Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři i přes dobrý vstup do utkání nakonec padli

20.09.2019 · Dominik Stošek
Slibný začátek, hořký konec. Vstup do zápasu s Kladnem byl ze strany Ocelářů velice dobrý. Mladí Oceláři vstřelili dvě branky a Rytíře si drželi od těla. Hostům se ovšem ještě do konce první třetiny podařilo vyrovnat a ve zbývajících třetinách uštědřili Třinci pořádnou lekci z produktivity.
5.kolo, pátek 20.9.2019
Třinec
Kladno
3:9
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:2, 0:4, 1:3  Branky a nahrávky: 6. Králík (Lipianský, Grygar), 11. Geidl (Cienciala, Plandor), 58. Matěj (Pastor) – 17. Klíma (Volráb, Sachr), 19. Bernat (Hašek, Ticháček), 24. Hašek, 26. Bláha (Ticháček), 35. Šimek (Ticháček, Volráb), 37. Bernat (Hašek, Šimek), 56. Ladman (Klíma, Rendla), 59. Hašek (Bernat, Šimek), 60. Sachr (Urban, Funk). Rozhodčí: Cabák - Hlavatý, Gančarčík. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 27:49. Průběh utkání: 2:0, 2:7, 3:7, 3:9.  
Švančara (35.Švehlák) – Jenáček, Šulák, Vacula, Radzienciak, Cienciala, Grygar – Ramik, Mastič, Matěj, Plandor, Pastor, Indrst, Krč, Mikler, Lipianský, Geidl, Králík, Havránek
Novotný – Zich, Staněk, Šmatlák, Zíka, Funk, Ticháček, Volráb – Klíma, Bernat, Šimek, Kraus, Hašek,Sachr, Filip, Urban, Rendla, Ladman, Bláha

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina byla hodně vyrovnaná. Vstup se ale lépe povedl Ocelářům, kteří v páté minutě zásluhou Lukáše Králíka otevřeli skóre utkání. Netrvalo dlouho a třinecká lavička jásala podruhé. V jedenácté minutě se po téměř identické situaci prosadil Nico Geidl. Rytíři se ale v závěru třetiny ještě dostali ke slovu. Nejdříve ukázal svou mobilitu na ledě Rudolf Klíma, když přebruslil jednoho z obránců Třince a zavěsil přesně. O necelé dvě minuty později prostřelil třineckého brankáře v přesilové hře Tomáš Bernat a srovnal tak stav utkání na 2:2.

Druhá třetina se Ocelářům vůbec nepovedla. Rytíři byli aktivnější a ve čtyřiadvacáté minutě se dostali do vedení. Petr Hašek vystihl rozehrávku soupeře a z mezikruží namířil svou ránou přesně k levé tyči Švančarovy svatyně. Podobně jako v první třetině dokázali Rytíři na svou branku rychle navázat. V šestadvacáté minutě povedenou střelou z hranice pravého kruhu dostal kotouč za záda třineckého gólmana Martin Bláha. Kladenští hokejisté ve svém výkonu nepolevili a i nadále si vytvářeli spoustu šancí, které nakonec opět vyústili ve dvě slepené branky. V čase 34:37 kapituloval Švančara po střele Filipa Šimka popáté a byl vystřídán Štěpánem Švehlákem. Bohužel ani on nedokázal zabránit dalším brankám. V sedmatřicáté minutě totiž svým druhým gólem v utkání využil přesilovku Tomáš Bernat.

Vstup do třetí třetiny už byl ze strany našich juniorů mnohem lepší, avšak ke snížení jim chyběla i jistá dávka štěstí. Po šanci jednoho z útočníků z pětačtyřicáté minuty totiž zvonila tyč Novotného klece. Naopak Kladnu tam napadalo téměř vše. V šestapadesáté minutě navýšil vedení střelou zápěstím Marek Ladman a vypadalo to, že po této brance se již utkání dohraje v poklidu. Opak byl ale pravdou. Drobnou náplastí na nepříznivé skóre byla branka z osmapadesáté minuty, ve které střelou z hranice levého kruhu snížil na 3:7 Pavel Matěj. Na snížení svého protivníka zareagovali Rytíři opět dvěma slepenými brankami. V čase 58:14 se předvedlo kladenské trio Bernat – Šimek – Hašek v perfektní souhře, na jejímž konci stál právě poslední zmiňovaný Petr Hašek. Definitivní tečku přidal v čase 59:32 Filip Sachr, který stanovil konečné skóre na 3:9 z pohledu Ocelářů.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, dostali jsme se do vedení 2:0. Ale poté jsme vytvořili množství individuálních chyb a nebyli jsme důrazní kolem našeho brankoviště. Soupeř nám dal lekci z produktivity a ukázal nám, jak se mají nabídnuté šance proměňovat. Potom už jsme s tím zápasem nebyli schopni něco udělat."
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice