Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Tří bodů si ceníme, hlásí Erik Hrňa

26.01.2020 · Daniel Ježek
Třetí zápas z osmidenního venkovního tripu Oceláři absolvovali v Kladně. Hráči s drakem na prsou si na své konto připsali tři body za výhru 2:1, o vítěznou branku se postaral Erik Hrňa. Střelec rozdílové trefy hodnotí vyrovnanou partii.

Čtvrtá výhra nad Kladnem, asi to ale byl nejtěžší zápas, že?
Byl to hodně těžký zápas. Hráli jsme hodně přesilovek i oslabení, jsme velmi rádi, že se nám povedlo soupeřovy přesilovky ubránit. Přesilovkama si ale musíme více pomáhat. Měli jsme jich fakt hodně, v první třetině jsme mohli odskočit na rozdíl čtyř branek a bylo by to pro nás jednodušší. Takhle jsme museli bojovat až do konce.

Čím to bylo, že jste polevili a Kladno se vrátilo do zápasu?
Řekl bych, že nás přibrzdily přesilovky. Kdybychom je proměnili, tak jsme mohli být daleko klidnější. Kladno má vysoké a silné hráče, kteří na tom navíc jsou dobře bruslařsky. Hodně nám zatápěli, jsme rádi, že jsme to nakonec o jeden gól ubojovali.

V poslední době se ti střelecky daří, i přes roli třináctého útočníka. Jaké to pro sportovce je, hrát třináctého útočníka?
Třikrát jsem takhle do zápasu naskočil, dal jsem tři góly. A pokaždé byly rozhodující. Když to takhle půjde dál, tak to bude super. Jsem rád, že mi to začalo padat, snad to vydrží. Na nohy si mažu hřejivou mast, abych byl pořád zahřátý. Je to rozdíl. Když člověk hraje pořád, tak má nohy rozjeté, když tam naopak skočí po pěti minutách, tak může dělat cokoliv, ale ty nohy mu stejně zatuhnout. Snažím se na střídačce různě protahovat, dělat dřepy, abych byl pořád připraven.

Jak moc důležitá je tato výhra po nepovedeném utkání v Plzni?
V celém tripu máme výborné soupeře. Dnes Kladno dokázalo, že s námi dokáže hrát vyrovnanou partii. O to více si ceníme tří bodů. Doufám, že nás to posílí. Kluci si ještě rozeberou přesilovky, které musíme zlepšit. Doufám, že to v Brně bude úplně jiný zápas.

Jak vnímáš dlouhý venkovní trip?
Je to super pro hokej, nemusíte cestovat přes celou republiku tam a zpátky. Takhle přejedeme dvě hodinky a jsme na dalším místě. Ženu s malým mám aktuálně pryč, užívají si dovolenku. Jsem rád, že to takhle vyšlo. Já jsem pryč, oni taky.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec