Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Růžička: Řekli jsme si nepříjemné věci a ukázali charakter

14.09.2021 · Klub
Druhé vítězství Ocelářů v sezoně se nerodilo lehce, hokejisté Třince v domácím utkání proti Litvínovu dvakrát prohrávali o dvě branky, nakonec berou dva body. Gólem z přesilové hry v prodloužení rozhodl o vítězství 4:3 Martin Růžička.

Vydřené a možná taky o to cennější vítězství. 

Tak se bude mluvit o druhé výhře třineckých Ocelářů v nové sezoně poté, co na ledě WERK ARENY až v prodloužení zdolali litvínovskou Vervu 4:3. 

"Litvínov hrál dnes výborně, ale my jsme k zápasu nepřistoupili na začátku dobře. Stálo nás to první třetinu, po které jsme si řekli v kabině dost nepříjemných věcí. Pak už to bylo lepší, náš hokej začal i trošku vypadat," řekl po utkání útočník Martin Růžička, střelec vítězné branky v prodloužení, který svůj výkon vyšperkoval navíc taky asistencí. 

V zápase plném branek do šaten, přesilových her i zvratů bylo na co koukat. Oceláři prohrávali 0:2 a 1:3, ale bojovným výkonem dali nakonec jasně najevo, že odsud z Třince soupeři i v nové sezoně nebudou vozit body snadno. 

Díky výhře v prodloužení navíc trvá líbivá série domácích zápasů proti Litvínovu. Severočeši ve WERK ARENĚ nedokázali vyhrát v základní hrací době od dubna roku 2015. 

"Viděli jsme, že to tady dnes Litvínov nepřijel jen odevzdat," řekl Růžička o soupeři, který dokázal zvítězit v obou úvodních zápasech sezony. "Myslím, že se dnes ukázal náš charakter. I když je v týmu pár nových hráčů, všichni ví, že jdeme každý zápas vyhrát," pokračoval třinecký střelec. 

"Klíčový okamžik ale přišel na konci druhé třetiny, kdy se nám povedlo vstřelit gól do šatny," vyzdvihl moment z času 39:51, kdy se prosadil Marko Daňo a snížil na 2:3. "Hrát ve třetí třetině za stavu 1:3 nebo 2:3 je velký rozdíl. Škoda, že jsme v ní nakonec nedokázali využít dlouhou přesilovku 5 na 3," dodal třinecký kanonýr s tím, že Oceláři ve špatně rozehraném zápase nakonec málem sahali i po všech bodech. 

Po zběsilém vstupu do sezony, a třech zápasech v pěti dnech, si mohou Oceláři dva dny odpočinout, už v pátek je ale čeká těžký zápas a extraligový šlágr na ledě Sparty.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec