Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinecký drak na kladenské Rytíře nestačil

06.12.2019 · Jakub Kotajny
Čtyřiadvacáté kolo juniorského turnaje O Pohrár DHL nabídlo souboj Kladna s třineckými Oceláři. Domácí po bleskovém vstupu do utkání sice dovolili Třinci dvakrát srovnat, na poslední dvě branky Středočechů však mladí Oceláři zareagovat již nedokázali a po šedesáti minutách se Rytíři radovali z vítězství 4:2.
24.kolo, pátek 6.12.2019
Kladno
Třinec
4:2
ČEZ stadion
Třetiny: 1:1, 2:1, 1:0  Branky a nahrávky: 1. Hašek, 21. Urban (Šapovaliv, Chrenka), 36. Chrenka (Čermák), 60. Urban (Šmatlák) – 8. Vacula, 27. Havránek (Matěj, Jenáček). Rozhodčí: Jechoutek - Ondráček, Hnát. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:29. Diváci: 60. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2. 
Novotný – Robovský, Staněk, Šmatlák, Flachs, Zíka, Funk, Ticháček – Klíma, Šimek, Filip, Hašek, Sachr, Sojka, Urban, Rendla, Čermák, Šapovaliv, Chrenka
Suchánek – Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Grygar, Šulák – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Geidl, Mastič, Konečný, Plandor, Matěj, Ramik, Dobša

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní vteřiny zápasu ve středu Čech ovládli jasně hráči Kladna, hned po osmnácti sekundách hry překonal Tomáše Suchánka v brance Třince domácí Petr Hašek, pro kterého to byla již sedmnáctá branka sezony. Druhý hráč v tabulce produktivity tak poslal domácí do vedení, které si jim však povedlo uhájit pouze necelých osm minut. Po faulu domácího Staňka mladí Oceláři "zatlačili na pilu" a po ráně Jakuba Vaculy v závěrečných vteřinách přesilovky bylo srovnáno. Ve zbytku úvodní dvacetiminutovky se oba celky i přes několik šancí prosadit nedokázaly a do šaten se tak šlo za smírného stavu 1:1.

Ani na první branku druhé části hry diváci na ČEZ stadionu dlouho čekat nemuseli. Jednapadesát sekund hry stačilo domácím na vstřelení branky, tentokrát se trefil druhý nejproduktivnější Středočech Tomáš Urban. Pro Třinec to mohlo vypadat ještě hůř, za sekání byl na lavici hanby poslán Jenáček, za necelou minutu se však po faulu Rendly počet hráčů na ledě opět srovnal. Jen co Jenáček nastoupil do hry, Oceláři převzali iniciativu. Po Matějově pasu srovnal stav utkání třinecký Marek Havránek a vyhnal tak z trestné lavice pykajícího Rendla. Stav 2:2 však vydržel jen do začátku šestatřicáté minuty. Geidlovo podražení potrestal svou brankou Samuel Chrenka a rázem museli Oceláři znovu dotahovat. Asi největší možnost na srovnání měli svěřenci Jiřího Juříka v početní výhodě na konci třetiny, tentokrát však Oceláři přesilovku využít nedokázali.

Začátek poslední periody byl oproti zbylým třetinám bezbrankový, Oceláři si sice zahráli po Chrenkově faulu přesilovku, branku z ní však vydolovat nedokázali a na větší akci si tak fanoušci museli počkat až do samotného závěru utkání. Současné vyloučení kladenského Filipa a trest pro hráčskou lavici Třince znamenalo hru čtyři na čtyři, během které dokázali domácí opět skórovat, na konečných 4:2 pro Kladno upravoval na začátku šedesáté minuty Tomáš Urban.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice