Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Preview: Juniory čekají letošní domácí derniéry, vyzvou Zlín a Olomouc

10.12.2019 · Dominik Stošek
Třinečtí junioři v tomto týdnu odehrají hned dva zápasy na domácí půdě. Ve středu 11.12. do Třince dorazí Berani ze Zlína (utkání začíná v 18:00) a v sobotu přicestují pod Javorový hráči Olomouce (utkání startuje v 12:00). Nenechte si tyto důležité zápasy ujít a přijďte naše Oceláře podpořit!

HC Oceláři Třinec

Naši junioři započali prosinec dvěma venkovními utkáními, ve kterých se jim bohužel nepodařilo i přes snaživé výkony bodovat. Na Kladně prohráli 2:4 a v Českých Budějovicích 0:3. V tabulce se Oceláři nachází na předposledním místě a ztrácejí čtyři body na středečního soupeře ze Zlína. Nejproduktivnějším hráčem Třince je útočník Marek Havránek, jenž má na svém kontě 19 zápasů už 18 bodů (7+11). Brankářská jednička Patrik Švančara, jenž odehrál už patnáct zápasů, drží stále dobrou úspěšnost zákroků na hranici 92 %. Oceláři na svém ledě vyhráli za tři body naposledy 25. října, když porazili v repríze loňského finále HC Spartu Prahu v poměru 7:4.

PSG Berani Zlín

Berani si v posledních deseti utkáních zahráli pouze třikrát mimo stadion Luďka Čajky a ve středečním zápase proti Třinci budou mít tedy šanci opět poznat chuť tříbodového vítězství. Naposledy totiž vyhráli za tři body 5. října na ledě Českých Budějovic. Zlín v dosavadním průběhu sezóny vyniká hned ve třech statistikách, ze kterých však pouze dvě můžeme brát jako pozitivní. První z nich patří aktivitě hráčů z Baťova města v oblasti střelecké, protože Zlín za zápas průměrně vyšle na branku soupeře hned sedmatřicet střel. Berani straší rivaly ještě jednou velice pozoruhodnou statistikou. Společně s Chomutovem už sedmkrát skórovali ve své početní nevýhodě, což se nepovedlo žádnému jinému celku, a proto budou muset být Oceláři velice ostražití ve vlastní přesilové hře. Naopak obrana Beranů hodně skřípe, protože z dosavadních čtyřiadvaceti duelů Zlín obdržel už přes sto branek. Nejproduktivnějším hráčem je útočník Vojtěch Dobiáš, který ve 23 utkáních zaznamenal 28 bodů, za 14 branek a stejný počet přesných nahrávek. Strážce zlínské svatyně Michal Kořének drží po třinácti duelech téměř 89 % úspěšnost. Poslední střetnutí mezi Oceláři a Zlínem se uskutečnilo na stadionu Luďka Čajky, ve kterém naši Oceláři podlehli Beranům 2:3 po samostatných nájezdech.

HC Olomouc

V sobotu do Třince dorazí Olomouc, která na poslední zápas s Oceláři určitě ráda vzpomíná, protože při prvním vzájemném střetnutí vyhrála na svém ledě 4:1. Hanáci budou zcela jistě usilovat o co nejvíce branek, protože z posledních tří odehraných utkáních na ledě soupeřů skórovali pouze čtyřikrát, což je na celek z horní části tabulky docela málo. Nutno však připomenout, že z těchto tří venkovních zápasů Olomouc vybojovala hned šest bodů, tudíž se nejedná o nic vážného. Je důležité zmínit, že Hanáci se prezentují velice dobrou obranou (zatím 67 obdržených branek) a oslabením (85,8 %, 5. nejlepší v lize). Olomouc má také velice dobré brankáře, kteří se mohou pochlubit vysokou úspěšností. Duo Mokrý – Hasala je nejúspěšnější dvojicí brankářů v lize, oba mají úspěšnost zákroků přes 92 %. Nejproduktivnějším hráčem Hanáků je s 35 body útočník Petr Poppel, který má na svém kontě 15 přesných střel a 20 asistencí.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice