Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři na Světovém poháru konečně vítězní!

28.08.2019 · Šárka Kolková
Třinecká juniorka poprvé na Světovém poháru v ruském Soči získala tři body! Svěřenci Jiřího Juříka se nezalekli zámořského výběru NAHL a porazili ho 3:2 i přesto, že závěr byl ještě velmi napínavý a americký tým mohl vyrovnat. Junioři však bojovali až do konce a nejtěsnější náskok s vypětím všech sil uhájili!
SP, středa 28.8.2019
Třinec
NAHL
3:2
Shayba Arena
Třetiny: 0:0, 2:0, 1:2  Branky a nahrávky: 26. Mastič (Jenáček), 31. Havránek (Przybyla), 56. Michálek (Konečný) - 57. Javorski (Lajoie, Murray), 59. Kiecker-Olson (Beaune, Bergeron). Rozhodčí: Kolonutov, Tscherrig - Kunov, Tsaryov. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 3:0, 3:2.  
Švančara - Krzak, Jenáček, Vacula, Grygar, Šulák, Adámek, Michálek - Havránek, Krč, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Konečný, Čmiel, Przybyla, Matěj, Kalus, Ramik
Sholl - Love, Skinner, Beaune, Stein, Murray, Medeiros, Bergeron - Lajoie, Horn, McCarthy, Conroy, Hottmann, Javorski, Jouppi, Borst, Trela, Temple, DeCarlo, Feczko, Kiecker-Olson

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek první třetiny začal pro české mistry výborně. Nico Geidl se pokusil překvapit brankáře Mattiase Sholla, ale neuspěl. Celek ze zámoří ale nezůstával dlouho pozadu a několikrát potrápil třineckého brankáře Švančaru. Američané měli hned v úvodu dvě přesilové hry, Třinečtí se však nenechali zastrašit a v oslabení se zkoušeli prosadit Šimon Jenáček a Marek Havránek. Ani jednomu se bohužel nepodařilo skórovat. Ke konci třineckého oslabení se trefil Nik Trella. Po zhlédnutí záznamu však gól nebyl uznán, protože americký útočník srazil Švančaru k ledu. Stav byl proto po první třetině nerozhodný.

Druhá třetina byla pro Oceláře úspěšná. V šestadvacáté minutě se prosadil Maxim Mastič, který si najel před bránu a svižnou střelou překonal brankáře Sholla. Američané mohli díky Gabu Templovi přidat vyrovnávací branku, jenže gól nebyl americkému výběru uznán ani podruhé. Americký soupeř ani poté nenechal Oceláře v klidu a několikrát se snažil překonat třineckou bránu. Patrik Švančara tým podržel a předvedl několik skvělých zákroků. V jednatřicáté minutě se díky šikovné dorážce prosadil Marek Havránek a Třinec tak vedl dvoubrankovým rozdílem. I přes několik střel hostů Patrik Švančara stále držel třinecký celek a za svá záda ve druhé části nic nepustil.

Třetí třetina byla velmi napínavá. Americký tým napadal Oceláře, ale spolehlivý Švančara byl neustále ve střehu. Třinečtí však bojovali a americký celek několikrát potrápili například Dan Przybyla, Jakub Adámek či Filip Indrst. V závěru se ještě trefil Jakub Michálek a po přezkoumání sudích byl gól nakonec uznán. Přestože Třinec vedl 3:0, americký tým českého soupeře ještě potrápil. Při hře šesti proti pěti se prosadil John Javorski a v třineckém oslabení se následně trefil ještě Killian Kiecker-Olson. V posledních vteřinách už však americký tým své šance nevyužil a Oceláři si tak mohli vychutnat první vítězství na šampionátu.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice