Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kuriozita: Jaroměřský zaskakoval jako gólman

22.09.2020 · Martin Stebel
Běžela 26. minuta souboje Ocelářů v Litvínově kdy brankář Jakub Štěpánek, který po první třetině vystřídal Josefa Kořenáře, po ataku Martina Látala skončil. Ze šatny se tak musel do hry vrátit lehce indisponovaný Kořenář. Jenže do závěrečné sirény bylo v tu dobu ještě daleko. A někdo musel obléknout výstroj, aby byl eventuálně připraven naskočit, kdyby se Kořenářův stav zhoršil. Náhradním gólmanem se tudíž provizorně stal kovaný zadák JAN JAROMĚŘSKÝ.

"Takhle to prostě vyšlo. Kluci měli nějaké problémy, Kuba musel odstoupit, nebylo mu dobře. Člověk se s tím musí vypořádat. Aspoň bych v brance zabral hodně místa, jsem docela velký, tak snad by mě něco trefilo," smál se Jan Jaroměřský a pokračoval: "Je to trochu kuriózní, když hned druhý zápas v novém klubu suplujete gólmana. Jsem rád, že jsem tam nakonec nemusel. Už se mi to asi nikdy nepoštěstí, přesněji tedy neposmůlí, ale je to taková veselá historka pro děti a vnoučata."

Jak sám přiznal, gólmanská výstroj pro něj úplnou novinkou nebyla: "Kdysi jsem trochu chytával, ale když chytáte v nějaké osmé třídě, je to trochu něco jiného než čelit extraligovým mazákům. Asi bych musel chytat jako Dominik Hašek, který skákal pod nohy. Na rozehrávku bych si zřejmě netroufal. Pepa byl lehce zraněn, ale tu třetí třetinu odchytal s velkou grácií. Jsem rád, že v brance nakonec vydržel až do konce. Věřím, že příště zase budu hrát na místě, na které jsem dlouhé roky zvyklý."

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec