Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka Ocelářů uspěla i proti Kometě!

04.01.2020 · Jakub Kotajny
Mladí Oceláři mají aktuálně nejlepší formu v celé soutěži a díky šesti výhrám za tři body v řadě přeskočili v tabulce turnaje O Pohár DHL Zlín a Slavii. Zatím poslední skalp získali třinečtí na ledě trápící se Komety, kterou dokázali po trefách Havránka, Mastiče a Matěje porazit 3:2.
31.kolo, sobota 4.1.2020
Kometa Brno
Třinec
2:3
DRFG arena
Třetiny: 1:2, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 16. Sedláček (Malý, Indrák), 42. D. Vašíček (Studený, P. Vašíček) – 19. Havránek (Mastič, Matěj), 20. Mastič, 43. Matěj (Šulák, Pastor). Rozhodčí: Obadal - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:4, navíc Marek Havránek (TRI) osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 51:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.  
Kubík – Fajmon, Holemý, P. Vašíček, Sedláček, Studený – Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Malý, D. Vašíček, Kunc
Suchánek – Mikulec, Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Grygar, Šulák – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Plandor, Matěj, Dobša

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, hned v druhé minutě se před Suchánkem ocitnul osamocený Svoboda, jehož dělovku maskovaný Ocelář i přes velkou snahu nedokázal zkrotit a situaci tak museli hasit až třinečtí obránci. Dalším zákrokem se Suchánek blýskl o tři a půl minuty později, kdy dokázal zneškodnit bekhendový blafák Malého. Stejný hráč ve službách Komety pak třineckého gólmana zaměstnal v polovině deváté minuty, i v tomto případě však dokázal Tomáš Suchánek udržet kotouč před brankovou čárou. První velká akce Třince přišla až ve dvanácté minutě, dorážející Oceláře však dokázal zastavit brněnský Kubík. Na gól si tak diváci v DRFG aréně museli počkat až do šestnácté minuty, Malý dokázal přesným pasem najít najíždějícího Jana Sedláčka, který po střele k levé tyči dokázal rozvlnit síť v brance Ocelářů. O třicet sekund později se Kometa mohla radovat znovu, tentokrát však jeden z domácích nastřelil pouze pravou tyč Suchánkovy klece. V polovině osmnácté minuty se proti pravidlům provinil Studený a mladí Oceláři trestali. Marek Havránek dokázal z pravého kruhu trefit vzdálenější šibenici Kubíkovy klece a bylo srovnáno. Gólům Třince však v úvodní části hry ještě nebyl konec. Tři sekundy před první sirénou se před bránou soupeře dostal k puku Maxim Mastič, který "gólem do šatny" završil obrat ve skóre.

Začátek druhé třetiny nabídl mnoho šancí na obou stranách, svůj druhý gól měl na hokejce Maxim Mastič, slovenský útočník však tváří v tvář Kubíkovi neuspěl. Na druhé straně se do bekhendového zakončení dostal Dufek, jeho střela však mezi tři tyče nezamířila. Ani ve zbytku prostřední části hry se však nikdo z aktérů utkání trefit nedokázal a po čtyřiceti minutách tak Oceláři vedli 2:1.

Do závěrečné části duelu vstoupila Kometa doslova bleskově a po sedmašedesáti vteřinách se Brňané radovali ze srovnávací trefy. Dominik Vašíček zavezl kotouč do levého kruhu, odkud ho dokázal po odrazu od břevna trefit za záda Suchánka. Třinec se snažil o odpověď hned v další minutě, bekhendovou kličku jednoho z třineckých však dokázal Kubík vykopnout tak šikovně, že na kotouč žádný z dorážejících Ocelářů nedosáhl. O půl minuty později již Třinec mohl slavit, z levé strany kluziště dokázal překonat gólmana ve službách Komety Pavel Matěj. Brno rozhodně nemělo v úmyslu prohrát již pátý zápas v řadě a o srovnání se mohli hráči z jihu Moravy postarat hned z dalšího útoku, Suchánka však podruhé zachránila branková konstrukce. Třinecký brankář dokázal o několik minut později zlikvidovat nebezpečnou teč Kunce a Kometě teklo do bot. Přesně minutu před koncem se ještě trenérské duo Zachrla - Oslizo odhodlalo k odvolání brankáře, hra v šesti však branku domácích nepřinesla a po šedesáti minutách hry se mohli Oceláři radovat z šestého vítězství v řadě.