Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pokud nebudeme bojovat, výhry nepřijdou, uvědomuje si Lukáš Krajíček

06.12.2019 · Martin Stebel
Na tento duel by Oceláři chtěli velmi rychle zapomenout. V konfrontaci dvou nejlepších týmů minulého extraligového ročníku slavil Liberec. Třinečtí tentokrát odcestovali zpod Ještědu bez bodu i bez vstřelené branky. Jubilejní dvousté extraligové utkání za Oceláře v pátek absolvoval kapitán LUKÁŠ KRAJÍČEK.

200 utkání v nejvyšší soutěži v jednom jediném klubu. To zní docela hezky, že?

Pokud byste mi to neřekli, ani bych o tom kulatém jubileu nevěděl (usmívá se). Takové číslo určitě potěší, je to fajn informace, ale mrzí hlavně dnešní porážka. Byl to pro nás hořký zápas.

Kde hledat hlavní příčiny nezdaru?

Musím uznat, že Liberec byl celý zápas lepším týmem. Domácí nás přebruslili, ať to bylo při hře pět na pět, při přesilovce či oslabení. Liberec byl dnes jednoduše lepší, to by se nám nemělo stávat.

Dlouho bylo utkání nerozhodné, inkasovali jste až v závěru druhé části. Byl zlomový hned první gól?

Vše k tomu směřovalo. Nehráli jsme dobře a gól Liberce byl proto logickým důsledkem jejich tlaku. Z naší strany tam nebylo nic, v neděli hrajeme znovu, musíme začít diametrálně jinak.

Z posledních pěti zápasů máte čtyři prohry. Je to zdvižený varovný prst?

To každopádně. Hokej je o bojovnosti a pokud tam nebude tento atribut, vyhrávat nebudeme. Každý v extralize chce Třinec porazit a teď je to vidět.

Dá se už mluvit o krizovém období? Jak z toho ven?

Horší období může přijít na každého, ale teď se nechceme bavit o krizi. Musíme se soustředit na naší hru. Každý by si měl "vytrhat nohy ze zadku", je třeba makat každé jednotlivé střídání. Pokud tohle nebudeme praktikovat, mohou nastat další prohry. Dnes jsme prostě nebojovali, jak jsme měli. Případné body bychom si ani nezasloužili. V neděli proti Plzni musí být náš přístup úplně jiný!

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice