Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Deset! Junioři se proti Chomutovu parádně rozstříleli!

22.10.2021 · Daniel Ježek
Utkání juniorů mezi Oceláři a chomutovskými Piráty nabídlo hned třináct branek, deset z nich přitom vsítili hráči s drakem na prsou. Svěřenci trenéra Reného Muchy zvítězili vysoko 10:3 a zapsali do tabulky cenné tři body.
12.kolo, pátek 22.10.2021
Třinec
Chomutov
10:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 4:2, 3:0, 3:1  Branky a nahrávky: 4. Wardas (Kozlík, Moškoř), 10. Wardas (Haas, Moškoř), 12. Ramik (Chovaniak, Pětník), 15. Kareš (Ramik), 21. Ramik (Ullrych), 37. Przybyla (Chovaniak), 38. Ramik (Hrůzek), 41. Jobánek (Haas, Ullrych), 49. Moškoř (Haas), 59. Haas (Ullrych, Marcinko) – 2. Vyroubal (Pavlák, Vostiňák), 16. Svoboda, 46. Vyroubal (Döring). Rozhodčí: Šutara – Vengřín, Gančařík. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 8:2, 8:3, 10:3.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Karel, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Suty, Wardas, Haas, Pětník, Przybyla, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.
Piráti Chomutov: Tuček – Petrásek, Cestr, Janda, Pöschl, Matějka, Pavlák – Šugár, Šilar, Stárek, Titlbach, Čech, Jurak, Svoboda, Vostiňák, Adam, Vyroubal, Döring.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Oceláři a Piráty nabídla atraktivní hokej a celkem šest branek. Skóre zápasu otevřeli hosté již ve druhé minutě, kdy se prosadil Tomáš Vyroubal. Oceláři kontrovali po necelých dvou minutách, pobídku Matěje Kozlíka do sítě uklidil Tommy Wardas. Třinečtí následně převzali otěže zápasu do svých rukou, sedmatřicet vteřin před vypršením první desetiminutovky se podruhé v utkání prosadil Tommy Wardas, který se štěstím překonal brankáře Tučka.

Třinečtí pokračovali v aktivní hře i v následujících minutách. Po vyhraném vhazování ve dvanácté minutě a rychlé kombinaci se střelou z mezikruží prosadil Michal Ramik. Hráči s drakem na prsou stihli přidat ještě čtvrtou branku, Antonín Kareš v patnácté minutě prostřelil hostujícího brankáře skrytou střelou od modré. Hosté ale rychle odpověděli, po půlminuta korigoval na 4:2 Tadeáš Svoboda. Chomutov ale mohl své manko snížit ještě více, akce Titlbacha ale zůstala nevyslyšena.

Třinečtí zahájili druhou dvacetiminutovku v přesilové hře, tuto výhodu dokázali zúročit po sedmačtyřiceti vteřinách. Michal Ramik dostal kotouč od Petra Ullrycha, jeho lehká teč usměrnila puk za Tučkova záda. Hosté mohli reagovat v početní výhodě po faulu Moškoře, chomutovští ale paradoxně mohli ani inkasovat. Třinečtí se dostali do přečíslení, Ramik s Matějem si ale nedokázali přihrát. Další početní výhoda Pirátů po vyloučení Kozlíka z šestadvacáté minuty už byla nadějnější, Švančara ale další kotouč za svá záda nepustil.

Druhou polovinu třetiny herně opanovali domácí Oceláři. Třinečtí nejprve nedokázali potrestat faul Adama, následně se do dobrých šancí dostali Ramik, Matěj a Karel. Ani jeden ale nedokázal vyzrát na hostujícího brankáře Tučka. Svou aktivitu dokázali Oceláři zužitkovat až v třicáté šesté minutě. Chovaniak skvěle našel Petra Przybylu, ten z bezprostřední blízkosti poslal kotouč pod horní tyč Tučkovy branky. Další trefu přidali Slezané záhy, Michal Ramik využil zaváhání soupeřovy obrany a zatížil chomutovské konto sedmou přesnou trefou. V závěru třetiny ještě mohl pálit Przybyla, třinecký útočník ale tentokráte neuspěl.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili Oceláři v přesilovce pěti proti třem, tuto výhodu dokázali Třinečtí zužitkovat. Po osmatřiceti vteřinách třetí třetiny přidal osmou branku domácích Jonáš Jobánek. O čtyři minuty později byl vyloučen třinecký Hrůzek, také Piráti dokázali faul soupeře potrestat. Tomáš Vyroubal zamířil přesně z pravého kruhu pro vhazování. Třinečtí na třetí soupeřovu trefu zareagovali v předposlední minutě první desetiminutovky třetí třetiny, přesilovou hru krásnou bombou z kruhu pro vhazování využil Jan Moškoř.

Atraktivita hry následně trochu upadla. Oceláři, vědomi si svého vysokého náskoku, se již tolik do útočné třetiny netlačili, Chomutov zase dlouho nemohl najít recept na překonání modré čáry. Šest minut před koncem vyslal na Švančaru prudkou střelu Stárek, třinecký gólman ale byl úspěšnější. V padesáté páté minutě mohl chyby Třineckých využít Döring, Švančara ale byl proti. V předposlední minutě pak počet Třincem vstřelených branek na deset zaokrouhlil Oskar Haaas.

Ohlasy trenérů

René Mucha (Oceláři Třinec): "Dnešní vítězství, po těch posledních utkáních, bylo povinností. Zase se ale nerodilo lehce. Opět jsme dostali první gól, pak se nám povedlo odskočit na 4:1, pak jsme ale opět inkasovali a soupeř to mohl do konce první třetiny klidně stáhnout jen na jeden gól. Naštěstí nám vyšel vstup do druhé třetiny, tam jsme začali být dominantnější. Třetí třetina už se vlastně jen dohrávala. Bylo to hodně otevřené utkání, bylo tam spousta přečíslení na obou stranách. Byly tam chyby, klukům jsme poděkovali, deset branek jsme totiž nedali už hodně dlouho. Teď se musíme s otevřenou hlavou připravit na zítřejší zápas, který se bude vyvíjet úplně jinak."

Petr Martínek (Piráti Chomutov): "Je to zasloužené vítězství domácích. Měli jsme dobrý nástup, bohužel nás srážejí individuální chyby. Těch jsme dnes udělali spoustu, čehož domácí dokázali využít. Tím je výsledek jasně daný."

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec