Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Marcinko před Fribourgem: Věřím, že budeme lepší

01.09.2021 · Redakce
Liga mistrů se po dvou letech vrací zpátky do WERK ARENY. Už ve čtvrtek 2. září na Oceláře čeká odvetný souboj proti Fribourgu-Gottéron. Co od zápasu proti třetímu týmu loňského ročníku švýcarské NLA očekává útočník Tomáš Marcinko?

Po prohře ve Švýcarsku se se stejným soupeřem utkáte na domácím ledě. Co od Fribourgu očekáváš?

O tom, jak hrají, jsme se přesvědčili u nich. Spíš mám ale očekávání od nás. Větší než ten výkon, který jsme podali tam. 

Je něco, od čeho se můžete po venkovních zápasech odpíchnout?

Myslím si, že už v Leksandu se naše hra zvedala, ikdyž tam byla prostřední pasáž hry, kde jsme byli úplně slabí. Ale věřím, že navážeme na to dobré, co v tom druhém zápase bylo a zlepšíme náš výkon celkově. Jasně, přijede kvalitní tým, ale my se musíme dívat na to, jak hrajeme my a potřebujeme pracovat na tom, jak a co na ledě děláme. Takže věřím, že budeme lepší. 

FOTO: Daniel Eriksson

Jak moc velkou roli může hrát to, že se druhý zápas odehraje na menším hřišti?

Pro ně to určitě bude něco jiné, nám by to zase pravděpodobně mělo dávat pocit výhody. Už jen to, že hrajeme doma. Ale sami víme, že až výkonem na ledě se potvrzuje to, zda máte nějakou výhodu v tom, že je hřiště větší nebo menší. Hrajeme pět na pět s pukem, ten hokej je pořád stejný, už dávno vymyšlený. Pro oba je to stejné. Pevně doufám, že budeme hrát o moc lépe než jsme hráli venku. 

A jak bys do WERK ARENY pozval fanoušky?

Věřím, že přijdou, protože určitě už se i oni těší na tuto sezonu. Přijedou k nám kvalitní soupeři. Víme, že lidi tady hokej zbožňují. Věřím, že je potěšíme i těmi výkony, které věřím, že budou dobré a tím je pozveme i na další zápasy. Ale především to musíme ukázat zítra. Věřím, že budou odcházet domů spokojeni, protože se jim náš výkon bude líbit. A to nejdůležitější je na nás, aby měli důvod radovat se na tribunách. 

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice