Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Jeřábek v Plzni: Zápas o jednom gólu a my byli bezzubí

27.11.2022 · Adam Sušovský
Třinečtí hokejisté poprvé v sezoně nebodovali na ledě soupeře, jejich sérii v neděli přerušila Plzeň. Utkání na západě Čech, ve kterém Oceláři padli 1:2, byl hodně zvláštní pro obránce Jakuba Jeřábka. Ten ve svém rodném městě nastoupil poprvé v dresu soupeře, tamní diváci po zápase skandovali jeho jméno.

Po prohraném zápase se těžko hledají slova. A když je prohra takhle těsná, jde to mnohem hůř. 

Utkání v Plzni, ve kterém Oceláři padli 1:2 a vůbec poprvé v sezoně nebodovali na ledě soupeře, hodnotil pro přítomné novináře obránce Jakub Jeřábek. Není se co divit, třinecký zadák totiž v neděli poprvé v kariéře nastoupil na ledě mateřského klubu coby jeho soupeř. 

Návrat domů pro něj ale z třineckého pohledu moc příjemný nebyl. "Plzeň hrála agresivně, výborně. Výborně nás dostupovali a dnes asi zaslouženě vyhráli," musel uznat Jeřábek po utkání. 

"My přitom víme, že Plzeň takhle hraje. Má bruslivý tým a myslím, že jsme se s tím nepopasovali špatně, až na nějaké dva jejich brejky. Tenhle zápas byl o jednom gólu a by dnes prostě byli bezzubí, proto jsme prohráli," připomněl Jeřábek fakt, že Třinec dokázal Plzeň téměř dvojnásobně přestřílet a přestože ovládl většinu zápasových statistik, ta nejpodstatnější patřila soupeři.

Jeřábka tak nakonec mohlo těšit snad jen vlídné přijetí domácího publika, které po utkání skandovalo jeho jméno. 

"Je to hezké. Čekal jsem od domácího publika jakoukoliv reakci, za tuhle děkuji," řekl Jeřábek. 

"Nebudu říkat, že jsem dnes nebyl nervózní. Byl to pro mě zvláštní pocit už ve chvíli, kdy jsem přišel na rozbruslení. Ale pak to ze mě spadlo, zápas měl vysoké tempo, nebyl čas o tom přemýšlet."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice