Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Doudera: Cenné tři body. Olomouc nás tlačila, ale cíl jsme splnili

08.10.2021 · Adam Sušovský, foto Lukáš Filipec a Daniel Klement
Třinečtí Oceláři bodovali i devátý zápas za sebou, z Hané si přivážejí dokonce body všechny tři. "A jsou velice cenné, vím, že letos tady moc týmů vyhrávat nebude," řekl po utkání Milan Doudera, autor vítězné trefy. Oceláři jsou zároveň prvním týmem, který dokázal v zápase vynulovat hvězdu soupeře Davida Krejčího.

Jak těžké bylo vítězství v Olomouci? 

Strašně těžké. Byli jsem chvilkami pod velkým tlakem. Bylo tady skvělý publikum, plná hala, lidi tlačili domácí fantastickou atmosférou, ale my jsem splnili náš cíl. Přijeli jsme sem pro tři body, máme je. 

V závěrečné třetině si domácí vytvořili tlak, trenér Václav Varaďa si vzal oddechový čas a pak se to všechno jakoby otočilo. Co jste si řekli? 

Že se musíme uklidnit. Hráli jsme špatně. Potřebovali jsme se dostat k naší hře, pak už jsme ale dostali přesilovku, tu jsme využili a myslím, že zbytek zápasu už jsme si pohlídali. 

Olomouc vás dokázala zatlačit hodně, že? 

Musím říct, že jo. Ale splnili jsem cíl, vyhráli jsme. 

Ty jsi byl nakonec autorem vítězné branky, padla v přesilové hře po ráně od modré čáry. Přesně takhle jsi chtěl zakončovat?

Jo, sedlo to. Zavřel jsem oči a spadlo to tam. 

Trefil ses v letošní sezoně poprvé, cítíš velkou úlevu?

Určitě. Pár šancí jsem dřív měl a hodně mě mrzelo, že jsem je nedokázal proměňovat. No a teď rána od modré a víko...

Jste prvním týmem, který dokázal ubránit Davida Krejčího. Největší osobnost extraligy poprvé bez bodu, asi klíčový fakt zápasu, že?

Pomohlo nám to. Jejich první přesilovka je výborná, Olomouc měla spoustů šancí. Dnes nás ale podržel Marek Mazanec, velká zásluha jde za ním. Na Davida Krejčího jsmem se ale speciálně nijak nepřipravovali, příprava ana každý zápas je úplně stejná. 

Máte devátý zápas s bodem v řadě, z tohoto pohledu musí být v Třinci velká spokojenost, že?

Jsme za to rádi. Ztratili jsme pár bodů v zápasech, kdy jsme je ztrácet neměli. Tohle vítězství naopak řadím k těm, kdy sbíráme body z náročných utkání. Proto jsem moc rád. Uvědomuju si, že odsud se body letos vozit nebudou. 

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice