Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Doufal jsem, že nějaký gól dáme, přiznává Patrik Bartošák

22.10.2019 · Martin Stebel
Tohle byl výkon, který se od něj v mistrovském klubu očekává. Na ledě Hradce Králové se rozhodně nenudil, čelil mnoha šancím domácího výběru a zcela zásadním způsobem se přičinil k bodovém zisku svého mužstva. "Věřím, že tým podržím i v další fázi sezony," sdělil po úterním duelu PATRIK BARTOŠÁK.

Je takový zápas pro gólmana specifický?

Abych řekl pravdu, já se chtěl vždy soustředit jen na to, abych chytil další puk, který na mě půjde. Bylo jedno, jestli je to v první třetině, třetí třetině nebo v prodloužení. Doufal jsem, že nějaký gól dáme my, bohužel se nestalo. Nedá se nic dělat, i takové zápasy jsou.

Diváci viděli zápas dvou gólmanů, rozhodnout mohla každá maličkost, drobná chybička. Byl proto tvůj adrenalin vyšší?

To ne, bral jsem to jako klasický zápas. Dokonce jsem věřil, že i kdybych ten gól dostal, že se zvedneme a nějaký gól budeme schopni dát. Jediné, co jsem řešil, byl ten další puk. Ale bylo tam pár složitých situací, které jsem vyřešil dobře, ovšem byly tam i nejisté zákroky a měl jsem štěstí.

Domácí tým dnes bojoval za trenéra Martince, který má podporu místních fanoušků. Bylo to znát?

Něco jsem četl v novinách, tak jsem zhruba věděl, v jaké je tady trenér situaci. My jsme ale chtěli vyhrát a oni určitě chtěli taky uspět nejenom pro trenéra, ale kvůli sobě, protože body potřebují. Šlo to mimo mě.

Od Ocelářů mnozí očekávají, že budou vítězit snad v každém utkání. Bylo těžké si na tuto skutečnost zvyknout?

Je to něco jiného, než co jsem zažíval v posledních letech. Tam to bylo o tom, že případně můžeme občas vyloupit nějaký stadion, teď se od nás čeká, že vyhrajeme snad všude. Člověk si potřebuje zvyknout, že musí a že hlavně chce vyhrávat.

Jsou to těžší zápasy kvůli tomu, že na tebe nejde tolik střel jako ve Vítkovicích?

Na to jsem nebyl zvyklý vůbec. Spíš jsem byl zvyklý, že to na mě lítalo, já se rozchytal k nějakému výkonu a pak už to šlo. Doufám ale, že se naučím lépe chytat i ty zápasy, kdy na mě jde méně střel. Věřím, že tým podržím v další fázi sezony více, než tomu bylo doposud.

Foto: Stanislav Souček

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice