP9, neděle 8.3.2020
Třinec
Karlovy Vary
5:4
WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 2:0, 3:2  Branky a nahrávky: 32. Kašpárek (Wawrzkiewicz, Jánoš), 39. Hrůzek (Kašpárek, Wawrzkiewicz), 55. Kašpárek (Hlávka, Petrovský), 57. Kašpárek (Petrovský, Hlávka), 59. Petrovský (Przybyla) – 6. Zeman (Rymon, Dorot), 16. Kupčo (Šmajda, Bulka), 50. Šmajda (Rymon, Kupčo), 60. Kupčo (Príhoda, Sapoušek). Rozhodčí: Grygera - Bartoň, Mikšík. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4.  
Halouzka – Mošnička, Ročák, Žabka, Kyselý, P. Buják, D. Buják, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Procházka
Kubát – Dorot, Houdek, Anton, Bulka, Hohl, Vogel, Havlík – Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März, Zeman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Dorostenci Třince v posledních kláních nebodovali a měli velkou chuť po vítězství. V dalším zápase o pořadí narazili na dorostence z Karlových Varů. Úvod zápasu se Ocelářům nevyvedl. V šesté minutě otevřel skóre zápasu Matěj Zeman, který poslal přesnou střelu do pravého rohu. Početní výhoda se naskytla Energetikům v šestnácté minutě, kterou po vteřině využil Ľubomír Kupčo tím, že nachytal nepozorného Halouzku před bránou a Energetici si vytvořili dvoubrankový náskok.

Prostřední část byla ve znamení obratu. V pětadvacáté minutě čelili Třinečtí dalšímu problému, na který zadělal Kupčo, ale trefil jen tyč stejně jako jeho kolega Sapoušek, který po pěti minutách mohl zvýšit náskok týmu z lázeňského města. V třiatřicáté minutě se podařilo skórovat do odkryté brány Alexandru Kašpárkovi, který využil nepozornosti gólmana Energie Kubáta. Vyrovnání přišlo minutu před závěrem druhé třetiny. Ocelářům se naskytla možnost početní výhody, která skončila úspěšně díky Filipovi Hrůzkovi, který se nebál vystřelit od modré a překonal hostujícího strážce svatyně.

Třetí třetina byla vyrovnaná a oba týmy se snažily o aktivní přístup. Karlovy Vary v padesáté minutě Ocelářům odskočily díky přesné trefě Samuela Šmajdy, jenž se prosadil z pravého kruhu bekhendem. Domácí si situaci dlouho líbit nenechali a šest minut před koncem rozezněl sirénu Alexandr Kašpárek, jenž vyrovnal. Na kostce se krátce poté skóre změnilo znovu, protože Alexandr Kašpárek zkompletoval hattrick a domácí najednou poprvé vedli. Minutu před koncem to hosté zkusili v šesti bez brankáře, ale tato varianta se jim vymstila, protože Przybyla se dostal do samostatného úniku, přihrál Serváci Petrovskému, který akci úspěšně zakončil. Dvacet pět vteřin před koncem hosté situaci ještě zdramatizovali kontaktní brankou Ľubomíra Kupča, ale Oceláři si výhru už vzít nenechali.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Začátek zápasu se nevyvíjel dobře, dostali jsme gól hned na začátku, i když první třetina nebyla tak špatná. Ve druhé části jsme začali být aktivnější, podařila se nám přesilovka a srovnali jsme hru. Ve třetí třetině to byl vyrovnaný hokej a pro nás je hodně cenné, že jsme otočili výsledek zápasu a dotáhli to do konce."
Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary): "Do Třince jsme přijeli s tím, že to bude hodně těžký zápas a to se potvrdilo. Utkání jsme nezvládli po stránce chtění. Chtít vyhrávat souboje, chtít vyhrávat závody o kotouč, chtít se vracet a chtít neustále puk na hokejce a to nás bohužel stálo druhý zápas v řadě. Nicméně je tam menší zlepšení, co se týče hry směrem dopředu, ale máme stále na čem pracovat. Zítra jedeme do Pardubic a budeme se to snažit zlepšovat a připravovat se na play off. Nebude to jednoduché a Třinci gratuluji ke třem zaslouženým bodům."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice