Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dvougólový Chmielewski: Polští parťáci nemohli dospat, jsem za ně rád

14.01.2022 · Patrik Czepiec
Třinecký útočník Aron Chmielewski prožil speciální večer. První zápas v novém kalendářním roce započal v elitní formaci a hned v úvodní třetině proti Zlínu nasázel dva góly. Navíc sledoval na ledě dvě polské posily Filipa Komorského a Alana Lyszczarczyka, kteří svým dílem přispěli k výhře 6:2.

Jak bys hodnotil první třetinu?

Ta byla dobrá, měli jsme kvalitní vstup. I když sestava byla míchaná - trošku Frýdku, trošku Třince - tak jsme si správně nastavili hlavy a po dvou týdnech plných tréninků a karantény jsme tu třetinu nějak udolali. 

Ty jsi navíc vstřelil rovnou dva góly...

Ano, to vždycky potěší. Pochválím mladého Michálka, který mi to u prvního gólu přihrál do prázdné brány. Měl kousíček místa a puk mi přesně nasměřoval na hokejku. Takže klobouček. A druhá branka? To byla přesilovka, vystřelil jsem a ani nevím, jestli to náhodou někoho nelízlo. Ale bohudík, puk skončil v bráně. 

Pak Zlín snížil na 2:3. Přišel herní útlum?

Bylo to o gól, těsná situace, ale pořád si myslím, že jsme kontrolovali hru my. Byli jsme lepší, vytvořili jsme si více šancí. Bylo jen otázkou času, kdy přidáme branky. Chtěli jsme hlavně udržet naší hru a to jsme přesně udělali.

Potkal ses i s polskými reprezentanty, kteří běžně hrají za Frýdek-Místek. Jaké to bylo?

Výborné, těšil jsem se na ně. Držím jim palce, aby se jim nadále dařilo. Sice v tabulce na tom Frýdek není moc dobře, ale individuálně ti kluci hrají dobře. Divám se na ně a jsem nadšený, že přišli do Třince a pomohli nám. Na takovou šanci čekali půl sezony a já jsem za ně rád, že to vyšlo a že jsme spolu v týmu mohli vyhrát. 

Sdělovali ti své dojmy?

Jasně, oni ani nemohli dospat. Už od včerejška jsme byli v kontaktu, těšili se. Pro Poláka je česká extraliga něco hokejově vynikajícího. Jsem rád, že šanci dostali a doufám, že to nebylo naposledy. 

Bylo ve hře, že byste hráli v jednom útoku?

To už je na trenérovi. Jak je vidět, sestavu poskládal výborně, protože jsme vyhráli 6:2. Takže mi musí stačit zahrát si s nimi v reprezentaci. Jsme rádi, že se tři Poláci sešli v kádru mistra republiky. Je to skvělý pocit. Kdyby byla plná kapacita haly, je možné, že by pár autobusů z Polska přijelo. 

Stihli jste vůbec před zápasem v takto improvizovaném složení trénovat?

Měli jsme jeden trénink. Ale kluci hrají spolu ve Frýdku-Místku, my zase tady, takže jsme si akorát něco řekli o tom, jak by měla hra vypadat. Jak vidno, kluci jsou natolik šikovní, že to zvládli skvěle.

Kolik chybělo k tvému hattricku?

Chyběla jedna branka. Bylo by to pěkné, ale hlavní je, že se vyhrálo, zvlášť po mých těžkých zraněních. Doufám, že rok 2022 bude pro mě osobně úspěšnější a bude držet hlavně zdravíčko. Máme tři body v tabulce a fičíme dále. 

Co vás čeká nyní? Odpočinek?

To ne, budeme trénovat, makat a připravovat se na další týden. Sice nevím, jak to bude dále s odklady, ale my budeme pořád trénovat, ať jsme nachystaní.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice