Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři hlásí čerstvou posilu: Václav Varaďa

02.08.2010 · Martin Stebel
V pondělí 2. srpna svým podpisem definitivně stvrdil své angažmá v Třinci čtyřiatřicetiletý Václav Varaďa. Dvojnásobný světový šampion bude pod Javorovým působit minimálně jednu sezónu s možností využit opční právo. Důrazný rutinér redakci hcocelari.cz sdělil, jak se zrodil jeho přestup do mužstva z Werk arény.

Vsetínský rodák si už delší dobu pohrával s myšlenkou na přestup do Třince. Minulý ročník dohrál v dresu brněnské Komety, ale jeho hráčská práva byly v rukou Vítkovic: "V Brně jsem měl domluvené hostování do konce sezóny a byla tam možnost opce, ale zároveň tam byl požadavek na určitý počet odehraných zápasů. Bohužel jsem laboroval s bolavým tříslem a neodehrál jsem v Kometě potřebnou porci zápasů. Po konci loňského ročníku se mi neozval pan Černík z Vítkovic, proto jsem zvažoval, co dál. Během letní přípravy jsem byl v pravidelném kontaktu s Třincem a jsem velmi spokojený, že tady došlo k dohodě. Rád bych v Třinci vydržel delší dobu," říká odhodlaně.

Světem protřelý forvard rozhodně nejde do neznámého prostředí. V třinecké kabině například působí několik hokejistů s vítkovickou minulostí: "Určitě je dobře, že tady několik kluků dobře znám a snad nebude větší problém v sehranosti. Důležitým faktorem při mém rozhodnutí byla i krátká vzdálenost od mého bydliště. Teoreticky bych mohl odejít i jinam v rámci extraligy, ale Třinec byla jasná volba právě především díky blízkosti mého domova," kvituje výhodu třineckého působiště.

Snad každý fanda, který má nadprůměrný přehled o českém hokeji, dokáže poměrně snadno vyjmenovat alespoň některé vlastnosti, které v minulosti Václava Varaďu zdobily. Permanentní nasazení, přiměřená agresivita, důraz u hrazení, buldočí zarputilost. Pro všechny tyto herní charakteristiky je základním předpokladem kvalitní fyzická zdatnost. Nabízí se tedy otázka, jak vypadala letní příprava zkušeného útočníka: "Jako tradičně jsem se připravoval individuálně. Na tento způsob přípravy jsem zvyklý od dob mého angažmá v NHL. Sám nejlépe znám své tělo a vím na čem potřebuji pořádně zapracovat. Pevně doufám, že po fyzické stránce budu opět dobře nachystaný na sezónu," vyjádřil závěrem své osobní přání.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice