Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Rodák z Prahy skolil Spartu: Když přijede babička, dávám góly, říká Nestrašil

22.04.2022 · Klub
Gólem na 2:1 položil základ veledůležitého vítězství ve finálové sérii, Andrej Nestrašil na ledě vyprodané O2 areny nasměroval Oceláře k druhému bodu. A pikantnější je to pro něj o to víc, že se sám v Praze narodil.

Jak moc byl incident ze závěru utkání nešťastný? Protože na střídačku létala piva a Milan Doudera dostal do obličeje desetikorunou. 

Nešťastné to bylo, asi to v dnešní době do hokeje ani nepatří, ale je to play off a finále. Na druhou stranu jsme rádi, že přišlo hodně fanoušků a byla fantastická kulisa. Asi to necháme na posouzení někoho jiného.

Uvažovali jste, že opustíte v závěru střídačku? 

Ne, my jsme chtěli zápas dohrát. Žádné takové slovo tam nepadlo.

Jak bylo těžké zkrotit emoce? Bylo tam toho hodně. Rvačky, střela po odpískání a ty si u toho byl na ledě. 

Tam to bylo takové nešťastné, protože Dvořák nejspíš neslyšel píšťalku, ačkoli to bylo podle mě dvě vteřiny po odpískání. Káca neměl helmu a šlo mu to kousek od hlavy, takže to smrdělo nějakým průserem. Ale když Dvořák říká, že to neslyšel, tak to asi neslyšel. 

Za stavu 1:1 v sérii to bylo velmi důležité vítězství, že? 

Klíčové ještě ne, hraje se na čtyři vítězství, takže je to další dílek do celkové skládačky. Zítra je nový den, nový zápas a může to být úplně jinak. Jsme rádi za výhru a jdeme se připravit na další zápas. 

Jak moc bylo klíčové přečkat první polovinu zápasu, protože to vypadalo, že má Sparta více ze hry. Ale pak jste se vyrovnávacím gólem chytli, že? 

Myslím si, že prvních dvacet minut to asi nebylo z naší strany úplně ono, ale tak nějak jsme čekali, že když přijde plná hala, tak nás budou domácí tlačit. Říkali jsme si, že tlak musíme ustát, což se nám povedlo. Škoda, že se nám nepovedlo dát první gól, ale po druhé třetině si myslím, že už to nebylo špatné. Bohužel jsme udělali i dva fauly, které nás stály hodně sil, ale naštěstí jsme to otočili. 

Ukázala se zase vyzrálost týmu, který nepanikaří, i když to nejde podle představ? 

Samozřejmě to nejde pokaždé. Nemůžeme spoléhat na to, že soupeř dá první gól a my to ještě stihneme otočit. Ale je znát, že si tým už těžkými zápasy prošel, a že se umí v podobných chvílích zachovat správně. 

V televizním rozhovoru během přestávky si říkal, že tady máš babičku. Neměl bys už jí pořídit permanentku a osobního řidiče, aby jezdila na všechny zápasy? 

Babička už to ve svém věku už toho tolik nezvládne. Tady babičce asi taková zima není, ale vždy jsem rád, když se přijde podívat na zápas. Musím ale říct, že strašně často se stává, že když přijede, tak dám gól. Jsem rád, že si i ona mohla užít takovou atmosféru. 

Budeš ji přemlouvat, aby přišla na další finálové zápasy? 

Určitě tady bude na zítřejší zápas a uvidíme, jak to bude dál. Jestli ještě zvládne cestu do Třince. 

Ona jezdí z Jihlavy? 

Ano, vždy ji někdo veze. 

Bylo důležité, že jste přestáli oslabení? 

Samozřejmě. Ale faulům v útočné třetině se musíme vyvarovat. Na vysoké hole si musíme dávat pozor, i vzhledem k tomu, že má Sparta super přesilovku. Ustát oslabení je vždy důležité. 

Jaký byl led? 

Musím říct, že ráno na rozbruslení byl ještě horší. Ale ke konci zápasu bylo znát, že je v hale vedro a puk se zastavoval. Podmínky jsou ale pro oba stejné, takže se s tím musíme srovnat. 

Cítil si, že šla Sparta po tvém gólu dolů? 

Asi to nějak nesleduju, asi jsme my začali hrát zodpovědněji, tak se na nás začali tlačit. My se soustředíme na to, co děláme my. 

Dalo se čekat, že se v závěru utkání objeví nějaká šarvátka? 

Něco podobného asi všichni očekávají. Je to prostě play-off a Sparta hraje doma před sedmnácti tisíci fanoušky. Ne, že bychom čekali uměle vytvořené šarvátky, ale tohle k hokeji patří. 

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice