Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři hlásí posilu do útoku: Z Winnipegu přichází Marko Daňo

06.09.2021 · Klub
Necelý týden před startem nové sezony Tipsport extraligy hlásí Oceláři velkou posilu do útoku. Smlouvu v Třinci podepsal slovenský reprezentační útočník Marko Daňo, který posledních šest let působil v Severní Americe. V NHL odehrál v dresech Winnipegu a Columbusu dohromady 141 zápasů.

Šestadvacetiletý útočník Marko Daňo se po šesti letech v zámořských soutěžích vrací do Evropy a bude hrát v klubu, kde v devadesátých letech válel jeho otec. Slovenský reprezentant podepsal v Třinci smlouvu na dva měsíce s opcí do konce letošní sezony. 

"Přišli jsme před sezonou o hráče, kteří v týmu Ocelářů plnili klíčové role. Už z kraje srpna jsme avizovali, že ještě jednu posilu sháníme. A věříme, že tady nesáhneme vedle. Marko je kvalitní útočník. Očekáváme od něj bodový přísun. Je velmi silný na puku, chodí do brány a vyhravá osobní souboje. Je to velice silový bruslař," řekl trenér Václav Varaďa. 

Marko Daňo se k týmu Ocelářů připojil tesně před pondělním tréninkem, a absolvoval s týmem také předsezonní focení. 

V NHL odehrál v dresech Winnipegu Jets a Columbusu Blue Jackets v šesti sezonách dohromady 141 zápasů s bilancí 45 bodů (19+26), působil také v jejich záložních týmech na farmářské AHL. Za slovenskou reprezentaci Marko Daňo startoval na třech světových šampionátech, a v minulém týdnu Slovensku pomohl také ke kvalifikaci na Zimní olympijské hry v Pekingu.

Otec Marko Daňa, Jozef, odehrál na přelomu století v Třinci, šest sezon. A s bilancí 190 kanadských bodů ve 238 zápasech se tak stal jedním z klíčových hráčů týmu, který v roce 1998 postoupil poprvé v historii třineckého hokeje do finále nejvyšší české soutěže. Dnes Jozef Daňo působí jako asistent trenéra v partnersském klubu HC Frýdek-Místek.

"I díky Markova příchodu máme nyní k dispozici třináct útočníků, sedm obránců a tři brankáře. Věřím, že tým je připravený na ostrý start nového soutěžního ročníku," řekl Václav Varaďa.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec