Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vrána: Musíme se vrátit ke hře, která nás do finále dovedla

27.04.2023 · Adam Sušovský
Tak, jak to cítil, tak taky odpovídal. Po středeční prohře 0:3 v Hradci Králové, po které Mountfield snížil stav série na 3:2 pro Oceláře, si vzal slovo také kapitán týmu Petr Vrána: "Nezasloužili jsme si vyhrát, relativní parametry naší hry sneslo možná posledních deset minut zápasu," prohlásil Vrána.

Oceláři nezvládli druhý pokus ukončit sérii, celou sezonu a zvednout nad hlavu mistrovský pohár. 

Třinec v Hradci Králové v podstatě od prvního střídání tahal za kratší konec, musel v zápase dotahovat náskok soupeře, jenže ten si jej pečlivě hlídal. Zasloužená výhra Mountfieldu 3:0 znamená zdramatizovaní finálové série. Oceláři vedou na zápasy "už jen" 3:2, v pátek ale hrají doma a budou podádat mečbol číslo tři. 

"Těžko se mi to hodnotí," řekl Vrána po středečním výkonu. "Dneska jsme si upřímně za naši hru nezasloužili vyhrát. Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, to se někdy stane, ale celkově celá ta třetina nebyla úplně optimální. Nějaké relativní parametry naší hry by snelo možná posledních deset miut třetí třetiny, a to je málo," řekl Vrána. 

"Hradec si v podstatě držel vedení 2:0, hrál zodpovědně, nic nám nedal a zachytal skvěle jeho gólman."

Oceláři se tak v průběhu finálové série začali střelecky trápit, v posledních třech zápasech dali Hradci jen dva góly. Je jasné, že právě to bude potřeba do pátku změnit. "Měli jsme (ve středu) pár přesilovek, bohužel jsme je nevyužili. Měli jsme i příležitosti, asi ale ne úplně stoprocentní. Nebyli jsme produktivní, nechtěli jsme to tak moc. Neměli jsme provoz před brankou, co na ni šlo, to Machovský viděl a pochytal. Musíme jít gólům více naproti," ví Vrána. 

Zkušenosti na to, jak sérii se skvělým soupeřem zvládnout, ale Oceláři mají. Ve finále jsou popáté v řadě, v pátek je ve WERK ARENĚ požene vyprodané hlediště. "Musíme si uvědomit, že jsme se dostali do předkola až sem poctivou prací. K tomu se musíme vrátit. Všichni si to vzít, dodržovat a být víc hladoví po gólech. A hrát pořád naší hru," velí kapitán týmu Petr Vrána.

Celý rozhovor si můžete pustit taky v přiloženém videu.